lena385 12.07.07, 20:12 Od 10 dni boli mnie pod lewa lopadka lekarz stwierdzil ze to moze byc polpasiec ale nie mam zadnej wysypki .Czy ta choroba moze objawiac sie tylko bolem?i czy wysypka moze tak pozno wystapic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ooo7 Re: pólpasiec? 12.07.07, 20:24 U mnie najpierw była plamka wysypki, która jak sie powiększyła zaczęła dawać cisnace bóle. Jesli to pólpasiec wkrótce bedzie widać na skórze. Ale jak boli od 10 dni to chyba nie półpasiec- u mnie poszło lawinowo w ciągu 3 dni od małej plamki zajęły się całe plecy+ doszły inne okropne objawy. A czy nie ugryzł Cię kiedyś kleszcz?? Odpowiedz Link Zgłoś
lena385 Re: pólpasiec? 12.07.07, 20:29 kleszcz ugryzl mnie rok temu ale wszystko bylo dobrze zadnych zmian na skorze nie mialam Odpowiedz Link Zgłoś
ooo7 Re: pólpasiec? 12.07.07, 20:35 Zmiany na skórze pojawiaja sie tylko u 30% zakażonych borliozą. Zastanów sie czy nie masz róznych dziwnych objawów, które nie bardzo można wyjaśnić. Czesto pojawiaja sie po latach od ugryzienia. Bóle pod łopatkami są charakterystyczne dla boreliozy. Borelioza to bardzo podstępna choroba a powszechne mity utrudniaja jej leczenie i dobre diagnozowanie. Zadaj pytanie na tym forum- powinnaś uzyskac dobre odpowiedzi forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140 Odpowiedz Link Zgłoś
ooo7 Re: pólpasiec? 12.07.07, 22:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=64015030&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
lena385 Re: pólpasiec? 13.07.07, 09:19 ale to boli prawie dwa tygodnie i zadne leki nie pomagaja.Tak jest przy nerwobolu? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: pólpasiec? 13.07.07, 11:04 nie "jest", ale "może być", nerwobóle są długotrwałe i dość uporczywe a półpasiec raczej przez ten czas powinien się "już pokazać" Odpowiedz Link Zgłoś
marzena0074 Re: pólpasiec? 14.07.07, 17:07 Hej, Chyba dolaczylam do grona wybrancow:). Na poczatku (5 dni temu) poczulam delikatne swedzenie w okolicach plecow i pepka.Nastepnie stawalo sie ono coraz bardziej intensywne i dokuczliwe a od dwoch dnie jest to taki bol ze cholera.Piecze, swedzi, cos jakby sie ruszalo pod skura. Na poczatku nie bylam pewna co to jest ale znajomi powiedzieli mi o polpascu."To jeszcze nic. Zaczekaj az dostaniesz wysypki"-mowili.Ale ja jej nie dostalam .Zadnych krostek tylko bardzo delikatne zaczerwienienie na brzuchu, prawie nie widoczne.Cy to tez polpasiec?Czy ktos jeszcze ma podobne objawy?Slyszalam ze jest on objawem powaznych klopotow ze zdrowiem.Niedawno mialam robione wszystkie podstawowe badanie i wszystko powinno byc ok.Mieszkam w Anglii i tu na wszystko podaje sie "nurofen".Lekarz nie przepisal mi zadnego leku na to powiedzial ze trzeba zaczekac na wysypke.Pomocy. Czy zna ktos jakie metody usmierzenia bolu? Odpowiedz Link Zgłoś