Dodaj do ulubionych

Ciśnieniomierz

IP: *.r3ctum.net 12.12.02, 10:38
Witam wszyskich
Chcę kupić ciśnieniomierz i spotkałam się z propozycją kupna z firmy
NAiS.Słyszałam,że są bardzo dobre.Jeżeli ktoś ma z tej firmy to proszę o
radę,czy są takie dobre, dokładne i które są lepsze naramienne czy
nadgarstkowe.
Za informację dziękuję i pozdrawiwm
Obserwuj wątek
    • Gość: re Re: Ciśnieniomierz IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.12.02, 13:27
      Witam
      Czytalem o Twoim problemie na forum Gazety
      Jedyna rada jaka mi przychodzi do glowy to wizyta w serwisie
      www.Kardiologia.of.pl ja znalazlem tam odpowiedz na swoje problemy
      Zycze zdrowia i pozdrawiam.
      • Gość: Artur Rumpel Re: Ciśnieniomierz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 23:07
        Spamujesz, gosciu. jaki to ma związek z tematem watku?
    • Gość: spa Re: Ciśnieniomierz IP: *.compi.net.pl / 192.168.1.* 20.12.02, 17:30
      cisnieniomierze nadgarstkowe nie sa wiarygodne i nie nalezy ich
      uzywac.Brytyjskie Tow.nadcisnieniowe rekomenduje:OMRON HEM
      705CP,722C,735C,713C, 737 Intellisense.
      Zdrowia życze.Spa
    • Gość: Artur Rumpel Re: Ciśnieniomierz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 23:05
      Nie poleczm Naisa. Dużo lepsze sa Omrony.
      Jeżeli nie potrzebujesz miezrzyc w podróży, pracy etc., a tylko w domu przy
      stole nie bierz nadgarstka, tylko najlepiej półautomat, na przykład Omron MX,
      albo Omron M1. Omrony 711 i podobne sa dobre, ale bardzo drogie. jeżeli nie
      masz arytmii, to jest to niepotrzebny wydatek, bo o polowe tanszy polautomat
      zupelnie wystarczy
    • Gość: 300M Re: Ciśnieniomierz IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 27.12.02, 23:24
      Cisnieniomierz potrzebny jest Ci do sporadycznego lub częstego ale DOMOWEGO
      mierzenia ciśnienia czy do mierzenia ciśnienia w sposób profesjonalny aby
      natychmiast odczyt taki podać ..............no właśnie komu ?
      Przecież z samego założenia ciśnieniomierz kupowany prywatnie słuzy do KONTROLI
      cisnienia pulsu itd. itp. NA WŁASNY UŻYTEK. Nie jest natomiast w żaden sposób
      wiarygodnym źródłem informacji dla lekarza który jak zajdzie potrzeba i tak
      zmierzy to ciśnienie własnym o wiele lepszym przyrządem. A więc nie wyrzucaj
      pieniędzy w błoto tylko kup sprzęt jak najtańszy i jak najprostszy w użyciu.
      Dla Ciebie nie ma żadnego znaczenia czy odczyt poda Ci o 1 czy 2 uderzenia
      pulsu więcej lub mniej. On Cię poinformuje z całą pewnością że np. dane
      wartości są zbyt duże bo wyskoczy np. 110 na 105. Producenci z całej Europy
      wchodzą na rynki wschodnie i wciskają co się da byle sprzedać .To wszystko
      poparte oczywiście dobrym profesjonalnym marketingiem i......już wiadomo że X
      jest świetny a Y kiepski i nie należy go kupować.Nie daj się ogłupić. Pzdr.
      • Gość: spa Re: Ciśnieniomierz IP: *.compi.net.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 21:23
        Domowe pomiary cisnienia krwi są powszechnie uznana i zalecana metoda kontroli
        cisnienia.Pomiary gabinetowe odzwierciedlają wartości cisnienia podczas wizyty,
        a nie w normalnych warunkach domowych, i u wielu osób sa w gabinecie
        wyższe.Gdyby rozumowac przedstawionym wyżej tokiem to można powiedzie:nie kupuj
        zegarka jak będziesz u zegarmistrza to spytasz o godzinę. To jednak coś
        innego ,nieprawdaz? tak samo z cisnieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka