Dodaj do ulubionych

aby schudnąć 6 kilo

09.04.07, 08:43
Mam pytanie do ekspertów z tego forum. Otóż czy aby schudnąć 6 kilo w okresie 3 miesięcy wystarczy ograniczenie kalorii do 1200-1400 na dobę?
Dodam ,że mam 28 lat, tryb życia średnio aktywny-praca raczej chodząca niż siedząca,do pracy przemieszczam się na piechotę co daje ok. 60 minut szybkiego spaceru codziennie. Codziennie lub co drugi dzień ćwiczę w domu ok 30 minut-ale nie tyle po to żeby schudnąć, co porozciągać się trochę i po prostu poczuć lepiej.
Moja dieta opiera się głownie na warzywach, sporo nabiału raczej tego odtłuszczonego ale bez przesady, mięso to głównie ryby,kaszy ryżu i ziemniaków nie lubię jeśli już to makaron.Pieczywo jem różne- dominuje razowe,ale nie odmawiam sobie czasem pszennego. Niestety moją słabością są słodycze i zamierzam je teraz ograniczyc do minimum.
Czy to wystarczy żeby pozbyć się 6 kilo na trwałe? Kila razy już je traciłam, ale niestety nie na długo, bo po dietach 1000 kalorii zaczynam się rzucać na jedzenie.Stąd właśnie pomysł diety mniej restrykcyjnej, ale boję się czy na niej schudnę? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kleofas55 Re: aby schudnąć 6 kilo 10.04.07, 20:20
      nie jestem ekspertem, ale to co piszesz brzmi sensownie:)mam tylko dwie uwagi,
      co do pszennego pieczywa i makaronu-odradzam:)lepiej jesc pieczywo fitness, bo
      jest razowe i nie tuczy.makaron tez lepiej wyeliminowac, a jak nie to jesc
      razowy, wiem ze lubella ma taki:)
    • kamila_karaczun Re: aby schudnąć 6 kilo 11.04.07, 13:37
      Witam. Proponowałabym dietę 1200 kcal, unikanie pieczywa pszennego i makaronu
      oraz oczywiście wyeliminowanie z jadłospisu słodyczy. Ciemne pieczywo i makaron
      razowy mają dużą ilość błonnika pokarmowego, który przyspiesza przemianę
      materii, więc warto wprowadzić te produkty do naszej diety. Zachęcam do
      trzymania się zasad racjonalnego odżywiania się przez całe życie - to pozwoli
      uniknąć efektu jojo, utrzymać piękną sylwetkę i dobry stan zdrowia. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka