Dodaj do ulubionych

dziwny zapach

12.08.06, 14:41
mam taki dziwny problem, moze sie ktos juz z nim spotkal i bedzie umial poradzic, rozmawialem juz o tym z dwoma dermatologami wiec mnie do lekarzy nie odsyłajcie :)
skóra którą wystawię na działanie słońca zaczyna po chwili dziwnie pachnieć, poza zapachem nie ma żadnych innych objawów, mój dermatolog poradził mi zmianę mydła z którego korzystam i rzeczywiście mała poprawa była, ale to chyba nie w tym problem.
Co ciekawe byłem ostatni miesiąc na wakacjach nad morzem w małej miejscowości i zupełnie problem zanikł. Nie było żadnego nieprzyjemnego zapachu pomimo, że korzystałem z różnych mydeł i bardzo często przesiadywałem na słoneczku.
Moje podejrzenie to albo woda która w miejskich kranach nie jest specjalnie dobra, albo kwestia zanieczyszczenia powietrza - samochody itp.
Jeśli ktoś miał taki problem, albo wie jak z nim sobie poradzić bardzo proszę o odzew :) szlag mnie trafia jak gdzieś wychodzę na miasto i po chwili zaczynam czuć ten zapach
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • karmar7 Re: dziwny zapach 12.08.06, 16:43
      To fakt woda ostatnio w kranach nie jest za ciekawa.W centrum stolicy jest
      często żółta.Może zapach tojej skóry być spowodowany tym czym sie odzywiasz
      np.nad morzem może nie jadłeś takich świństw jakie sa w mieście.Moja skora
      np.czasem ma nieprzyjemny zapach gdy poprzedniego dnia piłam jakiś
      alkohol.często zapach zależy od przemiany materii.
      • samtos Re: dziwny zapach 12.08.06, 16:55
        alkohol odpada - rzadko pije :)
        jedzenie - to może być ciekawy trop :) dzieki
        a co do przemiany materii - mam bardzo szybką, ale nic mi to nie mówi, kiedyś nie miałem wspomnianych wcześniej problemów, a przemiana była taka sama :)
        • eewwaa123 Re: dziwny zapach 12.08.06, 17:16
          A jaki to zapach? Mam chyba podobny problem , u mnie jednak zapach ciala nie
          jest zwiazany z naslonecznieniem. Nie wiem,czy jestem przewrazliwiona ale nawet
          krotko po kapieli tez go czuje. Nie jest to jakis smierdzacy pot,tylko taki
          zapach. Jedyne co mi przychodzi do glowy i mozliwe,ze to jest dobry trop to
          fakt,ze mam nadmiar zelaza we krwi i byc moze tu jest rozwiazanie problemu.
          Pogadam o tym z moim lekarzem.
          • samtos Re: dziwny zapach 12.08.06, 22:18
            Opisywanie zapachów to za duże wyzwanie dla moich i tak marnych zdolności pisarskich ;)
            O przewrażliwienie tutaj nietrudno, bo sam jestem :)
            Rzeczywiście, u mnie też nie jest to pot, mogę się pocić i pocić, a tego dziwnego zapachu nie będzie. Ale u mnie ten zapach nie pojawia się bez słońca, więc dopóki siedzę w domu jest ok.
            Daj znać jak się czegoś dowiesz od lekarza, każda nowa informacja jest na wagę złota :)
            • kiinga Re: dziwny zapach 16.08.06, 21:20
              A moze to jest przyczyna?

Gdy w organizmie zabraknie witaminy B12, możemy również zaobserwowac niemiły
              zapach ciała.
              • samtos Re: dziwny zapach 17.08.06, 23:55
                tyle ze po wyjezdzie nad morze tak nagle bym nie zauwazyl poprawy, uzupelnienie niedoborów witamin trwa chyba troszke dluzej
                no i po powrocie do miasta tez bardzo szybko wrocil ten dziwny zapach :/
                ja sie sklaniam coraz bardziej do wniosku ze to przez zanieczyszczenie powietrza, ale pewnosci wciaz nie mam :/
                • tigerness.74 Re: dziwny zapach 18.08.06, 00:53
                  A może zacząłeś wydzielać jakieś specyficzne i niespotykane feromony? :)
                  • samtos Re: dziwny zapach 19.08.06, 00:55
                    :) świetna teoria
                • karmar7 Re: dziwny zapach 18.08.06, 12:05
                  Ja bym radziła ograniczyć spożywanie węglowodanów.Jeść więcej warzyw,trochę kasz
                  i mięsa ale najlepiej pieczoego w domu-mniej konserwantów(chyba,ze masz grupę
                  krwi A -która nie za bardzo powinna jeść mięso).
                  Jest jeszcze wyjście,ze to pomoże:
                  vitalfood.pl/product_info.php?products_id=111
                  • samtos Re: dziwny zapach 19.08.06, 17:23
                    dzięki za radę! nad zmianą diety też muszę pomyśleć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka