krak_werte 07.02.06, 21:58 czy ktoś wie jakie są objawy raka jelita grubego??bardzo prosze o odpowiedź bo boje sie iść do lekarza.czy ktoś sie spodkał z taką chorobą ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netka2 Re: rak jelita grubego 07.02.06, 22:00 Bóle brzucha, bole w okolicy odbytu, krwawienia z odbytu(krew w stolcu), oslabienie, anemia. Odpowiedz Link Zgłoś
krak_werte Re: rak jelita grubego 07.02.06, 22:02 krew w stolcu czy na stolcu?a jakaś wydzielina typu śluz czy ropa na stolcu?bo ja takie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: rak jelita grubego 07.02.06, 22:05 Sluz, stolce z domieszka krwi( moze byc na stolcu ale zazwyczaj utajona w stolcu). Dlaczego od razu podejrzewasz raka, przecierz przyczyn twoich dolegliwosci moze byc duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
krak_werte Re: rak jelita grubego 07.02.06, 22:09 mam takie przeczucie...zaczeło sie to 8 lat temu zaraz po urodzeniu dziecka (cesarka)myślałam ,że to hemoroidy,stosowałam czopki i nic...mam częste wzdęcia i ta dziwna wydzielina na stolcu..razem z krwią.kurde boje sie iść do lekarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: rak jelita grubego 07.02.06, 22:12 Rozumiem twoje obawy ale powinnas pojsc do lekarza. Bedziesz sie zadreczac a moze sie okazac ze to nic powaznego. Nie boj sie pojsc do lekarza, bo jesli to cos powaznego to warto wczesniej rozpoczac leczenie. A hemoroidy tez moga dawac takie objawy jak ty masz. Wiec odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: rak jelita grubego 07.02.06, 22:23 Poproś o skierowanie na kolonoskopię. Krew na stolcu nie zawsze oznacza, że się ma raka jelita grubego. Możesz mieć żylaki odbytu, które mogą krwawić. Tak, czy siak powinnaś iść do lekarza i pamiętaj, że strach ma bardzo wielkie oczy. Miałam podobne problemy. Tylko, że ja jestem dużo, dużo starsza. Zyczę Ci odwagi i dużo, dużo zdrówka. Maria Odpowiedz Link Zgłoś