Gość: Maciek IP: 220.73.165.* 21.08.03, 19:52 178 cm - 65kg - niedowaga wszyscy sie rozpisuja nt diet jak schudnac a ja mam pytanie - jak przytyc?? co jesc? co robic? jestem zdesperowany - kupilem nawet lawke do cwiczen pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vaunti Re: Jak przytyć? 22.08.03, 07:56 Można by pomyśleć, że powinieneś robić dokładnie odwrotnie do tych co chcą schudnąć. Zero ruchu i przemęczeń - totale lenistwo... i jeść wszystko co popadnie, często i gesto. Ale to chyba nie jest najlepsza metoda. Pewnie zależy Ci również na ładnej meskiej sylwetce. Ja tam polecić nic nie mogę tylko podam Ci adres gdzie zrzeszają sie osoby z takimi samymi 'problemami', a pomagaja im w tym osoby doświadczone. Układają diety i zestawy ćwiczeń...a zresztą sam zerknij. www.sfd.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 00:00 ćwicz i pobieraj naturalne suplenenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Jak przytyć? IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 12:59 Wiesz, mój chłopak ma to samo co Ty. Jego waga to 50 kg przy wzroście około 164 cm. Tak jak Ty nie może przytyć! i tak sobie mysle, że juz chyb anigdy nie przytyje. Ale popełnia jeden zasadniczy błąd, który może i Ty popełniasz. Otóż je tylko 2 razy dziennie. Np. zje rano, później cały dzień nic nie je a później dopiero wieczorem gdzieś o godz. 20 albo później. Musisz jeść kilka razy dziennie i najlepiej rzeczy kaloryczne. Mozesz np. słodząc herbatę dodać 2 łyżeczki cukru a nie jedną, idąc do sklepu czy do kolegi kupić sobie po drodze batonika Snickerca lub Marsa(jeden ma około 600 kcal), jedz wiecej tłuszczy i duuuużo słodyczy !! ja jem duzo słodyczy i dlatego jestem pulchniutka:)Mozesz naprawde wymyslać dużo sztuczek aby Twój posiłek był nawet dwukrotnie bardziej kaloryczny. Czyli plan jest taki : jeśc dużo, czesto i kaloryczne rzeczy. czesto podjadać !!! Ja własnie tak robie i dlatego mam za dużo troszke tu i tam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 15:37 A na pewno jesteś za chudy? ja ma 179cm i ważę teraz około 65 kilo. Ale wcale nie jestem za chudy. Mam nawet sporo mięśni, ale jestem bardzo drobnej budowy. Też zawsze chciałem być bardziej masywny wszyscy mówili, że jak będę starszy to na pewno taki będę, no ale mam teraz 27 lat i ważę tyle co w I klasie liceum. Już się z tym pogodziłem ;) Możesz spróbować diety optymalnej. Osoby wychudzone często na niej przybieraja na wadze. Częstość jedzenia posiłków może wpływać na przemianę materii i zapewne na procesy tycia/chudnięcia. O ile się orientuję rzadkie jedzenie posiłków jest jednym a czynników, które mogą wywołać wolną przemianę materii. Jednak wbrew temu co pisze Inka ja czytałem, że taka przemiana materii prowadzi właśnie do odkładania się tłuszczu (zdaje się, że w okolicy bioder). Co prawda ja sam miałem do niedawna taka właśnie przemianę materii a tłuszczu w okolicy bioder się u siebie nie dopatrzyłem (może to wyjątek potwierdzający regułę;) Pozdrawiam Trochę przeczy to temu co pisze Inka. Tuczenie się słodyczami też nie jest chyba dobrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuda Re: Jak przytyć? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.03, 12:10 a czy przypadkiem nie masz problemow z tarczyca??? bo na moze byc odpowiedzialna za taki stan rzeczy. ja tez niestety nie moge przytyc :((((( i mnie bardzo wwwwwwwrrrrrr te wszystkie diety odchudzajace, czy nas tych chudszych jest rzeczywiscie tak malutko a moze sie ukrywaja???? trzeba najpierw wykluczyc jakiekolwiek choroby, bo jesli jestes zdrowy, to znaczy ze masz juz taka przemiane materii (sprawa dziedziczna itp.) i trzeba sie z tym pogodzic. ale musze sie pocieszyc, ze widzialam chudsze od siebie, czyli ze mna nie jest jeszcze tak zle :))))) (od 48kg do ok. 51kg przy 164cm) Odpowiedz Link Zgłoś