Dodaj do ulubionych

jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata

05.12.06, 08:26
jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata proszę o wskazówki dziękuję
Obserwuj wątek
    • rickky Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 05.12.06, 09:17
      i789 napisała:

> jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata proszę o wskazówki dziękuję

Zdrowa prostata powinna mieć taką objętość, która nie utrudnia prawidłowego
      oddawania moczu.
      • i789 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 05.12.06, 13:46
        chodzi mi o konkretne wymiary w centymetrach sześciennych
        • tigerness.74 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 05.12.06, 15:09
          Ze strony:
          www.po40.pl/Co_to_jest_prostata.html
          "Prostata w chwili urodzenia ma wielkość ziarna grochu, następnie stopniowo
          powiększa się, najszybciej w okresie dojrzewania (13 - 17 r.ż.) i w wieku około
          30 lat osiąga wielkość dojrzałą, typową dla dorosłego mężczyzny. Przed 50
          rokiem życia następuje u większości mężczyzn stopniowe powiększanie się
          prostaty."
          "Kształt prostaty przypomina odwrócony stożek o gładkiej sprężystej
          powierzchni, o wymiarach ok. 2,5 cm (wysokość), 4 cm (szerokość) i 3 cm
          (grubość) i masie ok. 20 g."
          • i789 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 06.12.06, 08:24
            dzięki za dośc wyczerpująće informacje ja juz wczesniej szperałem w internecie i
            mam problem ze znalezieniem konkretnej obiętosci wszędzie sa podane wymiary
            :waga długosc szerokosc, a mnie chodzi tylko o OBIęTOSC czego nie moge nigdzie
            znalężc. w badaniu USG wyszło mi że moja prostata ma obiętośc 30cm szesciennych
            i nie wiem czy to jest duży przerost czy nieznaczny
            • tigerness.74 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 06.12.06, 10:32
              Co powiedział urolog?
              • i789 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 06.12.06, 19:53
                problem w tym że wizyta jest dopiero za 2 tyg.
    • i789 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 07.12.06, 20:10
      czyzby nikt nie znał prawidłowej wartości?
    • i789 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 11.12.06, 14:37
      prosze o podpowiedź
      • tigerness.74 Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 11.12.06, 14:58
        Myślę, że w poniższym artykule znajdziesz odpowiedź-pełna wersja dostępna jest
        po darmowej rejestracji:
        www.eonkologia.pl/articles.php?s=a&id=7127
        • re-flex Re: jaka OBIęTOSC powinna miec zdrowa prostata 11.12.06, 16:20

z logicznego punktu widzenia, po przemnożeniu wszystkich wymiarów podanych
          prze tigerness, czyli : 2,5 cm x 4 cm x 3 cm wychodzi 30 cm sześiennych
          M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka