Dodaj do ulubionych

ból kolan

26.10.07, 18:39
Bardzo bolą mnie kolana gdy wchodzę po schodach na górę,a także gdy
kucam i wstaje sa wtedy spuchniete jakbym miala wode w kolanach ból
jest czasem nie do zniesienia.Prosze mi poradzic co z tym zrobic
gdyz mieszkam w Anglii i niewiem do kogo pojsc. Dzieki
Obserwuj wątek
    • brygida.kwiatkowska Re: ból kolan 28.10.07, 15:11
      W systemie angielskiej opieki medycznej w pierwszej kolejności powinna się Pani
      udać do tzw. GP lekarza, czyli odpowiednika u nas lekarza pierwszego kontaku. On
      daje skierowania na badania i ewentualnie skierowania do innego specjalisty. Nie
      posiadając skierowania od GP nie będzie Pani przyjęta u rzadnego specjalisty
      nawet prywatnie. W Polsce potrzebna byłaby konsultacja ortopedyczna lub
      reumatologiczna oraz wykonanie podstawowycyh badań laboratoryjnych oraz RTG i
      USG stawów kolanowych.
      • ewelina19770807 Re: ból kolan 29.10.07, 16:23
        Bardzo Pani jestem wdzieczna
    • Gość: daria Re: ból kolan IP: *.aster.pl 28.01.08, 12:35
      hej, na takie problemy jakie opisujesz bardzo pomaga wstrzyknięcie w kolano
      kwasu chialuronowego, ten lek nazywa się SYNOCROM. ja miałam też taki ból kolan
      i poszłam do ortopedy, on powiedział mi o tym SYNOCROMIE i kupiłam to w aptece,
      wróciłam do niego na zabieg i teraz super sie czuję, pomogło w 100%. a sam
      moment5 wstrzyknięcia tez jest nie bolesny :) polecam bo warto
    • Gość: kocur Re: ból kolan IP: *.timplus.net 05.01.09, 17:00
      byc moze masz wode w kolanach, wiec musisz sie z tym udac jak naj szypciej do
      lekarza lub do szpitala na spuszczenie wody z kolan.lub masz przeziebione kolana.
    • Gość: pomocna dłoń Re: ból kolan IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 19:19
      radze najprędzej jak to jest możliwe zgłosić się do lekarza, gdyż
      może to być ostre zwyrodnienie kolan. Mój wujek miał takie coś,
      długo zwlekał z pójściem do lekarza i teraz jest kaleką na wózku :|
      radze tego nie bagatelizować !!!
    • m.tymciow Re: ból kolan 11.03.09, 20:28
      Jestem studentka III roku Zdrowia Publicznego, piszę pracę na temat Jakosci
      zycia z reumatoidalnym zapaleniem stawów. Praca jest badawcza, wieć potrzebuje
      przeprowadzić okolo 30 ankiet, która znajduje sie na stronie
      www.majkos.pl/ankieta.php Ankieta jest ANONIMOWA. Bardzo bym prosila o jej
      uzupełnienie, to dla mnie bardzo wazne. Podjelam się tego tematu, ponieważ moja
      mama choruje na RZS i chcialabym jej jakoś pomoc, mam nadzieje, że dzieki mojej
      pracy czegos dowiode. Z powazaniem Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka