Dodaj do ulubionych

anemia podwyzszony cholesterol naturalnemetody lec

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.03, 13:31
witam. mam pytanie ...moze ktos z was podpowie mi jak sobie radzic ...lekarz
powiedzial cholesterol dieta anemia - nic nie dostalam.. hg mam niecale 11
chjolesterol 255 mam 39 lat szczuplej budowy ciala..cholesterl ma ponoc
uwarunkowania genetycze., moja mama ma od lat problemy./.
kazdy z niedoweirzenmiem na mnie sie patrzy przy wzroscie 165 wazne 49
kg.. nie jem tlusto odzywiam sie praktycznie tak jak w wiekszosci domow..
pozdrwiam ..
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: anemia podwyzszony cholesterol naturalnemetod IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.03, 22:54
    • Gość: Artur Re: anemia podwyzszony cholesterol naturalnemetod IP: *.usask.ca 05.03.03, 23:19
      Tak bardzo nie odbiegasz od sredniej krajowej. Zdaje sie, ze jest to obecnie
      problem czy leczyc wszystkich czy nikogo ( i czasem zostaje nikogo jak u ciebie)
      Ryzyko choroby serca jest u ciebie moze troszeczke podwyzszone ale podobnie jak
      60% wszystkich innych ludzi.
      Jezeli HDL jest tez marne to moze w koncu jakiegos lekarza przekonasz zeby cie
      dal na leki obnizajace cholesterol. Pytanie jak te leki dzialaja jest ciagle
      otwarte. Byc moze, ze ich jedyna korzysc to dzialanie przeciwzapalne a
      dzialanie obnizajace cholesterol jest bez znaczenia. Czyli to samo mozesz byc
      moze osiagnoc biorac codziennie aspiryne 80-325 mg. Nie wiadomo! Nie dziw sie
      wiec ze lekarze tak tymi lekami nie szafuja, bo te leki tez maja swoje
      problemy, ryzyka i dlugoterminowe nastepstwa nie wszystkie dobrze poznane.
      Takze aspiryna ma swoje ryzyka.

Prawda jest tez niestety taka ze medycyna nie ma pelnego zrozumienia wysokiego
      cholesterolu w kontekscie chorob serca. Obecnie rozwija sie nowa koncepcja,nie
      do konca potwierdzona, ze to infekcja chlamydia pneumoniae jest odpowiedzialna
      za zawaly i choroby wiencowe. Sprawa sie moze wyklaruje ale nie wiadomo kiedy.
      Kolejne 10 lat moze na to odpowie. A wiekszosc ludzi przezywa infekcje
      chlamydia wiele razy w ciagu zycia i nie istnieje na razie metoda skutecznego
      ani trwalego wyleczenia zakazenia. Nie ma tez szczepionki. W oparciu o obecna
      wiedze nie mozna jeszcze zalecic leczenia antybiotykiem kazdemu kto ma wysoki
      cholesterol.

Co wiec robic?
      Intensywne cwiczenia fizyczne podniosa ci HDL ktory przeciwdziala zlemu
      cholesterolowi LDL, czyli zacznij cwiczyc. Obejrzyj swoja diete albo pokaz
      fachowcowi. Moze jednak cos mozna tam poprawic. Rozwaz z lekarzem branie malych
      dawek aspiryny.
      Popros o skierowanie na inne badania ryzyka chorob serca: Bialko C-reaktywne,
      poziom homocysteiny (ten to chyba bedziesz musiala sam zaplacic bo drogi i moze
      byc nie refundowany). Sa to bardzo dobre wskazniki ryzyka chorob serca.
      Ocen siebie pod wzgledem innych czynnikow chorob serca: czy masz krewnych
      chorych na choroby serca, czy jestes otyla (wiemy, ze nie jestes) czy przebylas
      wirusowe zapalenie watroby, czy masz zmiany reumatyczne palcow u rak (taki nowy
      wskaznik -twoj lekarz moze o tym jeszcze nie wiedziec).
      Jezeli tak to zacznij nad tym pracowac.

• Gość: beata do ARTURA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.03, 23:29
        SERDEZCNIE DZIKUJE ZA TAK WNIKLIWA ODPOWIEDZ..
        JEDNA RZECZ MNIE SZCZEGOLNIE ZAINTERESOWALA I DALA DO MYSLENIA. MAM ZMIANY
        W DLONIACH REUMATYCZNE .CHORUJE NA RZS.OD 5 LAT...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka