Dodaj do ulubionych

Prosze o rade...

IP: *.icpnet.pl 18.07.03, 17:31
Czy to mozliwe ze w wieku 20 lat boli mnie watroba ?? Cos mnie od czasu do
czasu kluje w okolicach watroby. Dodam ze od okolo roku nie mam dnia bez piwa-
to mialoby az taki wplyw ??

Dziekuje z gory za fachowe porady..

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: Prosze o rade... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 17:56
      Ile tego piwa wypijasz dziennie, napisz szczerze jeśli mamy coś pomóc. Czy do
      tego piwa jeszcze jakiś alkohol? Czy chorujesz na inne choroby, leki?
      • Gość: andrzej Re: Prosze o rade... IP: *.icpnet.pl 18.07.03, 17:59
        1-2 piwa. Na nic nie choruje i nie biore leków. Zadnego innego alkoholu.
        • Gość: Mariusz Re: Prosze o rade... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 18:09
          1-2 piwa tzn 0,5-1,0l tak?
          • Gość: andrzej Re: Prosze o rade... IP: *.icpnet.pl 18.07.03, 18:11
            tak. Niemcy ponoc pija wiecej ;)
            • Gość: Mariusz Re: Prosze o rade... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 18:55
              Litr piwa wypijany codziennie przez rok może wystarczyć do uszkodzenia
              wątroby. Istnieje spora zmianność osobnicza, poza tym ważny jest "wyjściowy"
              stan wątroby. Szczególnie narażone są osoby, które chorują lub przebyły
              wirusowe zapalenie wątroby (zwłaszcza typu C). Istnieje możliwość, że
              dolegliwości są związane z uszkodzeniem wątroby ale trzeba to udowodnić. Poza
              tym objawy mogą być związane z innymi chorobami (np. kamica żółciowa) lub
              nawet obecnością przepukliny rozworu przełykowego przepony (czasami daje
              bardzo różne dolegliwości). To co powinieneś zrobić to wykonać podstawowe
              badania: morfologia, transaminazy (AspAt, AlAt), bilirubina, wskaźnik
              protrombinowy, badanie ogólne moczu, usg j. brzusznej. Z wynikami do
              internisty i lepiej nie ukrywaj piwnej sprawy.
              Poza tym jest jeszcze jeden aspekt. Zrób sobie test, nie pij przez kilka dni i
              zobacz jak będziesz czuł się. Zacznij od dzisiaj.
              Pozdrawiam.
      • Gość: andrzej Re: Prosze o rade... IP: *.icpnet.pl 18.07.03, 18:03
        aha !
        Mam ponoc przepukline rozworu przelykowego (tak to sie chyba nazywa) wiec nie
        najlepiej jest z moim zoladkiem. Ale wczesniej mi to nie doskwieralo (czasem
        zgaga i to tyle)
        Bralem jakis rok temu przez dluzszy czas Controloc.
        to wszystko
        • Gość: andrzej Re: Prosze o rade... IP: *.icpnet.pl 18.07.03, 18:44
          niestety wyjezdzam za chwile wiec potencjalna odpowiedz przeczytam dopiero za
          tydzien
          Pozdrawiam
          andrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka