Dodaj do ulubionych

staphylococcus aureus i Hemophilus influanzae

13.03.06, 09:58
w nosogardzieli wykryto mi piorunujaca mieszanke gronkowca z hemophilus
influanzae, po kazdej grypie niestety uaktywnia sie i jestem faszerowana
kolejna dawka antybiotyku :-(. Operacja migdalków (wiele lat temu zreszta)
pomogla na jakis czas, jestem tez po autoszczepionce ale rezultaty
niespecjalne. Czy ktos mial podobne dolegliwosci i moze cos poradzic?
Obserwuj wątek
    • zyrafa46 Re: staphylococcus aureus i Hemophilus influanzae 13.03.06, 10:31
      Tak, mam dwa sposoby. Jeden podam zaraz, drugi pozastosowaniu pierwszego,
      znajdziesz na priw.
      Nasyp soli kuchennej (w ilości "do smaku") do ciepłej, przegotowanej wody.
      Rozwtwór wlej do miseczki i - odważnie wciągnij nosem. Można nawet dwiema
      dziurkami na raz. Jeśli masz stracha - wciągaj kolejno - po jednej dziurce.
      Płyn dostanie się oczywiście do gardła. Wypluj. Rób to codziennie. CODZIENNIE.
      Zawsze mówię, ze usuwanie migdałków, to wylewanie dziecka z kąpielą. Mi też
      usunięto kiedyś. Od tej pory wiecznie zapadałam na płuca lub oskrzela. Teraz
      mam spokój. Ale o tym potem.
      Sposób, który Ci podałam stosuje pani w sile wieku i jej nos wygląda jak nos
      zdrowej 30. Podkreślam - zdrowej. Wyżej wspomniana pani płucze codziennie nos
      (element codziennej toalety - jak mycie zębów) od wielu lat. Tyle, że zwyczajną
      kranową bez soli. Tobie nie radzę bez soli - będzie bolało. Czystą wodą to jak
      już nos jest czysty. Acha, pani 3 marca skończyła 100 lat. Mieszka sama w małym
      domku, świetnie sobie radzi. Nie ma pomocy do zakupów, sprzątania, gotowania
      ani windy do sypialni na pięterku ;-). A więc skończ, proszę z antybiotykami.
      Napisz na priwa, jeśli chcesz. Opowiem coś więcej. Nie, nie jestem tą panią.
      Jeśli nie chcesz jechać ciągle na antybiotykach - napisz. Ja juz muszę zmykać.
      Na forum to nigdy nie wiem kiedy będę miała czas. Mam ograniczony dostęp do
      komputera. Do poczty to jeszcze wpuszczą ;-). I o to chodzi.
      Pozdrawiam cię Joasiu, Żyrafa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka