anek_1_7 24.03.07, 15:21 witam! mam niestabilność barków, ortopeda powiedział, że potrzebna jest artroskopia. trochę się tego obawiam bo mam dopiero 16 lat, chciała bym się dowiedzieć co mnie czeka po tej artroskopi? i na czym ona polega? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela_anna Re: niestabilność barku-artroskopia 25.03.07, 20:43 artroskopia to nic innego jak badanie w znieczuleniu miejscowym lub w ogolnym.Lekarz moze sobie za pomoca aparatu obejrzec co sie tam ciekawego w stawie dzieje,a jesli zaistnieje taka potrzeba to zrobic rownoczesnie drobny zabieg...to tak prosto i krotko.Mysle ze nie ma sie czego bac. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: niestabilność barku-artroskopia 25.03.07, 21:20 Wbrew pozorom jest się czego bać. Konkretnie ortopedów, którzy chcieliby operować czasem nieco za dużo. Czasem są możliwe nieco bardziej cywilizowane sposoby leczenia. Może obejrzałby Cię ktoś mniej przywiązany do skalpela i zobaczył co jest z tymi barkami i biodrem. Odpowiedz Link Zgłoś