joasia2906 25.11.06, 22:09 Mój mąż ma różę czy to jest choroba zarażliwa błagam odpowiedzcie bo nie pytał lekarza a ja boję się o dzieci.Czy z tej choroby można się całkiem wyleczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiga_r Re: Róża na nodze 25.11.06, 22:35 Róża chyba należy do chorób zakaźnych tak jak odra,ospa wietrzna itp. Mój szwagier na różę był leczony w szpitalu. Przebywał w nim ponad 2 tygodnie.Zastosowano bodajże dwa antybiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia2906 Re: Róża na nodze 25.11.06, 22:50 A mój mąż dostał jakiś zastrzyk w nogę Akard do domu i nic więcej i do kontroli zaboli tydzień jestem wykończona nerwowo bo coś jest nie tak.Noga cała spuchnięta obolała a oni szukają wody w kolanie nie mam nic wspólnego z medycyną ale wiem że to napewno róża jeden na trzech lekrzy mówi o róży dwuch że woda w kolanie komu wierzyć . Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: Róża na nodze 25.11.06, 22:59 Róża to choroba zakaźna. Mimo to chorych nie ma potrzeby izolować, ponieważ jest zakażenie przyranne-tzn. trzeba mieć jakieś (nawet b. małe) przerwanie ciągłości tkanek żeby się zakazić. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia2906 Re: Róża na nodze 26.11.06, 12:49 Dziękuję bardzo już troszkę się oczytałam ,myślę że wreszcie lekarz trafnie będzie leczył tą chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś