Dodaj do ulubionych

Cukrzyca a dieta Monignaca

23.07.07, 15:02
Kiedy dowiedziałam się, że mam cukrzycę typu 2, przejrzałam różne diety i
tylko ta mnie (kompletnemu laikowi) wydała się ok, bo twórca zwraca uwagę na
sprawy związane z pracą trzustki i poziomem glukozy we krwi. Od miesiąca
stosuję te zasady i 1) chudnę 1 kg tygodniowo 2) cukier jest na poziomie
zdrowego człowieka. Nie wiem jednak, co sądzą na temat tej diety
profesjonaliści, czy czegoś nie jest w niej za mało lub za dużo?
Obserwuj wątek
    • gofera2 Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 23.07.07, 15:13
      ja nie jestem ekspertem z diet ale ją stosuje i jestem bardzo zadowolona, zawsze
      dbałam o to jem , ale taki sposób odżywiania bez głodzenia najbardziej mi odpowiada
      metodamontignac.republika.pl/index.html
      tutaj jest wszystko o diecie dla zainteresowanych
      • l.i.f.e Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 23.07.07, 16:09
        Przejrzałam i podobają mi się kompozycje - zwłaszcza pudełkowe. Coś dla mnie!
        Jak długo stosujesz tę dietę i czy nie powoduje ona jakichś niedoborów?
        • rybkaw Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 23.07.07, 22:08
          Niedoborów nie powoduje jesli przestrzegasz zasad komponowania posiłków. Ja
          długo szukałam diety i wybrałam MM bo przytyłam w ciaży a karmię dziecko
          piersią - dla mnie więc wszelkie diety eliminacyjne , wycienczające oraganizm
          odpadały.
          Jak zaczęłam MM byłam miło zaskoczona jak wiele matek karmiących ją stosuje ;-)
          Jem do syta, czuję się świetnie , karmię i chudnę !
        • gofera2 Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 24.07.07, 08:43
          absolutnie nie powoduje nie doborów, bo ja sie nie głodze , jem do każdego
          posiłku białko co powoduje przy ćwuiczeniach zgubienie tłuszczu na rzecz mięśni
          stosuję od 13 kwietnia zgubiłam już 8 kg, odchudzałam się wcześniej od
          listopada, ale wtedy miałam mizerne efekty , dodatkowo ćwiczę figura mi sie
          zdecydowanie poprawiła, w pasie starciłam 11 cm. Robiłam badania wyszły idealnie
          , odchudzam sie MM a jak oddawałam krew pani pielęgniarka mnie pochwaliła za wyniki
          • l.i.f.e Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 24.07.07, 14:00
            Ja jestem na MM od drugiej połowy czerwca i schudłam już 5 kg (mniej więcej 1kg
            na tydzień). Na razie badam sobie krew glukometrem i cukier jest extra! Muszę
            jeszcze ze dwa miesiące poczekać na badanie cholesterolu i jestem bardzo
            ciekawa, czy będą efekty.
            • gofera2 Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 25.07.07, 08:42
              efekty zmniejszenia cholesterolu będą na pewno ;-)
              • l.i.f.e Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 25.07.07, 09:54
                Mam nadzieję, bo nie da się ukryć, że mi to życie ratuje, a i ryzyko powikłań
                będzie mniejsze.
                • gofera2 Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 30.07.07, 08:16
                  w takim razie życzę Ci zdrowia
                  • l.i.f.e Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 30.07.07, 09:13
                    Dzięki! Byłam już na kontrolnych badaniach i pani doktor robiła wielkie oczy
                    patrząc na wyniki cukru we krwi z ostatniego miesiąca i oczywiście wagę. Tylko
                    mój biedny mąż jakoś nie może schudnąć, choć je dokładnie to samo co ja. Spadło
                    mu przez 6 tygodni 2 kg i mi się zaczyna buntować.
                    • ola787 Re: Cukrzyca a dieta Monignaca 03.08.07, 10:57
                      na pewno jest OK,mama choruje na taka cukrzyce, jak Ty i ona stosuje diete
                      cukrzycowa, nie wiedziala nawet biedaczka, ze ona ma wiele wspolnego z
                      montignac.
                      jedynie co je rozni, to fakt,ze mama na wieczor je chleb razowy, a na monti
                      pieczywa nie jadamy na wieczor. ja tez probuje MM-owac. miesiac czasu-grzechow
                      nie robie ood 3 dni-ale mam mniej po 2 cm-w pasie, biodrach i talii.
                      dodaje,ze moja mama jest CHUDA. czyli Montigniac dziala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka