Dodaj do ulubionych

inerpretacja wyników

24.07.07, 11:34
Bardzo prosze o podanie przyczyny podwyższenia EO ktore wynosi u mnie 0.56
K/uL tj 6.4%. dodam ze mam lekka goraczke 37.5 i przebywam w grecji. czy jest
to mozliwe aby bylo to spowodowane zlym odzywianiem lub odwodnieniem?
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: inerpretacja wyników 24.07.07, 11:39
      Możliwe, że zakaziłaś się jakimiś pasożytami.
      • magdusijaa Re: inerpretacja wyników 24.07.07, 11:43
        a co to oznacza? jakimi pasozytami i jak z tym wlaczyc?
        dziwne, bo lekarz nie zwrocilna to uwagi...
        • wedrowiec2 Re: inerpretacja wyników 24.07.07, 12:01
          Ilość eozynofilów wzrasta m.in. przy alergiach, a w tym w czasie obecności
          różnych pasozytów. Wartości, które są u Ciebie nie są bardzo duże. Jednak
          piszesz o podwyzszonej temperaturze, odwodnieniu (biegunka??) i przebywaniu w
          kraju o innym klimacie i poziomie higieny (jesteś niedożywiona, więc warunki w
          jakich przebywasz nie są zbyt dobre). Elementy te mogą, ale nie muszą wskazywać
          na zakażenie.
          Trudno jest ocenić stan zdrowia przez internet, a wszystkie moje uwagi są tylko
          sugestią.
          • magdusijaa Re: inerpretacja wyników 24.07.07, 12:50
            widze ze jestes kompetenty (lekarz?) wiec pozwol ze jeszcze popytam.
            moja sytuacja wygladala tak, ze to calkowite pczeciwinstwo biegunki (brak przez
            4-5dni). slowa odwodnienie uzylam dlatego ze okropnie chce mi sie pic- pije wode
            litrami a jest tu makabrycznie goraco: w domu mam 38stopni. medycyna to dla mnie
            czarna magia wiec stad nie wlasciwe slowo. bolal mnie bardzo brzuch z lewej
            strony na wysokosci pepka i byl twardawy. wpisalam obiawy w google i ono
            powiedzialo ze powinnam isc natchmiast do lekarza- wiec poszlam. ten zbadal
            brzuch, wypytal, przeprowadzil badanie krwi (b. dokladne bo prawie 40pozycji)
            oraz badanie moczu. jedynie wlasnie to EO jest podwyzszone, z tym ze greckie
            normy podaja 1-6% (u mnie 6,4%). po tym jak lekarz pouciskal brzuch wreszcie
            udalo mi sie pojsc do toalety. na chwile bol ustapil ale dzis znowu boli (choc
            nie tak mocno).
            lekarz zalecil jedynie spozywanie duze ilosci warzy i owocow (glownie kiwi) i
            picie wody, mierzyc temperature i jesli nie spadnie po 3dniach- zglosic sie
            ponownie. na EO nie zwrocil uwagi- sama jestem dociekliwa, moze za bardzo:)
            czy w takiej sytuacji jest wymagane jakies badnie kalu etc i czy mozliwie szybko
            czy siedziec spokojnie i czekac na poprawe?
            • wedrowiec2 Re: inerpretacja wyników 24.07.07, 16:41
              Lekarz ma rację. Jednak zamiast "siedzieć spokojnie i czekać na poprawę" ruszaj
              się trochę, to wzmaga perystaltyke jelit i pomoże w opróżnieniu jelit:)
              • magdusijaa Re: inerpretacja wyników 25.07.07, 07:26
                Jednak zamiast "siedzieć spokojnie i czekać na poprawę" ruszaj
                >
                > się trochę, to wzmaga perystaltyke jelit i pomoże w opróżnieniu jelit:)

Dzieki:))) to samo mi babcia mowi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka