Dodaj do ulubionych

ciągła chęć jedzenia

12.04.06, 21:08
Taki mam problem, że nawet jak nie jestem głodna- ciągle bym coś jadła, najlepiej coś słodkiego...
Jakie pokarmy dają uczucie sytości na dłużej?
Jem i ciągle mam wyrzuty sumienia:(
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: ciągła chęć jedzenia 12.04.06, 21:14
      Moze masz jednak problem medyczny a nie tylko zly nawyk.
      Sprawdz sobie poziom glukozy we krwi.
      A moze to problem z Candida - zajrzyj na forum Candida.
      • soulshine1 Re: ciągła chęć jedzenia 12.04.06, 22:03
        ok, dzięki
        • iso1 Re: ciągła chęć jedzenia 12.04.06, 22:13
          Ale nie napalaj się zbytnio na temat candida.
          Nie polecam tego forum.

Co do chęci jedzenia słodyczy to ja też to miałem (i mam).
          U mnie jest to reakcja oganizmu na stres. Można powiedzieć że na tle nerwowym.
          Ja bym na twoim miejscu sprawdził hormony tarczycy. Przy problemach z tarczycą
          też są zaburzenia chęci jedzenia. Mój ojciec miał nadczynność tarczycy i też był
          cały czas głodny. W trakcie leczenia głód zniknął.
          Pozdrawiam
          • soulshine1 Re: ciągła chęć jedzenia 12.04.06, 23:07
            Hej, miałam badaną tarczycę jakieś pół roku temu i wszystko było ok.Wtedy też miałam takie napady na słodkości, więc pewnie to też jest moja reakcja na stres w takim razie, bo ja się strasznie stresuję:/
            • kasia1410 Re: ciągła chęć jedzenia 13.04.06, 12:07
              Witaj, taka ciągła chęć jedzenia, sczególnie słodkich rzeczy, to naprawdę bardzo
              często reakcja na stres, tzw. zajadanie stresu, ale oczywiście mogą być i inne
              przyczyny, badałaś sobie cukier we krwi? Czasem taka chęć jedzenie, to tylko zły
              nawyk, z którym należy przynajmniej trochę walczyć, bo grozi to w konsekwencji
              nadwagą... Ja proponuję na początek zamiast za słodycze, złapać się za owoce,
              nawet słodkie, bardziej kaloryczne jak np banany czy winogrona, trochę oszukasz
              organizm, a na pewno będzie to zdrowwsze. Poza tym dużo pij, żuj gumę do żucia,
              jedz malutkimi kęskami, żeby starczyło CI na dłużej to co sobie przygowtowałaś :-)
              Pozdrawiam i wiem co czujesz :-)
              P.S. Ja dzięki takiemu podjadaniu słodyczy w ciągu paru lat przytyłam 30 kg.....
              uwierz mi, żeby to zrzucić męczyłam się ponad rok... teraz już uważam co jem :-)
              • soulshine1 Re: ciągła chęć jedzenia 13.04.06, 12:15
                Dzięki za odpowiedź.Ciężko jesr przestać jeść słodycze, bo po prostu brakuje mi takiego cukru w organizmie, czuję to.Cukrzycy nie mam, badałam się.
                Nie mogę się powstrzymać, a póxniej mam wyrzuty sumienia.Wiem, że kiedyś będę mieć skłonności do tycia, poza tym nie cchce mi się ćwiczyć, sportów nie uprawiam.Nic mi się nie chce i przez to ciągle bym coś podjadała...
                :(
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka