Dodaj do ulubionych

o drogę pytam :)

19.01.08, 14:26
Witam szanowne Forumowiczki i szanownych Forumowiczów :)
Ostatnio trochę (mówiąc delikatnie) się zapuściłam. Mam 160, ważę 60 kg, mam 22 lata, pracuję w biurze. Chcę zrzucic 7 kg. W ramach powrotu do formy przyjęłam pięc zasad:
- nie jem po 19.00
- jem 1200 kcal - ani mniej, ani więcej (ciemne pieczywo, nabiał, warzywa, czasem owoce)
- fitness 4 razy w tygodniu
- nie jem słodyczy
- jem pięc posiłków dzienie
Wydawało mi się to całkiem racjonalne i, co najważnieszjsze, nie musiałam całkowicie zmieniac mojego trybu zycia tylko dlatego, że jestem na diecie.
Niestety, po trzech tygodniach waga nawet nie drgnęła - wskazówka uparcie pokazuje 60 :/ Oczywiście nie spodziewałam się, że po trzech tygodniach zobaczę magiczne 53 ... ale żeby nic? co robię źle ? możecie mi udzielic wskazówek ?
Obserwuj wątek
    • maciekleo Re: o drogę pytam :) 19.01.08, 19:33
      > co robię źle ?
      Jesz zdecydowanie za malo tluszczu.
      • potwor_ciasteczkowy Re: o drogę pytam :) 19.01.08, 22:51
        nie wydaje mi się, żeby chodziło o tłuszcze. do warzyw dodaję oliwę z oliwek, jem jajka, raczej nie jem chudego nabiału, jeśli ser to półtłusty, tylko że w mniejszych ilościach.
        nie chcę katowac się bezsensowną dietą, zalezy mi na zdrowym zrzuceniu paru kilogramów, niekoniecznie już, teraz, tu i natychmiast :)
        • anula36 Re: o drogę pytam :) 20.01.08, 01:06
          a jak sie ma tarczyca i jajniki? czy twoja nadwaga nie ma podloza hormonalnego?
          jesline bedzie efektow po 2-3 miesiacach bedziesz sie mogla zaczac martwic.
    • basiasiama Re: o drogę pytam :) 20.01.08, 05:28
      czasami potrzeba 3 albo wiecej miesiecy, zeby metabolizm przestawil
      sie na inne obroty:)
      Ale potem juz pojdzie gladko....
      Cierpliwosci i wytrwalosci zycze....
      • potwor_ciasteczkowy Re: o drogę pytam :) 20.01.08, 09:59
        z hormonami wszystko ok, ostatnio robiłam badania - zresztą wiem doskonale, skąd wzięły się te nadprogramowe kg ;)
        dziękuję za rady, wygląda na to, że nie pozostaje mi nic innego jak zacisnąć zęby i uzbroić się w cierpliwość.
        z drugiej stony będzie ciężej, widoczne fekty zawsze mobilizują do dalszych starań ...what a tough world :)
        • anula36 Re: o drogę pytam :) 20.01.08, 10:33
          piszesz ze waga nie drgnela- a nie widac jakichs efektow po ubraniu? Moze wez sobie jakies najbardziej obcisle teraz spodnie w ktore ledwo sie dopinasz i mierz raz w tygodniu.Na pewno zauwazysz roznice.
          Wiem doskonale jak mobilizuja pierwsze efekty,ale niestety te widac szybko glownie przy duzej nadwadze,albo okropnie restrykcyjnej diecie( czyli pierwszym stopniu do jojo)
          Pomysl sobie czasem ze odchudzasz sie najlepiej jak mozesz, nie obwisniesz z szybkiego tracenia wagi i robisz duzo dobrego dla zdrowia.Efekty beda na pewno i to trwale.
          Trzymam kciuki.
    • tra_virgolette Re: o drogę pytam :) 21.01.08, 22:41
      dodaj 6 zasade: duuuzo wody i herbat owocowych, zielonych, czerwonych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka