Dodaj do ulubionych

Pasty do zębów

13.04.07, 10:49
Witam.
Czy mozecie z wlasnego doswiadczenia polecic jakies "lepsze" pasty do zebow
ktore wybiela zeby? Zdrowie schodzi na dalszy plan. Oczywiscie cudow
nieoczekuje bo wiadomo ze szybko bialych miec nie bede. Gdyby to moglo pomoc:
papierosow nie pale, kawy nie pije. Mam troche zoltawe mimo ze myje je niemal
codziennie. Prosze o rady.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Pasty do zębów 13.04.07, 11:27
      Zdrowie schodzi na dalszy plan.

???
      • guma_ns Re: Pasty do zębów 13.04.07, 11:56
        1. Wyslow sie
        2. Postaw wiecej znakow zapytania
        3. Mam zdrowe zeby ale zalezy mi na bieli czy cos tu jest niezrozumiale? tak
        wiem zdrowie jest wazne ale nie mozna meic wszystkiego na wysokim poziomie
        malym ksoztem. Dziekuje ci za "polecenie" jakiejs pasty.
    • cn_tower Re: Pasty do zębów 13.04.07, 11:41
      guma_ns napisał:

ze myje je niemal codziennie

??????
      • guma_ns Re: Pasty do zębów 13.04.07, 12:00
        1. Wyslow sie
        2. Postaw wiecej znakow zapytania
        3. Czy slwowo 'niemal' sprawia problemy? Napisze inaczej - nie zawsze 2 razy
        dziennie. Na przyszlosc: nie zawsze - 2/3 razy w tygodniu tylko raz dziennie.
        Dziekuje za 'polecenie' dobrej pasty do mycia zebow. Setkami reklam z tv raczej
        sie nie pokieruje.
        • edyta.x Re: Pasty do zębów 13.04.07, 12:30
          coś ty taki nerwowy? Twoje "niemal codziennie" oznacza, że prawie codziennie,
          czyli nie każdego dnia. Tak to można odczytać. A co do pasty, to zapytaj w
          aptekach. Niektóre reklamowane pasty też są dobre. A jeszcze lepiej skontaktuj
          się przy najbliższej okazji z dentystą, on ci powinien doradzić. Nie każdemu
          pomaga to samo, jednemu wybieli ząbki, drugiej osobie nie. Wypróbuj jedną
          pastę, nie pomoże, to kolejną. Pamiętaj tylko o cierpliwości, nic nie pomoże od
          razu.
          • guma_ns Re: Pasty do zębów 13.04.07, 12:34
            co ja tkai nerwowy? bo zawsze gdy czlowiek potrzebuje rady to ktos sie musi
            przyczepic i tylko zniechecic. coraz wiecej tkaich osob. zadalem prostepytanie
            i oczekuje odpowiedzi a nie czepiania sie. dziekuje ci za normalna odpowiedz na
            pewno przy pierwszej okazji doradze sie dentysty. niestety mysle ze samemu
            raczej pokolei past sprawdzac nie bede bo to by zabralo duuuuzo czasu zeby bylo
            widac rezultat albo co gorsza nie bylo ich w ogole widac:)
            pozdrawiam
            • asia23bb Re: Pasty do zębów 13.04.07, 15:15
              Innym kazesz sie 'wyslawiac', a Twoje posty roja sie od literowek.
              A co do zebow, to nalezy je myc nie 'niemal codziennie', ale codziennie, po
              kazdym posilku.
              Sprobuj. Moze bedziesz mial bielsze?;)

• bekasia1 Re: A po co pasta? 13.04.07, 16:47
                Żeby wybielić zęby, wystaczy raz na kilka dni umyć je sodą oczysczoną zamiast
                pasty (soda jest jednym ze składników pasty). Pytałam dentystę i poparł ten
                sposób.
              • guma_ns Re: Pasty do zębów 13.04.07, 18:47
                Droga Asiu :) pasty (tak jak wszystko na tym swiecie) sa lepsze i sa tez te
                gorsze. Skad mam wiedziec ze nie uzywam tej gorszej? Testowanie kazdej pasty po
                pare miesiecy (bo chyba wtedy beda rezultaty albo ich brak) chyba nie ma sensu?
                Nie licze na cud ktory wybieli mi zeby jak perelki w pare tygodni.
                Piszac "wyslow sie" mialem na mysli aby napisal o co mu chodzi bo po samych
                znakach zapytania ciezko czasem jest zrozumiec.
                Co do literowek: tak robie proste bledy czasem po prostu nie chce mi sie tego
                poprawiac bo i po co tym bardziej ze moj ostatni post byl napisany "na biegu"
                bo wychodzilem wlasnie z domu.
                Thx za rady moze mi sie uda myc je czesciej, po kazdym posilku.

bekasia: thx za pomysl na pewno sprobuje i spytam dentysty co o tym mysli :)
                Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka