basieczka 15.09.07, 13:46 Jestem po rekonstrukcji ACL, czy lekarz rodzinny ma obowiązek dać mi skierowanie na rezonans jeśli go poproszę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duola77 Re: skierowanie na rezonans 15.09.07, 14:36 Nie ma obowiązku.Może dać skierowanie do ortopedy. Odpowiedz Link Zgłoś
basieczka Re: skierowanie na rezonans 15.09.07, 14:47 Słyszałam, że skierowanie może dać lekarz, który ma tytuł specjalisty. Jeśli ortopeda nie ma? A lekarz rodzinny ma specjalizację z medycyny rodzinnej? Może to być jakimś argumentem w prośbie o skierowanie? A poza tym ile takie skierowanie kosztuje mojego lekarza rodzinnego? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
vikii2 Re: skierowanie na rezonans 15.09.07, 16:55 Rodzinny moze dac Tobie na rtg ,a tylko specjalisci moga dac na MR CK itp Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: skierowanie na rezonans 15.09.07, 17:11 Nie zrozumiałyśmy się :( Po co ci rezonans? Bo ortopedzie (który notabene jest specjalistą w dziedzinie ortopedii) może posłużyć do postawienia diagnozy i poprowadzenia leczenia,zwłaszcza operacyjnego. I do tego służy MRI a nie do tego,żeby go sobie tylko zrobić.Coś błądzisz :( Odpowiedz Link Zgłoś