marciontko1 08.12.06, 08:44 mam 23 lata i widzę,że moja tarczyca bardzo mi dokucza...czasami jest mi bardzo duszno i jest mi bardzo gorąco. Boję sie iść do lekarza,bo obawiam się operacji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: Leczenie tarczycy 08.12.06, 10:11 A w jakim celu załozyłas ten post? mamy cie utwierdzac w decyzji czy wysyłac do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: Leczenie tarczycy 08.12.06, 16:30 E, kobieto, idż do lekarza (endoktrynologa, może byc tez pierwszego kontaktu, byle był do rzeczy)), zrób badania (ft4,ft3,tsh) dobrze zrobic też usg tarczycy. Nie piszesz, czy kiedys juz chorowałas na nia, ale może to stres Ci tak dokłada, że odczuwasz taki dyskomfort? A operacja to naprawdę koniecznośc, i wcale nie trzeba się na nią decydowac. Siostra moja miała już skierowanie do szpitala, a jak zmieniła lekarza to okazało się,że lekami szło to załatwic. Mnie też jak się mocno wkurze to czasami bardzo dusi, kiedyś nawet ścisnęło mnuie tak,że gdyby nie kran z zimna wodą to nie wie, czy by mi minęło. A tarczycę, jak się okazało miałam w nalezytym porządku. A gorąc też niekoniecznie musi byc od tarczycy.To też mogą byc nerwy. Pozdrawiam serdecznie i odwagi! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś