fatyga2 05.08.06, 00:16 mam pytanie czy są jakieś leki bez recepty które pomagają przy żylakach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajsarka Re: żylaki 05.08.06, 00:36 Jeżeli żylaki są już zaawansowane i nie są to pajączki, to pomoże tylko lekarz. Niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: żylaki 05.08.06, 01:41 generalnie zgadzam sie z postem powyzej. Nie zaszkodza ci leki uszczelniajace naczynia i poprawiajace krazenie (np.: z rutyna, kasztanowcem itd) oraz odpowiednie cwiczenia fizyczne (nawet przy zaawansowanych zylakach, wymagajacych operacji) Odpowiedz Link Zgłoś
fatyga2 Re: żylaki 05.08.06, 01:53 nie mam jeszcze żylaków ale mam do nich skłonność i chciałabym im zapobiegać. a jakieś ziółka? Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: żylaki 05.08.06, 02:08 ziółka to właśnie kasztanowiec i rutyna-ma właściwości uszczelniania naczyn krwionośnych i ogólnie powinno wzmocnic Twoje naczynia.Poniewaz powinnas brac duze dawki rutyny przez dluzszy czas mozesz przerzucic sie na preparaty z sama rutyna(bez wit.C) np.Rutoven (tabletki), Troxerutin, venotrex, venolan albo z dodatkiem kasztanowca (tez dobrze wplywajacym na naczynia krw.) kapsułki sapoven T albo lepiej żele z rutyna-jak wyżej (rutinoven, rutoven, troxerutin) albo + kasztanowiec (venescin, sapoven). a tak naprawe to tylko więcej ruchu Cie od tego uchroni. i poczytaj sobie trochę-sporo tego w necie: www.wizaz.pl/medycyna_zylaki.php www.zdrowemiasto.pl/_czas/index.php?art=31 Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness.74 Re: żylaki 05.08.06, 10:54 Z leków dostępnych bez recepty dorzuciłabym jeszcze Cyclo3fort, Detralex oraz Venescin-ze wskazaniem na ten pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: żylaki 05.08.06, 23:05 tak jak inne preparaty tego typu:) średnią. zaleta jet to że ma kilka róznych składników... Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: żylaki 06.08.06, 09:26 Duzo chodzic,nie wystawiac nog na sloncu i brodzic na przemian w zimnej i cieplej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: żylaki 06.08.06, 19:37 -Słyszałam o kapuście, właśnie na żylaki- Najgorszym nieszczęściem w kuchni jestem ja sama. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: żylaki 06.08.06, 21:48 kapusta na nogi jako okład czy do jedzenia?:) czerwona to może jeszcze miałaby jakieś uzasadnienie....a ja słyszałam o kapuscie tylko w kontekście dzieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: żylaki 07.08.06, 22:40 podobno też działaja (i ma to jak najbardziej uzasadnienie). Nigdy niestety nie spotkalam sie z taka terapia w praktyce...trzeba moze dobrze poszukac.... ale cale leczenie tego typu jest leczeniem objawowym, a najlepiej zawsze leczyc przyczyne (zastoje zylne, najczesiej wskutek braku ruchu ) Odpowiedz Link Zgłoś