wciornastek 30.05.06, 13:32 czy są jakieś płyny antyalergiczne w których mozna prać np. koce? bo samo wytrzepanie i wypranie nie pomoga. :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duszkan Re: alergia na kurz 30.05.06, 13:57 Prania roztacza nie przeżywają (bo rozumiem ,że o nadwrażliwość na roztocza Ci chodzi, a nie o kurz domowy). Jeśli bardzo chesz się uchronić przed roztoczami w pościeli, kocach itp. załóż odpowiednie pokrowce na nie , które nie przepuszczają alergenu roztoczy na zewnątrz. są do kupienia w Łodzi Instytucie Włókiennictwa. Inną metodą ograniczenia ilości roztoczy w kocu jest jego zamrożenie w zamrażarce przez kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: alergia na kurz 30.05.06, 14:03 Jeszcze jedno- nie ma alergii na kurz (bo to mieszanina b. wielu różnych substancji). Można mieć nadwrażliwość na alergen roztoczy kurzu domowego, który znajduje się w odchodach tych pajęczaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wciornastek Re: alergia na kurz 30.05.06, 14:04 a nie jest tak, ze alergia jest powodowana odchodami roztoczy? jesli tak, to co mogą dać metody termiczne? Neutralizują te odchody? a co do tych pokrowców: jak to sie ma do pościeli antyalergicznych, które są dostepne na rynku? czy te pokrowce mozna kupic tylko w tym Instytucie? Odpowiedz Link Zgłoś
eko_dan Re: alergia na kurz 30.05.06, 15:27 Witam Wciornastek! Alergia ma swoje objawy i swoje przyczyny. Jeśli próbujemy powstrzymać objawy to i tak pozostaje przyczyna że organizm wariuje na styczność z alergenem. Mając córkę alergika, która 7 lat miała powstrzymywane objawy antyhistaminowymi chemicznymi lekami, postanowiłam nabyć wiedzę o przyczynach, ponieważ miałam wrażenie że te przyczyny nikogo nie obchodzą.Dotarłam do wspaniałych źródeł i w ciągu paru miesięcy wyprowadziłam córkę na prostą. Nie chemią tylko naturalnymi wg zasady ZANIM ZASTOSUJESZ LEKI CHEMICZNIE ZŁOŻONE WYPRÓBUJ TE PROSTE. Od tamtego momentu jestem entuzjastką takiego sposobu na alergię i wielu ludziom naprawdę pomogłam. Aż dziw bierze jakie to proste. Opiszę Ci tą metodę jak się odezwiesz na mój e-mail. eko_dan@onet.eu Pozdrawiam -mająca znów kota i miłe pierzaste poduszki. Cieszę się że nie dałam sobie wmówić iż alergia to wyrok na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 To kolejny handlarz. :( __nt 30.05.06, 16:57 mmagda12 napisała: > i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
eko_dan Re: Eko_dan bajerujeszzzzzzzzz 31.05.06, 16:39 Magda! Niestety jestem w kwestii zdrowia zbyt poważna i martwi mnie że tyle ludzi niepotrzebnie się męczy. Pozdrawiam Dana O swoich wątpliwościach możesz ze mną pomówić na moim e-mail eko_dan@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Eko_dan bajerujeszzzzzzzzz 01.06.06, 00:06 eko_dan napisała: > Magda! Niestety jestem w kwestii zdrowia zbyt poważna i martwi mnie że tyle > ludzi niepotrzebnie się męczy. Męczy na przykład ze swoją cerą: "Michał ! Fajnie że chcesz dbać o cerę . Mężczyzna powinien mieć ją w formie i zadbaną. Niestety często poleca się w takich wypadkach kosmetyki(...) Znam naturalne preparaty które to doskonale robią i jeśli Cię to interesuje napisz na mojego m-eila: eko_dan@onet.eu " www.zdrowie.med.pl/forum/read.php?f=1&i=7447&t=7447 ...albo z gronkowcem: "Karolinko Gronkowiec zadamawia się wtedy w organiźmie jeśli mu na to pozwolimy (...) Jeśli odpiszesz na mój e-mail eko_dan@onet.eu to powiem Ci o szczegółach." ...albo z alergią dziecka: "Wystarczy jeden antybiotyk aby dziecku zaschło wszystko w nosku na twardy plaster (...) Mam wiedzę która wyciągneła na prostą niejedno dziecko w krótkim czasie." www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,41,235,16117 Jakaś Ty współczująca, Danusiu. I na wszystko masz receptę. Na wszystko tą samą ? ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: alergia na kurz 30.05.06, 22:57 Metody termiczne zminiejszają ilośc roztoczy, a nie odchodów, ale ostatecznie to one są jego "producentem". Jeśli chodzi o pościel- teraz niemal każda pościel ma notkę że jest antyalergiczna, bo inaczej by się nie sprzedała. A pokrowce można założyć nawet na pierzynę. Jutro przyślę Ci na priva gdzie takie pokrowce mozna kupić ( ale chyba jesteś Łodzianinem sądząc, z tego że podobny wątek założyłeś na Łódzkim forum GW). Odpowiedz Link Zgłoś
wciornastek Re: alergia na kurz 31.05.06, 12:39 ok, będe wdzięczna za namiary. :) > ale chyba jesteś > Łodzianinem sądząc, z tego że podobny wątek założyłeś na Łódzkim forum GW). owszem, jestem z Łodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolecka-22 Re: alergia na kurz 30.05.06, 22:59 Mrożąc coś, zabijasz roztocza, ale by pozbyć się ich odchodów które są głównym alergrnem musisz wszystko jeszcze wyprać. Bez mrożenia w 60 st., z mrożeniem poprostu wyprać w dowolnej temp. Pokrowce nałożone np. na materac nie pozwalają wydostać się roztoczom i ich odchodom, Co do pościeli to wydaje mi się że wystarczy taka zwykła kołdra bawełniana z wypełnieniem silikonowym, którą można uprać w 60st. Ja piorę dziecku co 2 tygodnie i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
joasija Re: alergia na kurz 01.06.06, 10:06 Witam! Trudno mi powiedzieć czy są jakies płyny czy nie..Wiem jedno...Nie jest łatwo z alergią na roztocza żyć (a ja z nią już żyje 27 lat). Moje doświadczenie jest następujące: Przez 25 lat borykałam się bardzo często z uciążliwymi katarami, które oczywiście przeszkadzały mi i w nauce i codziennym zyciu...2 lata temu przeprowadzioąłm sie do nowego mieszkania i moje doświadczenie jest następujące- mieszkanie bez dywanów, bez zbednych materiałów- totalny minimalizm w tej kwestii, zmieniłam kołdre (kupiłam kołdre firmy hollofil allerbahn- dostępne na stronie www.poldaun.pl są znacznie tańsze niz w sklepie) no i jest mi znacznie lżej...Poza tym staram sie jesli to jest możliwe nie sprzatać, nieścierać kurzy (w czym wyręcza mnie mąż :) )Zyrtec stosuje tylko okazjonalnie, a wcześniej połykałam go codziennie po 1 tabletce- teraz zażywam tylko jak łapie mnie karat po 1/2 tabletki... No i chyba to jest jedyny sposób na walke... Życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś