13.03.06, 15:52
chciałabym prosić o wskazówki dotyczące leczenia dla osoby leczącej się z
anoreksji.Jak powinno wyglądać takie odżywianie na początek i w jaki sposób
zwiekszać "repertuar jedzeniowy"?
Obserwuj wątek
    • waldemar.pawlowski Re: anoreksja 13.03.06, 20:41
      O ile nie ma ograniczeń dietetycznych ze względów medycznych należy dbać o
      diietę urozmaiconą, częste, w niewielkiej ilości posiłki z dodatkiem
      suplementów białkowych dostępnych w aptece na receptę, które można spożywać
      oddzielnie lub jako dodatek do diety zwykłej.
    • mavika7 Re: anoreksja 06.10.06, 14:33
      lepiej zacznij sama ukladac racjonalna diete bo jak trafisz do szpitala to bedziesz przeklinac ze tego nie zrobilas! rozpychaja zoladek i nie wolno sie ruszac wiec zaparcia i bole brzucha murowane 24h/dobe a do tego ciagly nadzor przy posilkach! przykladowa dieta szpitalna:
      8.00 300ml zupy mlecznej (kukurydzianka/manna/makaron-a raczej paćka/ryż) dwie buły białe (150g) 15g masła i wędlina (często bardzo tłusta), ser biały/żółty/topiony/ parówki/serdelki

10.30 serek homogenizowany owocowy/ jogurt/kefir odżywka (Nutridrink - smakuje dla mnie jak przesłodzone zagęszczone i tłuste mleko, lub Nutrison - jak mleko w proszku)

13.00 300ml zupy (np krupnik), 200g ziemniaków/ryżu/kaszy, mięso gotowane, warzywa gotowane lub surówka
      ,
      15.30 ciastka lub słodka buła, kisiel/budyń/mus jabłkowy/syrop owocowy, odżywka

17.30 jak śniadanie tylko bez mlecznej,

19.30 odżywka.

Czasem jedzenie jest ok ale po co tak jak można jeść w domu co się lubi i ŻYĆ???

zajrzyj do mnie na bloga. ja się ze szpitala wypisałam i sama układam swoją dietę. powodzenia krushynka.blog.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka