madziam-87 05.02.07, 20:08 chciałabym achudnąć jakieś 7-10kg ale nie za bardzo mam czas na ćwiczenia więc postanowiłam że kupię błonnik tylko nie wiem czy lepiej w tabletkach czy w proszku? Na ile może on pomóc? Ile kg można dzięki niemu zrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna.purak Re: błonnik 14.02.07, 16:42 Może lepiej na dobry początek dorzucić trochę świeżych warzyw i owoców, soków warzywnych i owocowych, razowe pieczywko do diety - w zamian za słodycze i przetworzone produkty ( to nic innego jak naturalny błonnik. Myślę, że będzie to o wiele zdrowsze i skuteczniejsze na dłuższą metę. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: błonnik 14.02.07, 16:59 Skad ta wszechobecna wiara w to, ze blonnik jest cudowna metoda na schudniecie? Czyzby to producenci rozsiewali takie plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: błonnik 14.02.07, 17:13 madziam-87 napisała: >nie wiem czy lepiej w tabletkach czy w proszku? We wloknistych warzywach i owocach. >Na ile może on pomóc? Na kilogramy tluszczu? Zero. Patrz pizzo/chipso-zercy lykajacy wlokniste platki. Bez redukcji _kaloriii_ w diecie albo zwiekszeniu wydatkowania tychze (to by byle cwiczenia) tluszcz z bioder magicznie nie wyparowuje ani nie przemieszcza sie w kierunku jelit anby nimi za przeproszeniem wyplynac. To ze blonnik/psylium etc. wiaza np. cholesterol/kwasy zolciowe i zwiekszaja ich wydalanie nie spowoduje odchudzenia niestety. Odpowiedz Link Zgłoś