Dodaj do ulubionych

Operacja- trzaskające biodro??!!

25.02.07, 19:48
Kochani, dowiedziałam się że mam tę przypadłość jakiś tydzień temu. Lekarz
powiedział, że jest już za późno na jakąkolwiek rehabilitacje i że pomoże
tylko operacja. Na początku sie przeraziam, a pozniej zgodziłam się na nią.
Operacja bedzie w wakacje w Polsce ponieważ mieszkam w Irlandii. Bede miała
znieczulenie w kręgosłup. Kochani prosze piszcie wszystko co wiecie na temat
tego schorzenia, a takze operacji czy znieczulenia!! Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • rollingstones Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 25.02.07, 23:33
      to znaczy GP zdiagnozowal clicking hip? nie ma takiego schorzenia. jakie masz
      objawy? bylas u specjalisty?
      paranoja zeby lekarz irlandzki diagnozowal a polski operowal
      • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 04.03.07, 02:05
        Kochanie zdjagnozowal to Polski lekarz w momencie mojego pobytu w Polsce,
        wszystko mam zbadane, a to schorzenie utrudnia mi zycie. Idac caly czas mi
        przeskakuje cos w nogach, siedzac boli, nawet lezac czuje ze mi cos tam uciska.
        A schorzenie trzaskajace biodro, istnieje!!
        • leena21 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 04.03.07, 18:28
          Oczywiście że istnieje, ja też to mam.
          • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 04.03.07, 22:23
            Do leena21: i co bedziesz cos z tym robic czy raczej nie. Bo ja jestem
            zdecydowana na operacje, poniewaz to moze miec nie zle skutki pozniej!
            Pozdrawiam!!
            • leena21 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 05.03.07, 09:15
              Nie, na razie nie zamierzam z tym nic robić, chociaż biodra przeskakują mi
              straszliwie (tak określił to lekarz) nawet nie jestem w stanie założyć nogi na
              nogę, ale operacji boję się. Lekarz powiedział, że można z tym żyć to o jakich
              złych skutkach piszesz? tzn. nie zaprzeczam, że są jakieś negatywne
              konsekwencje takiego strzelania ale mi nic lekarz nie powiedział.
              • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 10.03.07, 16:21
                Negatywne skutki o jakich mowil mi lekarz i potwierdzila kobieta ktora teraz
                wlasnei je przezywa to: chodzenie jak kaczka, zapalenia stwow biodrowych, bol w
                dolnych czesciach kregoslupa i wiecewj nie pamietam!! Pozdrawiam!!
    • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 10.03.07, 16:29
      Zapomnialam dodac---> zapraszam na forum o trzaskajacym biodrze, ktore dopiero
      sie rozrasta!!! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46388
      • repair Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 10.03.07, 21:00
        Widzę tam jeden post w dodatku wprowadzający w błąd.
        "Trzaskające biodra" leczy się fizjoterapią (przede wszystkim ćwiczeniami).
        Operacja potrzebna jest zwykle wtedy gdy się powyższe zaniedba lub zepsuje.
        • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 10.03.07, 22:11
          Fizjoterapia skuteczna jest tylko u dzieci. Poniewaz one rozna i sciegan rosna
          razem z nimi. Kiedy juz w wieku kiedy wzrost staje w miejscu, trzaskajace
          biodro sie poglebia, to nie ma na co czekac. Ta choroba polega tym ze pasmo
          miesniowo sciegnowe, czy cos takiego, poprostu nie zadazylo za naszym wzrostem
          i jest za krotkie. Trzeba to wygluzyc skalpelem poprzez poprzeczne naciecie!!
          • tigerness.74 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 10.03.07, 23:42
            Skoro została podjęta decyzja o operacji, warto byłoby moim skromnym zdaniem
            przekonsultować Twoje schorzenie z innym lekarzem, np. z doc. Czubakiem (szef
            ortopedii) z CMKP w Otwocku.
          • rollingstones Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 06:15
            jestem po 'lekturze' Twojego nowego forum. Jesli masz 16 lat i ktos Ci
            naopowiadal ze jedyna metoda jest operacja to szczerze proponuje zasiegniecia
            drugiej opinii. Absolutnie nie jestes w wieku kiedy wzrost i rozwijanie sie
            staje w miejscu - w wieku _16_ lat?. Od kiedy to poprzeczne naciecie _wydluza_
            pasmo miesniowo-sciegnowe i jest to jedyna metoda na owe? Pomysl co piszesz i w
            co wierzysz..
            • leena21 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 09:31
              do marcysia1991:zgadzam się z przedmówcami, gdy byłam w Twoim wieku to lekarze
              mówili że 15, 16 lat to za wcześnie na operację i w tym wieku nie ma ona
              większego sensu. Nie wiem też czy poinformowali się, że operacja może nie
              przynieść żadnej poprawy i zostaną Ci tylko blizny i tyle. Ja na Twoim miejscu
              zasięgnełabym opinii drugiego lekarza. Co do rehabilitacji to się z Tobą
              zgadzam, ja chodziłam na nią kilka lat i nie pomogła kompletnie NIC, kilku
              (dobrych)lekarzy mówiło mi,że leczenie tylko operacyjne, polegające właśnie na
              przecięciu zwłókniałego pasma (ale to mówię o swoim przypadku, bo mi strzela
              straszliwie jak już pisałam nie wiem jak u Ciebie)Zastanów się więc jeszcze
              dobrze.A i łacińska nazwa tego schorzenia to coxa saltans wrzuć to w
              wyszukiwarke to może jeszcze znajdziesz coś co Cię zainteresuje.
              • repair Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 10:07
                >. Co do rehabilitacji to się z Tobą
                > zgadzam, ja chodziłam na nią kilka lat i nie pomogła kompletnie NIC
                Tzn konkretnie z czym się zgadzasz? :-D

Tu jest opinia drugiego lekarza:
                www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5401&alt=77
                • leena21 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 13:30
                  Nie wyraziłam się zbyt precyzyjnie, ale chodziło mi o to, że jeśli
                  rehabilitacja nie pomaga to po co się przy niej upierać? "Zanim podda się Pani
                  drugiej operacji, proszę spróbować stretchingu i korekcji sylwetki"-tego też
                  próbowałam. No ale faktycznie, masz racje skoro marcysia1991 nie miała
                  rehabilitacji to skąd wie, że w jej przypadku będzie nieskuteczna? Ja
                  napisałam,tylko jak jest u mnie. W każdym razie tak lekkomyślnie bez próbowania
                  rehabilitacji, w tym wieku na jej miejscu nie dałabym się "kroić". A taka
                  opinia internetowa moim zdaniem nie zastąpi normalnej konsultacji, co
                  oczywiście nie oznacza, że jest zła. pozdrawiam, papa
                  • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 20:47
                    Kochane zapomnialam dodac, ze bylam takze u lekarza w Irlandii i sadzi tak samo
                    o operacji. Ja mam 17cm wzrostu i nie rosne juz jakis czas, a biodro pogarsza
                    sie z dnia na dzien. Dzisiaj rano bolalo mnie wkolko wszystko na wysokosci
                    krzyza. Myslalam ze nie wstane z lozka. Jak szlam strzelalo mi tak bardzo, ze
                    mama otwarla oczy i zabytala sie : to twoje biodro?? Biore tabletki
                    przeciwbolowe apo-naproxen ktore przestaja pomagac. Poprostu wiem, ze ten
                    zabieg jest jak rosyjska ruletka, albo sie uda albo nie. A jesli sie uda i
                    zycie moje sie poleprzy to mam sie poddac operacji, czy zastanawiac sie nad
                    wygladem(blizny)?? Poprostu chcialam sie dowiedziec czy ktos doswiadczyl czegos
                    w zwiazku z trzaskajacym biodrem??!!
    • hubabuba1 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 21:07
      wiesz co moja Babcia miała operację trzy tygodnie temu na biodro, trzeaskało,
      bolało cały czas miała z nim problem ale na szczęście ciotkają namówiła i
      poszła na operacje teraz mówi po co tak późno ją na oerację zapisali....
      • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 22:15
        No widzisz, ja wlasnie tego sie obawiam. Co jest najgorsze to to ze czym dluzej
        sie zwleka tym jest gprzej, ale wiesz wierze temu lekarzawi, jest on dobrym
        znajomym, mojego znajomego rehabilitanta. Z panem Piotrem(rehabilitantem) znam
        sie juz okolo 11lat i pewnie tez juz porozmawiali i pan Piotr radzil zrobic
        operacje. Rodzinka tez jest za a ja sie troszke boje!! Pozdrawiam!!
    • gosiaczek-59 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 11.03.07, 23:00
      www.biodro.home.pl/more/Biodro-Pytania.html#trzask
      • marcysia1991 Re: Operacja- trzaskające biodro??!! 24.03.07, 15:43
        Kochani wszystko co jest w internecie chyba juz przeczytalam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka