Dodaj do ulubionych

pólpasiec?

12.07.07, 20:12
Od 10 dni boli mnie pod lewa lopadka lekarz stwierdzil ze to moze byc
polpasiec ale nie mam zadnej wysypki .Czy ta choroba moze objawiac sie tylko
bolem?i czy wysypka moze tak pozno wystapic?
Obserwuj wątek
    • ooo7 Re: pólpasiec? 12.07.07, 20:24
      U mnie najpierw była plamka wysypki, która jak sie powiększyła zaczęła dawać
      cisnace bóle. Jesli to pólpasiec wkrótce bedzie widać na skórze. Ale jak boli
      od 10 dni to chyba nie półpasiec- u mnie poszło lawinowo w ciągu 3 dni od małej
      plamki zajęły się całe plecy+ doszły inne okropne objawy. A czy nie ugryzł Cię
      kiedyś kleszcz??
      • lena385 Re: pólpasiec? 12.07.07, 20:29
        kleszcz ugryzl mnie rok temu ale wszystko bylo dobrze zadnych zmian na skorze
        nie mialam
        • ooo7 Re: pólpasiec? 12.07.07, 20:35
          Zmiany na skórze pojawiaja sie tylko u 30% zakażonych borliozą. Zastanów sie
          czy nie masz róznych dziwnych objawów, które nie bardzo można wyjaśnić. Czesto
          pojawiaja sie po latach od ugryzienia. Bóle pod łopatkami są charakterystyczne
          dla boreliozy. Borelioza to bardzo podstępna choroba a powszechne mity
          utrudniaja jej leczenie i dobre diagnozowanie. Zadaj pytanie na tym forum-
          powinnaś uzyskac dobre odpowiedzi forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
          • ooo7 Re: pólpasiec? 12.07.07, 22:53
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=64015030&v=2&s=0
    • wadera3 Re: pólpasiec? 12.07.07, 23:06
      równie dobrze możesz mieć nerwoból
      • lena385 Re: pólpasiec? 13.07.07, 09:19
        ale to boli prawie dwa tygodnie i zadne leki nie pomagaja.Tak jest przy
        nerwobolu?
        • wadera3 Re: pólpasiec? 13.07.07, 11:04
          nie "jest", ale "może być",
          nerwobóle są długotrwałe i dość uporczywe
          a półpasiec raczej przez ten czas powinien się "już pokazać"
    • marzena0074 Re: pólpasiec? 14.07.07, 17:07
      Hej,
      Chyba dolaczylam do grona wybrancow:). Na poczatku (5 dni temu) poczulam
      delikatne swedzenie w okolicach plecow i pepka.Nastepnie stawalo sie ono coraz
      bardziej intensywne i dokuczliwe a od dwoch dnie jest to taki bol ze
      cholera.Piecze, swedzi, cos jakby sie ruszalo pod skura. Na poczatku nie bylam
      pewna co to jest ale znajomi powiedzieli mi o polpascu."To jeszcze nic.
      Zaczekaj az dostaniesz wysypki"-mowili.Ale ja jej nie dostalam .Zadnych krostek
      tylko bardzo delikatne zaczerwienienie na brzuchu, prawie nie widoczne.Cy to
      tez polpasiec?Czy ktos jeszcze ma podobne objawy?Slyszalam ze jest on objawem
      powaznych klopotow ze zdrowiem.Niedawno mialam robione wszystkie podstawowe
      badanie i wszystko powinno byc ok.Mieszkam w Anglii i tu na wszystko podaje
      sie "nurofen".Lekarz nie przepisal mi zadnego leku na to powiedzial ze trzeba
      zaczekac na wysypke.Pomocy. Czy zna ktos jakie metody usmierzenia bolu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka