tissot71 03.04.07, 13:21 Czy ktoś był pacjentem Międzynarodowego Instytutu Zdrowia PIOKAL w Gliwicach? Interesuje mnie czy ta metoda naprawdę jest taka skuteczna. Proszę o kontakt tissot71@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scept89 Re: Metoda lkeczenia BEFT 03.04.07, 13:59 Niezle sie usmialem: Za: www.zdrowiesos.pl/beft_opis.php "Organizm człowieka funkcjonuje tylko dlatego, że jego komórki komunikują się pomiędzy sobą. Zakłócanie przepływu informacji, powoduje zmiany chorobowe w poszczególnych narządach, ponieważ komórki, które powoli tracą więź informacyjną z obwodowym układem nerwowym, nie są przez organizm prawidłowo rozpoznawane, a w konsekwencji nie są prawidłowo chronione. W przypadku zaistnienia w nich dużych zmian patologicznych nie są odpowiednio szybko niszczone. Mogą się wówczas przeistoczyć np. w komórki nowotworowe lub pasożytnicze." BELKOT! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Przecież to obśmiane już "łóżko Piotrowicza". 03.04.07, 14:45 Więcej: Kazimierz Piotrowicz (ur. 1944), wynalazca, kandydat w wyborach prezydenckich 1995. Obecnie prezes Międzynarodowego Instytutu Zdrowia w Gliwicach oraz Prezes Stowarzyszenia Przeciwdziałania Powstawaniu Chorób i Kalectwa "Siła Życia". Ślusarz - brązownik, wynalazł i produkował m.in. zdrowotną wkładkę do butów. Zdołał zebrać pod swoją kandydaturą 100 tysięcy podpisów poparcia i został zarejestrowany jako oficjalny kandydat w wyborach prezydenckich przez Państwową Komisję Wyborczą. W samym głosowaniu otrzymał jedynie ok. 12 tysięcy głosów i z wynikiem 0,07 % odpadł po pierwszej turze wyborów. Kazimierz Piotrowicz, mimo że zakończył swą edukację na szkole zawodowej używa obecnie tytułu Profesora Doktora w nieistniejącej gałęzi nauki, legitymując się wydanym na Białorusi zaświadczeniem prywatnej firmy o nazwie "Międzynarodowa Akademia Informacyjnych Technologii" w Mińsku. Podczas swojej kampanii wyborczej 1995 wykorzystywał darmowy czas w telewizyjnych spotach wyborczych na reklamę swoich wkładek do butów z materiału izolacyjnego, które nazwał "Biostymulatorami". Według jego własnych oświadczeń wkładki te rzekomo uzdrowiły wiele milionów ludzi cierpiących na najprzeróżniejsze schorzenia. Dalsza działalność związana jest również z usługami i produktami psychorynku. Kazimierz Piotrowicz sprzedaje łóżka z wbudowanymi "urządzeniami medycznymi", które, według niego, leczą nieomal wszystkie choroby. W reklamie posługuje się pseudonaukowym żargonem, obfitującym w zmyślone pojęcia. Bezskutecznie usiłował wystartować w wyborach prezydenckich 2005. Założył Stowarzyszenie Przeciwdziałania Powstawaniu Chorób i Kalectwa "Siła Życia", którego główna aktywnością jest stawianie w prokuraturach całego kraju wniosków o ściganie lekarzy, urzędników i polityków, ignorujących rzekome wynalazki Kazimierza Piotrowicza. S. Odpowiedz Link Zgłoś
artur862 Re: Metoda lkeczenia BEFT 28.05.07, 15:30 historia uczy ze wszystkie przelomowe odkrycia napotykały na opór ignorantów, ktorzy trzymali się kurczowo przeszlosci. metoda beft działa i za jej podstawe uznaje sie własnie fizyke a nie chemie. naturalna ewolucja poznawcza od mniej zlozonych nauk do bardziej. stosowalem tą metodę w nieco innej formie ale opiera sie na tej samej zasadzie działania - poprzez wzmacnianie pol istniejących w naszym organizmie. co do ich istnienia nie ma juz wątpliwosci ale media są sprytni i tak łatwo nie przepuszczą tej metody gdyz tu chodzi o biznes medycyny konwencjonalnej. oni żerują na leczeniu a nie wyleczeniu :] no coz trzeba byc niezaleznym. Einstein tez wysmiewano za jego niby pseudonaukowe teorie, dziś teoria Einsteina stanowi potege w fizyce. podobnie to ma miejsce w odkryciu informacji komorkowej. ale droga nie bedzie łatwa by otworzyc tą metode na swiat, gdyz chemia ogarneła medycyne. popatrzcie jaki by to byl chaos, wiekszosc lekow nie byla by potrzebna, operacje itd... najwazniejsze w tym jest chyba to: informacje komorkowe działają podobnie jak uklad immunologiczny, jest to jednak tym razem odpowiednik fizyczny a nie chemiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Metoda lkeczenia BEFT 05.06.07, 08:31 artur862 napisał: > historia uczy ze wszystkie przelomowe odkrycia napotykały na opór ignorantów, > ktorzy trzymali się kurczowo przeszlosci. A jesteś w stanie pomyśleć ile "odkryć" okazało się bzdetami i wylądowało na śmietniku? Dobry przykład: jak odkryto promieniotwórczość mogłeś sobie kupić w aptece promieniotwórczą wodę żeby się nią "leczyć" czyli pić i smarować. To był przełom :) > metoda beft działa i za jej podstawe > uznaje sie własnie fizyke a nie chemie. Metoda beft nie działa i co mi zrobisz? > naturalna ewolucja poznawcza od mniej > zlozonych nauk do bardziej. stosowalem tą metodę w nieco innej formie ale > opiera sie na tej samej zasadzie działania - poprzez wzmacnianie pol > istniejących w naszym organizmie. co do ich istnienia nie ma juz wątpliwosci Skąd ten brak wątpliwości? > ale media są sprytni i tak łatwo nie przepuszczą tej metody gdyz tu chodzi o > biznes medycyny konwencjonalnej. oni żerują na leczeniu a nie wyleczeniu :] Ho, ho - zaczyna się sekciarski wykład o spiskach. Ty tu nie mam spiskami tylko daj namiar na wiarygodne wyniki badań potwierdzających działanie metody. Na dzień dzisiejszy NIE MA innej metody weryfikacji. > no > coz trzeba byc niezaleznym. Polecam leczenie zapalenia płuc smarowaniem pleców kocim moczem. Wzmacnia biopoloe informacyjne jak ta lala i działa. Uwierz. Na słowo. Trochę śmierdzi ale leczy. > Einstein tez wysmiewano za jego niby pseudonaukowe > teorie, dziś teoria Einsteina stanowi potege w fizyce. podobnie to ma miejsce w > > odkryciu informacji komorkowej. Wynalazca leczących wkładek do butów drugim Einsteinem. Cóż - ważne to mierzyć wysoko. > ale droga nie bedzie łatwa by otworzyc tą > metode na swiat, gdyz chemia ogarneła medycyne. popatrzcie jaki by to byl > chaos, wiekszosc lekow nie byla by potrzebna, operacje itd... Jasne. To samo twierdzi Hulda Clark - wynalazczyni Zappera. To kto ma rację? > najwazniejsze w tym jest chyba to: informacje komorkowe działają podobnie jak > uklad immunologiczny, jest to jednak tym razem odpowiednik fizyczny a nie > chemiczny. Bla, bla, bla.... Odpowiedz Link Zgłoś
artur862 Re: Metoda lkeczenia BEFT 11.06.07, 15:22 cóż taka agresja wypływa z twoich ust, czyzbys się czegoś bał... oczywiscie pytanie retoryczne. nie mąć ludziom w głowach, metoda beft działa i dowody są, nie ma innej mozliwosci, innej wygody - profesor daje mozliwosc darmowego sprobowania swojego urządzenia, nawet wręcz namawia do tego w wypadku chęci zakupu takiego urządzenia ! (są 2 opcje: pobyt w szpitalu a w przypadku powaznych chorób wygodniej jest zakupic gdyz wtedy koszty są mniejsze) nikt nie gwarantuje tak dobrych usług. jesli nie rozpocznie sie proces leczniczy w ciągu 2 dni to mozesz zrezygnowac nie płacąc nic. to gwarantuje ten Instytut - reszte mozna poczytac na stronie: www.zdrowiesos.pl/index.php . to jest taka wygodna ulga dla niedowiarków, by mogli sie przekonac, to jest najwspanialszy dowod jaki mozna przedstawic, jezeli w trakcie 10 dniowego leczenia nie bedzie zadnej poprawy, nie placisz nic. prosze poczytac strone ja tylko wyciąglem najistotniejsze informacje. Instytut przede wszystkim kieruje się dobrem, zaufaniem klienta. jestem przekonany do metody gdyż stosuję cos bardzo podobnego i rzeczywiscie działa na mnie w sposob imponujący: www.samoleczeniebsm.pl/, moim hobby zawsze była biologia i nie widze juz tutaj nic co by mnie moglo zaskoczyc, z poczatku niedowierzalem ale po gruntownym zapoznaniu sie z wszelkimi niezaleznymi źrodłami informacjami sprawa stała sie oczywista. instytut istnieje od 2001 roku, kazdy rozsadnie myślacy czlowiek zdaje sobie sprawe ze gdyby to bylo oszustwo to władze dawno by go zwinęły, podkreślając zachęte pana Piotrowicza by sami sprobowali metody. mogę przysiądz ze to naprawde działa, skorzystajcie, mowcie o tym znajomym, pamietajcie o jednym: nie ma efektow, nie musicie placic - to gwarancja Instytutu. świat zawsze był zły, zawsze zło przewazało ale nie mozna ciągle sie kierowac opiniami ludzi, kwestia zdrowia jest bardzo istotna i nie warto wtedy rezygnowac z mozliwosci tylko dlatego bo znalazl sie ktos komu sie nie podoba to nowe naukowe odkrycie za ktore kiedys z pewnoscią przyznają Piotrowiczowi Nagrode Nobla. zawsze sie znajdą tacy ktorzy beda probowali odwieść Was od tego, ale pamietajcie o jednym - ich nie obchodzi wasze zdrowie. ja metodą BSM wyleczylem trądzik, wiele innych schorzen a teraz ustępuje powazna nerwica która nie moglem pokonac lekami, psychoterapią a teraz efekty są zdumiewające :) pamiętajcie ze zdrowie jest najwazniejsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Metoda lkeczenia BEFT 11.06.07, 20:30 artur862 napisał: > cóż taka agresja wypływa z twoich ust, czyzbys się czegoś bał... A to co? Psychonaliza dla ubogich? > oczywiscie > pytanie retoryczne. nie mąć ludziom w głowach, metoda beft działa i dowody są, Metoda BEFT nie działa a dowody przedstawia oszust. To zastanów się ile są one warte. > nie ma innej mozliwosci, innej wygody - profesor daje mozliwosc darmowego > sprobowania swojego urządzenia, Tak ci powiedział, że za darmo :) Cóż za dobroczyńca. > nawet wręcz namawia do tego w wypadku chęci > zakupu takiego urządzenia ! (są 2 opcje: pobyt w szpitalu a w przypadku > powaznych chorób wygodniej jest zakupic gdyz wtedy koszty są mniejsze) nikt nie > > gwarantuje tak dobrych usług. jesli nie rozpocznie sie proces leczniczy w ciągu > > 2 dni to mozesz zrezygnowac nie płacąc nic. A rozpoczęcie procesu leczniczego diagnozuje Piotrowicz - ślusarz. > jezeli w trakcie 10 dniowego leczenia nie bedzie > zadnej poprawy, nie placisz nic. To jeszcze mi powiedz jakie są koszty wyżywienia bo dobroczyńca Piotrowicz ich akurat nie zwraca. > Instytut przede wszystkim kieruje się dobrem, > zaufaniem klienta. Słowa bez pokrycia. Podawałem linki w czasie których jest opis z sali sądowej. Zachowanie Piotrowicza nazwałbym zachowaniem czubka. > jestem przekonany do metody gdyż stosuję cos bardzo > podobnego i rzeczywiscie działa na mnie w sposob imponujący: I ma to dowieść, że na wszystkich będzie działało? A jakie są twoje motywacje do szerzenia mitów o wyjątkowości Piotrowicza? > tutaj nic co by mnie moglo zaskoczyc, z poczatku niedowierzalem ale po > gruntownym zapoznaniu sie z wszelkimi niezaleznymi źrodłami informacjami sprawa > > stała sie oczywista. WOW!!! > instytut istnieje od 2001 roku, kazdy rozsadnie myślacy > czlowiek zdaje sobie sprawe ze gdyby to bylo oszustwo to władze dawno by go > zwinęły, Tak samo jak salony wróżek i tarota. Zwijają aż miło. Piotrowicz poszedł tylko w inną skalę i nieco inną dziedziną sprzedając fałszywą nadzieję. Takich spryciarzy jest cała masa. Tylko Piotrowicz, specjalista od wkładek do butów leczących wszystkie choroby okazał się hochsztaplerem UTALENTOWANYM. Jest przykładem jak mogą wyewoluować hochsztaplerzy sprzedający na odpustach buteleczki z maścią, która leczy WSZYSTKO. > podkreślając zachęte pana Piotrowicza by sami sprobowali metody. mogę > przysiądz ze to naprawde działa, A ja, że nie działa. I co? > skorzystajcie, mowcie o tym znajomym, > pamietajcie o jednym: nie ma efektow, nie musicie placic - to gwarancja > Instytutu. świat zawsze był zły, zawsze zło przewazało ale nie mozna ciągle sie > > kierowac opiniami ludzi, Nie można się kierować opiniami ludzi? To pozwolisz, że nie będę się kierował twoją? > kwestia zdrowia jest bardzo istotna i nie warto wtedy > rezygnowac z mozliwosci tylko dlatego bo znalazl sie ktos komu sie nie podoba > to nowe naukowe odkrycie To samo możesz napisać o KAŻDYM innym oszustwie paramedycznym. > za ktore kiedys z pewnoscią przyznają Piotrowiczowi > Nagrode Nobla. O jej. Porównywałeś go już do Einsteina, potem dorzuciłeś Kopernika a teraz poleciał Nobel. Zachowujesz się jak klasyczny troll internetowy :) > zawsze sie znajdą tacy ktorzy beda probowali odwieść Was od > tego, ale pamietajcie o jednym - ich nie obchodzi wasze zdrowie. ja metodą BSM > wyleczylem trądzik, wiele innych schorzen a teraz ustępuje powazna nerwica > która nie moglem pokonac lekami, psychoterapią a teraz efekty są > zdumiewające :) pamiętajcie ze zdrowie jest najwazniejsze ! I już nie jesteś znerwicowany. Żaden lekarz nie mógł ci pomóc tylko Piotrowicz :D Tracę na ciebie czas. Wracasz zmęczony po pracy i uważasz, że super rozrywką jest wypisywanie takich durnot. Przyznaję - promowanie oszustwa działa na mnie jak płachta na byka. Ale myślę, że wystarczy. Dalej sobie możesz pisać o Piotrowiczu, o Noblach które dostanie. Co chcesz. Jeden zero dla trolla. Mówi się trudno :D Odpowiedz Link Zgłoś