25.08.06, 11:38
Witam serdecznie wszytkich rodziców których dzieci mają spodziectwo lub sa
już po operacji. BArdzo prosze o radę - dziecko jest już po 2 operacjach w
Krakowie. Wybieram się do Warszawy na konsultację i nie weim do kogo
wyczytałam że dr Kowal i dr Śmigielski są najlepsi ale którego państo
polecacie. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewa2510 Re: do kogo 25.08.06, 15:32
      bardzo proszę o informację u kogo Pani oerowala syna w krakowie
      • lidka1021 Re: do kogo 26.08.06, 08:40
        Czesc, zapraszam na forum www.uronef.pl. Tam jest dzial spodziectwo. Bardzo
        duzo rodzicow spodziaczkow sie tam spotyka.
        Pozdrawiam
        Lidka
        • kasiulekkoz Re: do kogo 28.08.06, 08:09
          Witam serdecznie.

Byłam już kilka razy na tym forum i właśnie dlatego mam dylemat. Jedni polecają
          dr Kowala, drudzy dr Smigielskiego. NA razie wybieram się 31 sierpnia do CZMiD
          do dr Kowala.
          • emonika.25 Re: do kogo 30.08.06, 13:43

W CZD(dr.Smigielski) i IMiDZ(dr.Kowal) operacje są wykonywane trochę innymi
            metodami. My byliśmy operowani 4x, dwa ostatnie operacje w IMiDZ.Wreszcie się
            udało:-))
            • kasiulekkoz Re: do kogo 30.08.06, 14:29
              Serdecznie witam.
              Dziękuję za podane informacje. Jutro jadę na konsulatcję do dr Kowala i mam
              nadzieję że chociaż dostane trochę pozytywnych informacji. Czy mogłabym jeszcze
              poprosić o informacje: - jakie warunki panują w IMiD, czy można zostać na noc u
              dziecka, jakie są koszty i ile lat miało dziecko jak operacja się udała.
              Pozdrawiam
      • kasiulekkoz Re: do kogo 28.08.06, 08:07
        Witam serdecznie.

Dziecko było operowane pierwszy raz 7 lat temu przez prof. Urbanowicza w
        Scanmedzie. Warunki bardzo dobre, niestety można tam zostać tylko jedną dobę.
        Przy wyjściu powiedziano nam że nie trzeba płukać cewnika, po kilku dniach
        jednak zatkał się, trzeba było szybko jechać do Prokocimia gdzie był wyciągany
        i nie wiem czy wtedy coś nie uległo uszkodzeniu. Nie podobała mi się też
        późniejsza opieka, kilka razy na żywca i z zaskoczenia dziecko miało zrywany
        napletek bo niestety się przyklejał.
        Drugi raz operacja była przeprowadzona 4 lata temu u doktor Wieczorek w
        Żeromskim. Brak zastrzeżeń do warunków, można mieć łóżko z dzieckiem, niestety
        zrobiła się przetoka. Nie jest to żadna wina lekarzy ale od tej pory byłam
        kilkakrotnie na kontroli i dowiedziałam się że mogę jeszcze poczekać z dalszym
        postepowaniem. Jednak bedąc na forum okazało się ze powinno to być zakończone
        dużo wczesniej dlatego teraz decyduję się na wyjazd do Warszawy na konsultację,
        może teraz są jakieś nowe metody.
        Moze Pani zan kogoś dobrego w Krakowie?
        Pozdrawiam
        kasiulekkoz
        • lidka1021 Re: do kogo 28.08.06, 11:38
          Witam,
          Bardzo mi przykro, ze synek tyle juz przeszedl a efekt nie jest zadawalajacy.
          Z forum wiem, ze w Krakowie przyjmuje dr Marek Gorniak, ktory miedzy innymi
          wykonuje operacje naprawcze spodziectwa. Oto adres www, gdzie mozna z doktorem
          sie skontaktowac - gorniak.strefa.pl/. Zycze powodzenia. W tym przypadku
          uwazam, ze wiecej konsultacji jest lepiej niz mniej:) W razie pytan prosze o
          maila lidka1021@gazeta.pl
          Pozdrawiam
    • ewa2510 Re: do kogo 04.09.06, 10:24
      Witam,
      Bardzo proszę o informację u Kogo Państwo operowali dziecko w Krakowie.
      Miałam podobną sytuację, 1 etap wyprostownie, 2 odtworzenie cewki, też się nie
      powiodła od razu rozeszła się i to znacznie (ale następny zabieg się powiódł).
      Cewka się utrzymała.
      Z poważaniem
      ewa
      • maxi_74 Re: do kogo 05.09.06, 11:55
        My dopiero zastanawiamy się nad operacją w Krakowie. Do tej pory miał to być
        Zeromski ale po lekturze wcześniejszych postów tutaj i na forum wad układu
        moczowego, chyba zrezygnujemy. Ostatnio słyszałam wiele o Medicinie i
        operujących tam lekarzach.
        Również czekam na informacje o dobrym specjaliście w Krakowie.
      • kasiulekkoz Re: do kogo 07.09.06, 10:56
        Witam serdecznie.

Moj syn operowany był przez panią doktor Wieczorek w Zeromskim. Wiadomo że
        każda operacja wiąże się z ryzykiem ale już jakoś nie mam zaufania do
        krakowskich lekarzy. Jesteśmy już po wizycie u doktora Kowala w IMiD w
        Warszawie gdzie z opinii czekających w kolejce rodziców wynika że własnie tam
        naprawiane są wszelkie "zepsute" operacje z Krakowa i całej Polski. Jeżeli ma
        Pani więcej pytań to proszę o kontakt kasiulekkoz@o2.pl
        Pozdrawiam
        • alfa99 Re: do kogo 08.09.06, 18:48
          polecam dra Smigielskiego,ponad rok po zabiegu,bez komplikacji,naprawde dobry
          specjalista

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka