gosiulek2002 16.12.07, 21:03 Czy ktoś miał robioną bronchoskopię? Jakie wrażenia z tego badania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kunia01 Re: Bronchoskopia 18.12.07, 10:42 witam cię miałam robione to badanie .wygląda to tak: najpierw znieczulają ci gardło takim spryskiwaczem potem wkładają ci rurkę do oskrzeli razem z sądom brzmi i wgląda to strasznie .potem w czasie badania dolewają ci przez tą rurkę płyn znieczulający są go małe ilości ale jak będziesz zle oddychać będziesz miała wrażenie że cię przytapia i wtedy zaczynasz kaszleć badanie samo w sobie tylko tak strasznie brzmi nie jest tragiczne podobno gorsza jest gastroskopia tak mówił lekarz który robił mi badanie (sprawdził na własnej skórze )nie chciałam cię wystraszyć swoim opisem ale inaczej nie da się tego opisać pozdrawiam i głowa do góry będzie dobrze dasz rade Odpowiedz Link Zgłoś
gosiulek2002 Re: Bronchoskopia 18.12.07, 16:35 Rzeczywiscie , strasznie brzmi ale chyba przeżyję. Dziękuje za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
mala03 Re: Bronchoskopia 29.12.07, 23:46 Przeżyłam dwie, nie wolno wpadać w panikę, a ten płyn to kontrast, aby zobaczyć dokładnie "drzewo oskrzelowe" Odpowiedz Link Zgłoś