Dodaj do ulubionych

tabletki po stosunku

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 15:38
Czy wiecie coś na temat pigułek dzień po, które stosuje się po stosunku.
Interesuje mnie, jakie są argumenty za i przeciw stosowaniu tej metody. Czy
ktoś miał może jakieś osobiste doświadczenia z nią związane.I czy lekarze
chętnie ją przepisują?
Obserwuj wątek
    • esther Re: tabletki po stosunku 19.06.01, 09:32
      To nie jest metoda a raczej tabletka naszpikowana hormonami, najczesciej
      doprowadzajaca do rozlegulowania gospodarki hormonalnej organizmu.
      Mialam kolezanke Irlandke ktora usilowala to "stosowac", na szczescie jakis
      madry lekarz wytlumaczyl jej na kartce o ile mniej niepotrzebnych hormonow
      przyjmuje biorac regularnie tabletki. Moja kolezanka uwazala ze regularnie
      borac bardziej szkodzi niz jednorazowa bomba hormonow. Ale co tu duzo mowic
      skoro rowniez twierdzila ze seks po czterdziestce jest szkodliwy i niedozwolony?
      • Gość: mika Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 17:34
        Niewatpliwie jest to zwiekszona liczba hormonow, ale przeciez nie stosuje sie
        jej systematycznie, tylko wtedy, kiedy peknie prezerwatywa badz zdarzyl sie
        stosunek bez zabezpieczenia, nie chce mi sie wierzyc, ze to zaburzy mi
        gospodarke hormonalna organizmu!!!!!
        • esther Re: tabletki po stosunku 20.06.01, 09:37
          To co pisze znam z przykladu dwoch bliskich kolezanek, do tego wystarczy spytac
          lekarza czy spojrzec na sklad tabletki.
          Nie mozna tych tabletek nazywac metoda antykonepcji, jest to wylacznie
          srodek "awaryjny" i nie pozostaje bez sladu. To jest nic innego jak tylko super
          dose nornalnych regularnie brancych tabletek.
          Nie rozumiem czemu jestes chetna to brania tych tabletek zamiast zwyczajnie
          brac normalne tabletki regularnie - w ciagu roku ilosciowo hormonow przyjmiesz
          pewnie tyle samo, a ryzyko niepotrzebnych skutkow ubocznych jest o wiele
          mniejsze.
          W Anglii poleca sie te tabletki nawet w szkolach, i uwaza sie ze powinny byc
          ogolnie dostepne jako mniejsze zlo dla nastolatek niz niechciana ciaza czy
          aborcja. Zgadzam sie z tym, bo wypadki zdarzaja sie kazdemu.
          Obojetnie ile masz lat, chyba lepiej zabezpieczac sie na codzien niz martwic
          sie czy prezerwatywa nie pekla i czy aby nie musisz wziac tabletki?
          Jesli chcesz wiecej informacji, idz na strone www.morningafterpill.org, jest
          tam duzo roznych publikacji, ktore mowia zarowno o plusach jak i minusach tych
          tabletek.
          • Gość: Cota Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
            Po pierwsze, nikt nie nazywa "tabletki dzien po" metoda antykoncepcyjna.Zgadzam
            sie z Toba, ze lepiej zabezpieczac sie na co dzien - regularnie, ale wez pod
            uwage, ze sa kobiety, ktore nie moga zazywac zwyklych srodkow hormonalnych, a z
            tego co wiem, sklad "pigulki dzien po " pozwala takim osobom na jej zazycie.
            Jest wiec to dla nich w sytuacjach awaryjnych najlepsze wyjscie.
          • Gość: Claudia Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 13:12
            A co jesli ktos wspolzyje dwa,trzy,piec razy w roku i nie chce brac zwyklych
            pigulek przez caly rok na okraglo? Wtedy w sytuacji awaryjnej(np peknieta
            prezerwatywa)wezmie pigulke dzien po i nie musi sie martwic.Dla takiej osoby
            jest to idealne wyjscie,zwlaszcza jesli uswiadomimy sobie,ze niezabezpieczony
            stosunek lub stosunek,w trakcie ktorego pekla prezerwatywa moze zakonczyc sie
            NIECHCIANA ciaza.I co potem z tymi dziecmi? Uwazam zdecydowanie,ze dzieci
            trzeba miec calkowicie swiadomie,byc na to przygotowanym fizycznie i
            psychicznie.Dlatego mamy prawo do takich srodkow jak pigulka dzien po,ale
            oczywiscie rozsadnie,nie traktujac jej jako srodek antykoncepcyjny.
    • Gość: Heidi Re: tabletki po stosunku IP: *.pl 23.06.01, 00:00
      strasznie boli po niej brzuch.
      • Gość: Iguana Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
        Ja rowniez bralam "pigulke dzien po" (dwa razy) i czulam sie po niej dobrze,
        ale z tego, co mi wiadomo, po jej zazyciu kobieta ma prawo czuc sie
        nienajlepiej - w koncu to spora dawka hormonow. Jednakze uwazam, ze dobrze, ze
        cos takiego jest,poniewaz, jak pomysle o setkach mlodych dziewczyn bez sensu
        zachodzacych w ciaze, to jest mi przykro. Piszac bez sensu, mam na mysli ciaze
        dziewczat mlodych,ktore albo kochaly sie spontanicznie np. na imprezie nie
        myslac o zabezpieczeniu, albo o takich, ktore wierza w pewne mity np. w to,ze
        za pierwszym razem nie zachodzi sie w ciaze i oczywiscie najgorsze przypadki,
        kiedy ewentualna ciaza jest wynikiem gwaltu.
        • Gość: Esther Re: tabletki po stosunku IP: *.datamonitor.com 26.06.01, 00:00
          Dokladdnie o to chodzi - jest idealnym rozwiazaniem w przypadkach np kiedy
          zapomnialo sie o zabezpieczeniu. Dla mnie to jest bardziej srodek ratunku niz
          metoda antykoncepcji, i tak jak jest dobre w awaryjnych sytuacjach tak przy
          regularnym wspolzyciu lepiej spisuja sie tabletki, szczegolnie te najnowsze
          gdzie hormonow jest coraz mniej.
          Co do kobiet nie mogacych stosowac tabletek na codzien a mogacych brac tabletki
          po - to raczej dziwne stwierdzenie. To tak jakby kobieta mogla wypic butelke
          wodki na raz, ale nie mogla na codzien wypic pol lampki wina?
          • Gość: Iguana Re: tabletki po stosunku IP: *.waw.pdi.net 28.06.01, 09:45
            Dowiedzono(badania WHO-Swiatowej Organizacji
            Zdrowia),ze kobieta moze zazyc tabletke "po stosunku"
            mimo przeciwskazan do zwyklych tabletek
            hormonalnych.Bardzo to uproscilas porownujac do picia
            wodki czy innego alkoholu.Widac,ze chyba nie masz po
            prostu na ten temat wiekszej wiedzy i konkretnych
            wiadomosci.Ja obracam sie w sferze zdrowia i moge Ci
            przedstawic zdanie specjalistow: pigulki zawierajace
            tylko progestagen(=pigulka "dzien po"=POSTINOR) moga
            zazywac nawet pacjentki nie tolerujace estrogenow
            (zawartch w zwyklych tabltkach hormonalnych).
        • Gość: ada Re: tabletki po stosunku IP: 194.204.180.* 28.06.01, 13:24
          Lepiej być odpowiedzialną i nie podejmować takich decyzji pochopnie.
          Są to tabletki wczesnoporonne!!!
          • Gość: Cota Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 12:39
            Mylisz pigulke dzien po z tabletka RU-486. Tabletka dzien po zapobiega samemu
            zaplodnieniu, a pigulke wczesnoporonna zazywa sie,gdy do zaplodnienia juz
            doszlo.Nie wolno mylic tych pojec, a niestety robi to bardzo wielu ludzi i byc
            moze dlatego sa przeciw tabletkom dzien po,ktore w przeciwienstwie do RU-486
            mozna nazwac antykoncepcja,tyle ze dorazna.
    • Gość: Dziecko Re: tabletki po stosunku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.01, 00:00
      Po I niebezpieczeństwo twojego dziecka które może się urodzić, bo tak naprawdę
      nie ma tabletki 100 %-wej - to, że będzie odrzucone i niechciane przez Ciebie
      Po II wszyscy wciskają ludziom kity, że akurat ta tabletka nie szkodzi. Ale to
      właśnie z tego powodu rodzą się upośledzone dzieci. Jak nie znasz się fachowo
      na tabletkach antykoncepcyjnych i nie wiesz jakie może wywołać skutki bo nie
      jesteś lekarzem, jakim prawem narażasz swoje przyszłe dziecko na śmierć, lub
      upośledzenie?
      • Gość: Dorosla Re: tabletki po stosunku IP: *.waw.pdi.net 28.06.01, 09:53
        Nie wiem,ile masz lat,ale gadasz bzdury.Biore tabletki,moja mama brala
        tabletki,wiele moich kolezanek bralo tabletki,a ich dzieci sa zdrowe!Obecne
        tabletki maja obnizona dawke hormonow i sa bezpieczne!Powiem wiecej: pomagaja
        kobietach w wielu sprawach-reguluja gospodarke hormonalna, lagodza
        tradzik,reguluja cykl miesiaczkowy, lagodza bole miesiaczkowe i skracaj czas
        trwania samej menstruacji.Sa dla nas wybawieniem! A chore dzieci? Rodza sie,bo
        ich matki czesto o siebie nie dbaja,pala papierosy i pija alkohol. Zwroc sie do
        nich z apelem,by tego zaprzestaly,bo takich kobiet widze bardzo duzo.I nie
        oskarzaj mnie-nigdy w zyciu nie narazilabym swiadomie mojego dziecka na zadna
        krzywde!!! A poza tym,tabletki antykoncepcyje sa na recepte i musi je przepisac
        lekarz.Robia to setki lekarzy na swiecie, a przeciez konczyli studia,uczyli sie
        wiele lat-myslisz,ze z premedytacja przepisywaliby,jak to mowisz "smierc lub
        chorobe" przyszlych dzieci swoich pacjentek??? Zastanow sie nad tym.
        • Gość: Dziecko Re: tabletki po stosunku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.01, 00:34
          Po pierwsze jesteś naiwna skoro myślisz, żete tabletki dają ca
          łą masę świetnych rzeczy w organiżmie, a nie dają tyle szkodliwych.
          Przecież od lat wiadomo, że nie ma tabletki, które skupiałaby w sobie
          tyle dobrych rzeczy bez uszczerbku na zdrowiu.
          Jeśli myślisz że tak za darmo ci to daje, to się grubo mylisz
          Zauważ, że na świecie nic nie ma za darmo (oprócz fundacji harytatywnych)
          za wszystko się płaci, taki jest po prostu świat.
          Ludzie myślą, że wypiją alkohol, i za darmo jest im wesoło
          że palą kokę i za darmo są pod działaniem narkotyku
          nie prawda. Skoro za wszystko się płaci, to za to też.
          Dlaczego alkohol miałby działać inaczej, niż inne posiłki (napoje)?
          Sęk w tym, że te ujemne skutki zaczyna się odczuwać dopiero po latach,
          kiedy wzieliśmy już tego całą kupę, bo myśleliśmy, że nie szkodzi.
          , bo wtedy myśleliśmy, że tak za darmo coś dostaniemy.
          I wtedy się okazuje, czy np matka, która przestrzega swą córkę
          bo wie, że tak naprawdę młodzi ludzie są manipulowani przez innych
          dla pieniędzy, czy jej niemądrze podpowiadające koleżanki, które nic nie wiedzą
          o życiu

Pozatym to, że niesłyszałaś o złych skutkach tabletek, świadczy tylko o tym,
          w jakim środowisku się znajdujesz, i o tym, że dajesz sobą manipulować
          przez ludzi i lekarzy, którzy mają pełno znajomych w aptekach,
          i dlatego wypisują recepty na ten lek, a nie inny, oraz oczywiście na te
          antyloncepcyjne. Natomiast farmacełci wręcz biją się między sobą
          o lekarzy, i dają im coraz większe prezenty, żeby tylko przepisywał
          tabletki z ich firmy.
          Dlatego od lat nie chodzę do lekarza, bo im nie wierzę.
          • Gość: a Re: tabletki po stosunku IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 29.06.01, 07:16
            Cos mi się zdaje,że za często słuchasz Radia Maryja i dyrektora Rydzyka. Może
            lepiej poswięcić czasu na ortografię bo z tą u Ciebie bardzo kiepsko.
            • Gość: zizia Re: tabletki po stosunku IP: *.acn.waw.pl 30.06.01, 14:54
              Lekarze przepiszą Ci wszystko chetnie jak dobrze zapłacisz. Ja też bralam te
              tabletke i nie mam zbyt milych odczuć. Dużo lepsze i bardziej zdrowe jest
              stosowanie pigulek .
              • Gość: KLEO Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 10:18
                Gość portalu: zizia napisał(a):

&#62 Lekarze przepiszą Ci wszystko chetnie jak dobrze zapłacisz. Ja też bralam te
                &#62 tabletke i nie mam zbyt milych odczuć. Dużo lepsze i bardziej zdrowe jest
                &#62 stosowanie pigulek .

ALE SAMO TO,ZE BRALAS TABLETKE DZIEN PO OZNACZA,ZE JESTES ZA!!!!!!!! O TO MIEDZY
                INNYMI CHODZI W TEJ DYSKUSJI!!!!!
          • Gość: Dorosla Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 12:47
            Nie piszemy tu o wszelkich patologiach tego swiata,tylko o stosowaniu
            antykoncepcji doraznej.I nie oceniaj tak zle lekarzy,bo moze co do niektorych
            masz racje,ale nie wolno ci uogolniac.Poza tym,nie wiem,czy wiesz,jakie jest
            stanowisko Swiatowej Organizacji Zdrowia na temat antykoncepcji w tym
            antykoncepcji doraznej-otoz promuje te metody i wyjasnia,ze sa bezpieczne dla
            zdrowia,jesli sa odpowiednio stosowane i nie naduzywane (w przypadku pigulki
            dzien po).
            • Gość: Dziecko Re: tabletki po stosunku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.01, 13:35
              A co mnie obchodzi jakaś światowa organizacja zdrowia, mam swoje zdanie. Gdybym
              miała zmieniać zdanie tylko dlatego, bo jakaś organizacja twierdzi inaczej, to
              po I źle świadczy o takim człowieku, po II dawniej też wszyscy uwierzyli
              Hitlerowi i stosowali się jak najbardziej do jego reguł, i co, takie to było
              dobre? A przecież miał być taki świetny...dlatego warto mieć własne zdanie, i
              najlepiej, by ono było oparte na właściwych dowodach.
              Co do radia Maryja to go nie słucham, ale skoro myśli tj ja, to je popieram,
              naprawdę mądrzy ludzie to prowadzą, i mają na wszystko otwarte szeroko oczy.
              Taka jest prawda, że w gruncie rzeczy wy przegrywacie, a nie Pan Bóg, i nie
              jego wartości.
              A co do mojej ortografii nie cierpiałam nigdy polaka gdy sie go uczyłam, i
              dlatego na przekór niemu już tak bede pisać. To jest internet, i niestety
              wszystkie chwyty dozwolone. A normalnie tak nie piszę.
              • Gość: KLEO Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 10:20
                DZIECKO111 OLEWASZ ORTOGRAFIE,LEKARZY,SWIATOWE
                MEDYCZNE STANDARDY (WHO),WIEC CHYBA NIE JESTES CHYBA
                ZDOLNA DO JAKICHKOLWIEK DYSKUSJI.MASZ WLASNY SWIAT,DLA
                MNIE CHORY.JAK TY SIE JESZCZE UCHOWALAS????????
                • Gość: Dziecko Re: tabletki po stosunku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.01, 19:44
                  Gość portalu: KLEO napisał(a):

&#62 DZIECKO111 OLEWASZ ORTOGRAFIE,LEKARZY,SWIATOWE
                  &#62 MEDYCZNE STANDARDY (WHO),WIEC CHYBA NIE JESTES CHYBA
                  &#62 ZDOLNA DO JAKICHKOLWIEK DYSKUSJI.MASZ WLASNY SWIAT,DLA
                  &#62 MNIE CHORY.JAK TY SIE JESZCZE UCHOWALAS????????

Nie akcepyuję bo mam ku temu powody, nie chciałabym zginąć
                  chociażby dlatego, że jakaś instytucja nie wykryła BSE
                  w mięsie które chcę spożyć

A skąd wiesz, że jestem dziewczyną?
                  • Gość: Kleo Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 10:53
                    Gość portalu: Dziecko napisał(a):
                    &#62 A skąd wiesz, że jestem dziewczyną?

BO NIE "CIERPIALAS" POLAKA.
              • Gość: a Re: tabletki po stosunku IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 05.07.01, 08:20

&#62 Co do radia Maryja to go nie słucham, ale skoro myśli tj ja, to je popieram,
                &#62 naprawdę mądrzy ludzie to prowadzą, i mają na wszystko otwarte szeroko oczy.
                &#62 Taka jest prawda, że w gruncie rzeczy wy przegrywacie, a nie Pan Bóg, i nie
                &#62 jego wartości.
                tak, tak zwłaszcza szeroko otwarte to oni mają kieszenie na kasę niby biednych
                emerytek. Ja nie walczę z Bogiem ale z pazernymi klechami takimi jak dyrektor
                Rydzyk. W gębie i w eterze pełno frazesów o wartościach a na co dzień? Walczą z
                pigułkami z prezerwatywami a jak biedna kobieta urodzi dziecko (bo stosowała
                tylko kalendarzyk) to żaden klecha za darmo tego dziecka nie ochrzci. To są te
                wartosci które kler kocha najbardziej kasa, kasa ,kasa i tylko kasa.
                &#62 A co do mojej ortografii nie cierpiałam nigdy polaka gdy sie go uczyłam, i
                &#62 dlatego na przekór niemu już tak bede pisać. To jest internet, i niestety
                &#62 wszystkie chwyty dozwolone. A normalnie tak nie piszę.

A normalnie to Ty jesteś po prostu nieuk i tyle. Jak chcesz dyskutować z ludźmi
                na poziomie to sie do tego poziomu podciągnij.
                • Gość: Dziecko Re: tabletki po stosunku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.01, 19:02
                  Gość portalu: a napisał(a):

&#62 Gość portalu: Dziecko napisał(a):
                  &#62
                  &#62 &#62 Co do radia Maryja to go nie słucham, ale skoro myśli tj ja, to je popiera
                  &#62 m,
                  &#62 &#62 naprawdę mądrzy ludzie to prowadzą, i mają na wszystko otwarte szeroko ocz
                  &#62 y.
                  &#62 &#62 Taka jest prawda, że w gruncie rzeczy wy przegrywacie, a nie Pan Bóg, i ni
                  &#62 e
                  &#62 &#62 jego wartości.
                  &#62 tak, tak zwłaszcza szeroko otwarte to oni mają kieszenie na kasę niby biednych
                  &#62 emerytek. Ja nie walczę z Bogiem ale z pazernymi klechami takimi jak dyrektor
                  &#62 Rydzyk. W gębie i w eterze pełno frazesów o wartościach a na co dzień? Walczą z
                  &#62
                  &#62 pigułkami z prezerwatywami a jak biedna kobieta urodzi dziecko (bo stosowała
                  &#62 tylko kalendarzyk) to żaden klecha za darmo tego dziecka nie ochrzci. To są te
                  &#62 wartosci które kler kocha najbardziej kasa, kasa ,kasa i tylko kasa.
                  &#62
                  Nie chce ochrzcić, bo po co, skoro
                  i tak nie chce tego dziecka wychowywać po chrześcijańsku?
                  To po co ma chrzcić? Za sam papierek od chrztu zbawionym się nie będzie.
          • Gość: Mika Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 12:51

&#62 .................
            &#62 Dlatego od lat nie chodzę do lekarza, bo im nie wierzę.

Moze najwyzszy czas,zeby udac sie do dobrego specjalisty.
    • Gość: cywilna Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 19:34
      Skorzystalam w przeciagu ostatnich 3 lat 4 razy z tabletki Postinor. Nic mi sie
      nie stalo, nic mnie nie bolalo bardziej, niz zwykle przy okresie, dzieki niej
      nie zaszlam w ciaze, bylam bardzo zadowolona, ze istnieje taka forma
      zabezpieczenia. Nie musisz sie, Miko, wg mnie bac , sprawdz sama jak dziala na
      Ciebie i miej na wszelki wypadek w szufladzie.
      • Gość: Ania Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 01:14
        Mam potworne doświadczenia z Postinorem. Wzięłam tę tabletkę tylko raz, pare
        lat temu. Dostałam wtedy okres dwa tygodnie przed terminem. Miałam okropny
        krwotok, zemdlałam z bólu. Lekarz w szpitalu (leżałam przez pare dni, nim
        wróciłam do normy) powiedział mi, że ludzkie organizmy różnie reagują na tak
        dużą dawke hormonów. Może nic specjalnego się nie zdarzyć, może troche
        pobolewać brzuch, można też zostać zabranym przez pogotowie, tak jak ja.
        Wszystko zależy od inywidualnej tolerancji organizmu.
        • Gość: Gabi Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 09:18
          Gość portalu: Ania napisał(a):

Lekarz w szpitalu (leżałam przez pare dni, nim
          &#62 wróciłam do normy) powiedział mi, że ludzkie organizmy różnie reagują na tak
          &#62 dużą dawke hormonów. Może nic specjalnego się nie zdarzyć, może troche
          &#62 pobolewać brzuch, można też zostać zabranym przez pogotowie, tak jak ja.
          &#62 Wszystko zależy od inywidualnej tolerancji organizmu.
          TO POWINIEN CI POWIEDZIEC ROWNIEZ LEKARZ,KTORY CI TEN POSTINOR PRZEPISAL,ALE MASZ
          RACJE-Z TYM ROZNIE BYWA,BO KAZDY ORGANIZM INACZEJ REAGUJE NA HORMONY,OBOJETNIE W
          JAKIEJ DAWCE. ALE MAM ZASADNICZE PYTANIE-CIESZYSZ SIE,ZE MIMO TEGO,CO PRZEZYLAS
          PO WZIECIU POSTINORU,NIE MASZ JEDNAK DZIECKA,NA KTORE JAK ROZUMIEM NIE CHCIALAS
          SIE JESZCZE DECYDOWAC BIORAC PIGULKE DZIEN PO??? POZDRAWIAM.

• Gość: Ania Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 22:28
            Gość portalu: Gabi napisał(a):

&#62 MAM ZASADNICZE PYTANIE-CIESZYSZ SIE,ZE MIMO TEGO,CO PRZEZYLAS
            &#62
            &#62 PO WZIECIU POSTINORU,NIE MASZ JEDNAK DZIECKA,NA KTORE JAK ROZUMIEM NIE CHCIALAS
            &#62
            &#62 SIE JESZCZE DECYDOWAC BIORAC PIGULKE DZIEN PO??? POZDRAWIAM.

Z jednej strony bardzo sie cieszę, bo gdybym wtedy miała dziecko, prawdopodobnie
            wyszłabym za mąż za jego ojca. Brrr... Nigdy nie poznałabym mojego obecnego męża,
            nie byłabym (jak przypuszczam) tak szczęśliwa, jak obecnie. Ale jest też druga
            strona medalu. Od paru miesięcy staramy się o dziecko. Wiem już, że mam coś
            pochrzanione z owulacją, czekam na wyniki badań hormonalnych. Czy te kłopoty mają
            coś wspólnego z tamtą tabletką Postinoru? Nie chcę nawet o tym mysleć, bo chyba
            znienawidziłabym sama siebie.
            • Gość: Aneczka Re: tabletki po stosunku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.01, 09:07
              Znienawidziłabyś sama siebie -
              - za to, że zabiłaś maluszka,
              - czy za to, że w skutku tego być może nie będziesz mogła mieć dzieci?

Żal ci siebie, czy tego niewinniątka?
              • Gość: Hera Re: tabletki po stosunku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 11:15
                Gość portalu: Aneczka napisał(a):

&#62 Znienawidziłabyś sama siebie -
                &#62 - za to, że zabiłaś maluszka,
                &#62 - czy za to, że w skutku tego być może nie będziesz mogła mieć dzieci?
                &#62
                &#62 Żal ci siebie, czy tego niewinniątka?

MYLISZ TABLETKĘ PO STOSUNKU Z TABLETKĄ WCZESNOPORONNĄ RU-486, KTÓRA W POLSCE NIE
                JEST NAWET DOSTĘPNA. POSTINOR NAPRAWDĘ NIE ZABIJA CZŁOWIEKA, UTRUDNIA TYLKO
                POŁĄCZENIE SIĘ PLEMNIKA Z KOMÓRKA JAJOWĄ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka