Dodaj do ulubionych

gruba pupa i nogi

08.08.06, 14:41
hej! Moim problemem jest ogromny tyłek i grube nogi. Słyszłam że jazda na
rowerze pomaga, więc jeżdże codziennie około 20km, a moje ciało zamiast się
zmniejszać stale ma wieksze rozmiary. Doradzcie mi jaką dietę i ćwiczenia
zastosować żeby wreszcie doczekać się upragnionego efektu.
Obserwuj wątek
    • darciak5 Re: gruba pupa i nogi 08.08.06, 19:27
      hej, nie przejmuj się duzo facetów lubi ogromne tyłki...sama bym chciala zeby
      mój byl bardziej puszysty:)...najlpiej najpierw zastosowac diete, a potem
      ćwiczyć bo jesli bedziesz ćwiczyc bo ten tłuszcz zamieni sie w miesnie i sie
      juz nigdy nie pozbedziesz grubych nóg....dieta jak to dieta, duzo nabialu,
      warzyw, owocow, wody mineralnej...
    • somebody13 Re: gruba pupa i nogi 09.08.06, 22:58
      Po pierwsze - nie polecam patrzec na siebie pod kątem szczegółów - ok, wiadomo,
      każdy lubi wybierac sobie ze swojego wizerunku same mankamenty i kontemplowac
      je godzinami pod katem ich negatywnego oddziaływania na nasze życie, ale to
      fakt - nikt nie patrzy tylko np. na nasze nogi lub tlyko na nasze pośladki,
      chyba, że przechadzasz się po plaży w stringach, wtedy rzecz jasna ktoś może
      zwrócic uwagę na to co odkrywasz. wiec możliwe, że Twoje odczucie "ogromnego
      tyłka" jest tlyko subiektywne... choć trudno chyba przekonać się o tym, chyba,
      że masz wokól siebie kogoś bardzo życzliwego i szczerego, kto zdobyłby się na w
      maire obiektywną opinię. Zła wiadomośc- na prawde trudno jest zmienić swoją
      budowę ciała, którą niestety mamy po częsci zapisaną w genach tzn. jeśli masz
      tzw. figurę gruszki a nie jabłka (ok, nazwy potoczne ale nie będę się ttuaj
      silić na terminy łacińskie;) to trudno będzie to odwrócić i schudnac np. tlyko
      w pośladkach, bo ORGANIZM SAM WIE, SKAD CZERPAĆ ZAPASY TŁUSZCZU, MA TO JUŻ Z
      GÓRY ZAPLANOWANE. Wiec np. ćwiczenie mięśni ud czy pośladków nie zmniejszy ich
      obwodów, może jedynie wzmocnić mięsnie, choć jeśli jesteś kobietą to bez
      zastrzyków testosteronu raczej nie licz na oszałamiający wzrost tk. mięśniowej
      (nie wierz tym, co cię tym straszą;). Najlepiej więc zastosowac trening kardio,
      który pozwoli Ci spalić sporo kalorii, do tego ŁAGODNA dieta, tak by stworzyć w
      efekcie lekki deficyt kalorii, np. odejmij 500kcal od twojego dziennego
      zapotrzebowania na kalorie. Regularne i (niestety) konsekwentne treningi plus
      zdrowa i zrównoważona dieta na pewno dadzą efekty - zmniejszenie ilośc ogólnej
      taknki tłuszczowej, a więc zmniejszy się też jej ilość w newralgicznych
      meijscach. Najlepiej połączyć trening typu kardio (bieganie, suche wiosła,
      bieżnia eliptyczna, rower itp) z trengiem siłowym, co zwiekszy siłę mieśni i
      ułatwii póxniejsze treningi kardio. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za Twoje
      działania!!!:)
      • linn_linn Re: do somebody13 10.08.06, 09:25
        Chyba sobie zaloze worda z Twoimi postami... Rzadko na forum spotykam tak
        rozsadne i pouczajace uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka