Dodaj do ulubionych

prosze o porade

21.04.06, 21:09
witam.. 2 miesiace temu wykrylem wezly chlonne, tyle ze nie wiem od kiedy je
mam bo 2 miesiace temu dowiedzialem sie co to za wezly chlonne.. na szyi 2
male, przesuwalne, pod pacha tez male przesuwale, i na szyi jeszcze takijeden
tylko eni wiem czy to wezel bardzo malutkie za uchem, 1 lekarz powiedzial ze
sa powiekszone kazal zrobic morfologie + rozmaz wyszlo ok, 2 lekarz
poweidzial ze sa malutkie, 3 lekarz powiedzial tez ze sa male i wygladaja na
stare po jakis infekcjach, ciagle gryzie mnie ten problem i nie wiem czy
posluchac lekarzy i dac sobie spokoj.. pod prawa pacha jest taki bardzo
cienki jakby linia dlugosc okolo 1,5 cm pod lewa maly na pewno ponizej 1cm
srednicy uwazacie ze wszystko w porzadku?
Obserwuj wątek
    • lordmaverick777 Re: prosze o porade 21.04.06, 22:55
      Z całym szacunkiem, mogę się wypowiadać tylko teoretycznie (nie badałem Cię),
      ale podsumowaniem Twego wywodu może być chyba zdanie - byłem u trzech lekarzy,
      trzech mnie zbadało, ten, którego coś zaniepokoiło zrobił badania i wszystko
      jest ok. Odczekaj wiec miesiąc i udaj się znów do jednego z nich. Nie szukaj
      nowych lekarzy, ważne jest, czy któryś z nich zaobserwuje zmianę w wielkości
      węzłów.
    • yaya1 Re: prosze o porade 23.04.06, 10:28
      Hmm dziwna sprawa, ale wczoraj wykrylem po prawej stronie szyi gule dosyc duza,
      tuz za uchem, dzisiaj mam czerwona szyje w tym miejscu i podczas dotykania
      boli, nie wiem o co chodzi.... tak jakby cos tam spuchlo ;/
    • artur737 Re: prosze o porade 23.04.06, 16:15
      Gdyby lekarze tez wyczuwali te wezly oraz gdyby nie zaczely znikac gdzies po 6 tygodniach a badania w normie to dobrze by bylo wyciac jednego z nich i zbadac pod mikroskopem.
    • ell9 Re: prosze o porade 23.04.06, 16:49
      moja rada (mam coś podobnego): poczekać
      • yaya1 Re: prosze o porade 23.04.06, 19:22
        Notak poczerkam w srode i tak musze isc do lekarza jesli nie zejdzie to powiem
        o tym
      • tanahoe Re: prosze o porade 23.04.06, 19:28
        Ja też mam węzły powiększone i ponieważ morfologia jest OK kazano mi nie
        panikować. W czasie infekcji się powiększyły. Akurat miałam robione USG i przy
        okazji te węzły pod pachami mi zbadano. To było za pierwszym razem rok temu a
        teraz znowu przy okazji USG. Mój syn ma dwa wielkie wezły na szyi. U niego
        powodem jest alergia. Przy niej też mogą się powiększać. Z dwa razy w życiu
        miałam powiększone i bolesne węzły. Przy silnej infekcji wirusowej. Musiałam
        brać antybiotyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka