kamea7 17.05.03, 13:57 czy ktos z was ma jakies doswiadczenia w tym temacie? Pomaga,nie pomaga, w jakich przypadkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: AKUPUNKTURA IP: *.ss.shawcable.net 18.05.03, 06:28 kamea7 napisała: > czy ktos z was ma jakies doswiadczenia w tym temacie? Pomaga,nie pomaga, w > jakich przypadkach? Troche zalezy od tego kto robi a mozesz przeciez trafic na dyletanta. Jak sam kiedys dawalem zabiegi i ladnie pomagalo na bole glowy, stawow i sciegien. Koledzy, ktorzy ja stosuja maja duze sukcesy w leczeniu bolow nadgarstka u komputerowcow. Sam sobie kiedys wyleczylem akupunktura chroniczny i wieloletni bol kolana. Tak wiec, moja opinia jest - to dziala. Ale nie pchalbym sie z akupunktura na raka czy jakas chorobe metaboliczna. Ja sam sie kiedys uczylem u Garnuszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: AKUPUNKTURA IP: *.kutno.mediaclub.pl 18.05.03, 10:11 Witaj Arturze! Czy akupunktura może stymulować proces nowotworowy?. Jeżeli upłynęło 8 lat od leczenia Ca, to, czy też nie jest zalecana akupunktura. A np.ugniatanie, masowanie receptorów oraz masaż leczniczy czy też jest niewskazany przy Ca. Czy coś możesz powiedzieć o stosowaniu lampy BIOPTROM z firmy Zepter przy w/w schorzeniu.Serdecznie proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: AKUPUNKTURA IP: *.ss.shawcable.net 18.05.03, 15:56 Gość portalu: Zosia napisał(a): > Witaj Arturze! > Czy akupunktura może stymulować proces nowotworowy?. Jeżeli upłynęło 8 lat od > leczenia Ca, to, czy też nie jest zalecana akupunktura. > A np.ugniatanie, masowanie receptorów oraz masaż leczniczy czy też jest > niewskazany przy Ca. Czy coś możesz powiedzieć o stosowaniu lampy BIOPTROM z > firmy Zepter przy w/w schorzeniu.Serdecznie proszę o odpowiedż. Jezeli uplynelo 8 lat od leczenia Ca to zwykle znaczy, ze nowotworu juz nie ma i nalezy traktowac danego pacjenta jak kazdego innego. O lampie nie mam najmniejszego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: AKUPUNKTURA IP: *.kutno.mediaclub.pl 18.05.03, 17:49 Arturze! Sedecznie dziękuję za odpowiedż.Pozdrawiam Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deni Re: AKUPUNKTURA IP: *.njp.gliwice.pl / *.gazeta.pl 18.05.03, 19:55 Całkowicie zgadzam sie z wypowiedzia Artura. Akupunktura w wielu dolegliwościach jest skuteczna. Wiele też słyszalam głosów na temat stosowania jej w przypadku chorób nowotworowych. Jednak biorąc pod uwagę możliwość przyspieszenia rozwoju komórek nowotworowych poprzez nakłucia nie ryzykowała bym. Zapraszam na stronę www.akupresura.prv.pl , można tam znaleźć więcej informacji na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamea7 Re: AKUPUNKTURA 18.05.03, 20:03 dziekuje za wypowiedzi. Nie mowie, ze akupunktura jest panaceum na wzystko, ale jesli tradycja ma tyle lat i wciaz jest stosowana to "cos" w tym musi byc. Kiedys w ramach experymentu poddalam sie akupunkturowemu zabiegowi. Dziwne uczucie po. Z bolu stawu barkowego ( po zapaleniach) mnie to nie wyleczylo, moze gdybym wiecej zabiegow wziela, ale prosze sie tu nie smiac, wyskoczyla mi na nosie ni stad ni z owad taka okraglutka jakby plamka, rozjasniony naskorek. Troche swedzialo, nie byla to jednak ranka. Po pol roku nagle zniknelo. Czasami sie zastanawiamczy nie byly podraznione jakies "moce". Ale jak zniknelo i nigdy sie nie powtorzylo, to nie ma problemu. Moja znajoma ma tinitus i regularnie chodzila na akupunkture. Niestety nie wiem, czy pomoglo, poniewaz jakos ostatnio stracilam kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś