Gość: XXX IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 16:11 od jakichs 2,3 tygodni kreci mi sie w glowie. Czasami sa to tylko takie mroczki przez oczami, a czasami typowy zawrot glowy (raz zemdlalam) Jakie moga byc tego przyczyny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kicia Re: zawroty glowy IP: 195.117.149.* 06.11.02, 17:12 Gość portalu: XXX napisał(a): > od jakichs 2,3 tygodni kreci mi sie w glowie. Czasami sa to tylko takie > mroczki przez oczami, a czasami typowy zawrot glowy (raz zemdlalam) > Jakie moga byc tego przyczyny?? Jak z mroczkami to może być niskie ciśnienie,sprawdz,idź do lekarza,może wystarczy zwykła kawa po co się męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: zawroty glowy IP: *.ss.shawcable.net 06.11.02, 17:40 Tak, daj sie zbadac bo kto wie... Ale takie objawy moga sie pojawic nawet w przypadku stresu albo niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: zawroty glowy IP: *.nowiny.net 06.11.02, 21:02 mam bardzo niskie cisnenie, teraz mniej wiecej 106-7/65-70 ale ja mam juz taki urok - tzn tak powiedziala mi lekarka kiedy jej zapytalam, czzy moze powinnam cos brac, zeby podwyzszyc cisnienie. kawa- sam zapach przyprawia mnie o mdlosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: zawroty glowy IP: *.nowiny.net 06.11.02, 21:06 mam bardzo niskie cisnenie, teraz mniej wiecej 106-7/65-70 ale ja mam juz taki urok - tzn tak powiedziala mi lekarka kiedy jej zapytalam, czy moze powinnam cos brac, zeby podwyzszyc cisnienie. Ale szczerze mowiac to niskie cisnienie i nagla zminia pogody ( cisnienie atmosferyczne tez niskie) sa tym co podejrzewam za przyczyne mojego "dobrego" samopoczucia. Pracowac sie nie da :((( kawa- sam zapach przyprawia mnie o mdlosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: zawroty glowy IP: 195.117.149.* 07.11.02, 14:26 też tak mam jakj za oknem ciśnienie spada,to koniec,jakby mi ktoś wełniana czapke na głowe założył moja percepcja spada o jakieś 30 do 50 procent,a kawy tez nie za bardzo i wstawać trzeba powoli bo jak szybko to we łbie wiruje,takie życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: zawroty glowy IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 08.11.02, 23:48 Od "zawsze" mam ciśnienie 110/70 i nigdy żle sie nie czuję , żaden lekarz nic mi nie przepisywał, piję dużo kawy ale ona na mnie nie działa bo robię to od 18 roku życia i to herbata potrafi zwalić mnie z nóg. Moja mama robiła badania - ma zawroty, kręcenie, musi powoli ruszać głową - okazało się ,że ma cukrzycę i problemy z krążeniem- puchną jej nogi w kostkach. Czy robiłaś badania na cukier ? Badania zrób,nie zwalaj wszystkiego na pogodę. Zyczę zdrowia.Majka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: zawroty glowy IP: *.nowiny.net 11.11.02, 21:39 jako swoj i zreszta nie tylko "maly psycholog" doszlam do wniosku ze mam te zawroty glowy chyba na tle nerwowym. Kupilam sobie cardiamid cofein, zemy mi troche podnioslo sie cisnienie, ale tylko bralam je przez piatek i sobote. Weekend spedzalam z moim chopakiem w gora, nie myslalam o pracy, zyciu itd. Czulam sie swietnie. Teraz od jakichs 2 godzin juz jestem w domu, zdazylam pomyslec o pracy i szarej codziennosci i juz mi sie pare razy zakolowalo. Wiec sadze, ze to sa jakies uryte leki i stres Jutro ide do pracy, ale jezeli wszystko powtorzy mi sie to ide zrobic badania. Cos z tym w koncu trzeba zrobic, bo po paru zawrotach potem wpadam w panike kiedy mam przejsc przez ulice ( ze moge zemdlec na srdoku jezdni itd - paranoja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: zawroty glowy IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.02, 10:00 Miałam kiedyś poważne zawroty głowy, po zażywaniu No-Spy. Może też ją brałaś? ja miałam straszne bóle przy jajeczkowaniu iczasem wziełam kilka Nosp dziennie. Po odstawieniu przeszło. Dostałam jednak też lek w kroplach - lekarze mają coś na zawroty głowy więc po prostu idź do internisty. Asia Odpowiedz Link Zgłoś