Gość: Tanatos IP: 213.17.170.* 10.04.03, 12:15 Ktoś brał? Jakie ma ten lek działanie? Podobno można się uzależnić. Z góry dzięki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tessa13 Re: Afobam? 10.04.03, 13:15 Hallo Tantos, > Jakie ma ten lek działanie? Podobno można się uzależnić. Alprazolam (substancja czynna) jest pochodną benzodiazepin i działa tłumiąco na centralny system nerwowy, odprężająco i uspokajająco. Stosuje się go - podobnie jak Diazepam, Relanium, Valium, itd. Jak od wszystkich środków psychofarmaceutycznych można się oczywiście i od Afobamu uzależnić. Jeżeli już bierzesz, to trzymaj się z daleka od alkoholu. Pozdrawiam Tessa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanatos Re: Afobam? IP: 213.17.170.* 10.04.03, 13:28 tessa13 napisała: > Hallo Tantos, > > > Jakie ma ten lek działanie? Podobno można się uzależnić. > > Alprazolam (substancja czynna) jest pochodną benzodiazepin i działa tłumiąco na > > centralny system nerwowy, odprężająco i uspokajająco. Stosuje się go - podobnie > > jak Diazepam, Relanium, Valium, itd. Jak od wszystkich środków > psychofarmaceutycznych można się oczywiście i od Afobamu uzależnić. Jeżeli już > bierzesz, to trzymaj się z daleka od alkoholu. > > Pozdrawiam > > Tessa Dzięki Tes :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Afobam? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.04.03, 19:56 Tak,ja to bralam,ale uwazam,ze nie jest to najlepszy lek.Owszem nerwy uspokaja,ale jest sie sennym i bardzo oslabionym.Trudno po tym leku egzystowac. Teraz biore Rusedal na nerwy /pol tabletki rano/ i 1 tabletke Anafranil 10 na depresje.Po tym czuje sie duzo lepiej bo jestem spokojnijsza,nie placze ciagle i nie jestem taka oslabiona.A uzaleznic sie mozna od wszystkich lekow tego typu i napewno sa szkodliwe,ale trzeba wybrac mniejsze zlo.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś