aganiot 08.01.07, 14:25 Moja mama ma 45 lat.Waży prawie 90 kg. Jest podłamana tym ale nie wiemy co robić.Je naprawdę mało ale ma bardzo mało ruchu ponieważ ma problemy zdrowotne.Ma chorą nogę.Jak Jej pomóc?Czy jest szansa na schudnięcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pin-up.girl Re: Problem ze schudnięciem! 08.01.07, 21:32 Trzeba pobudzić metbolizm.Dobre są suszone owoce np. śliwki, jogurt naturalny, ananas, sok pomidorowy, otręby pszenne, grube kasze i drób. Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: Problem ze schudnięciem! 08.01.07, 21:46 pin-up.girl napisała: > Trzeba pobudzić metbolizm.Dobre są suszone owoce np. śliwki, jogurt naturalny, > ananas, sok pomidorowy, otręby pszenne, grube kasze i drób. bzdury piszesz poducz się trochę o przemianach metabolicznych lepiej bedzie jak zainteresuje się żywieniem niskowęglowodanowym zdrowie też wróci Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: Problem ze schudnięciem! 09.01.07, 02:48 Odstaw mame od cukru ,zboza(chleb,bulki) ,makaronu ,ziemniakow ,ryzu i owocow .Bedzie chudla ,bedzie sie czula lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
aganiot Re: Problem ze schudnięciem! 09.01.07, 07:33 To co w takim razie powinna jeść?Czy powinna udać się do dietetyka?Czy on mógłby Jej pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
katka84 Re: Problem ze schudnięciem! 10.01.07, 18:13 Tak byłoby najlepiej. Uwzględni stan Twojej mamy, odpowiednio dobierze jadłospis. Odpowiedz Link Zgłoś
oliffka5 Re: Problem ze schudnięciem! 11.01.07, 22:24 Są różne szkoły. Ja proponowąłabym odstawienie słodyczy, mięsa, NABIAŁU. Jeść kasze, warzywa, strączkowe..... Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: Problem ze schudnięciem! 12.01.07, 09:59 oliffka5 napisała: > Są różne szkoły. Ja proponowąłabym odstawienie słodyczy, mięsa, NABIAŁU. Jeść > kasze, warzywa, strączkowe..... nie wciskaj wege czym ma się zdrowo i dobrze odżywiać aby sobie przy okazji nie zaszkodzić? od kiedy to jaja, mięso, tłuszcze, nabiał i ryby z dodatkiem warzyw są zakazane przy odchudzaniu? szkodzi tylko głupota i nadmiar węglowodanów z błonnikiem które wciskasz jaka szkoła taki poziom Odpowiedz Link Zgłoś
oliffka5 Re: Problem ze schudnięciem! 13.01.07, 16:32 ali57 wybacz, że się wypowiedziałam i Cię rozzłościłam. Zapomniałam, że jedyną słuszną dietą jest ta, którą Ty zalecasz. Swoją drogą to nie wiedziała, że mam taką siłę oddziaływania na ludzi i jestem w stanie komuś cokolwiek wcisnąć, a najbardziej zależałoby mi na wciśnięciu Tobie trochę kultury. Polecam (nie wciskam!)dietę wegańską, bo nigdy nie czułam się lepiej i nie miałam lepszych wyników niż na niej właśnie. A to czy ktoś się zainteresuje, spróbuje, pozostanie przy niej czy nie to już jest decyzja każdej z czytających osób. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś