Dodaj do ulubionych

Seks oralny a bezpieczeństwo - pytanie

IP: *.miedzylesie.waw.pl 02.09.03, 14:21
Witajcie,

Moje pytanie dotyczyć będzie seksu oralnego. Czy podczas jego uprawiania
może dojść do zakażenia wirusem HIV? Czytałam wiele na ten temat, lecz nadal
towarzyszy mi garść niepewności. Z tego, co wiem, do zakażenia może dojść
podczas kontaktu ze spermą. A jak jest z żołędzią i tym, co się na niej
znajduje? Domyślam się, ze na członku - podobnie jak u kobiety w pochwie -
znajduje się jakaś wydzielina, która nawilża penisa podczas pieszczot. Czy
biorąc do ust członek ukochanego (wykluczając kontakt ze spermą) bardzo bym
ryzykowała? Tyle się ostatnio mówi o AIDS i innych chorobach. Od kilku
miesięcy jestem w związku z cudownym meżczyzną. Jest nam ze sobą dobrze,
mamy do siebie zaufanie. Nigdy dotąd jednak nie uprawialiśmy seksu bez
zabezpieczenia, a ponoć podczas pieszczot członka nie korzysta się z
prezerwatywy. Czy ktoś byłby w stanie naświetlić lekko temat i pomóc mi
znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie pytanie? Będę wdzięczna za jakąkolwiek
pomoc z Waszej strony.

Pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • beemka1 Re: Seks oralny a bezpieczeństwo - pytanie 02.09.03, 15:16
      Tak, podczas uprawiania seksu oralnego mozna zarazic sie wirusem HIV, jest to
      nawet bardzo prwdopodobne. Skoro podejrzawasz, ze Ty lub parter mozecie byc
      zarazeni, to kontakty seksualne w waszym wypadku swiadcza, lagodnie mowiac, o
      ogromnej nieodpowiedzialnosc. Nie lepiej sie przebadac???
      • Gość: blebleble no bez jaj IP: *.ny5030.east.verizon.net 02.09.03, 15:26
        to jakas prowokacja, czy ta kobietka jest rzeczywiscie taka nierozgarnieta?
        "a ponoć podczas pieszczot członka nie korzysta się z prezerwatywy" DUH!
        ryzyko jest takie, tylko kiedy na czlonku sa jakies otwarte rany, przez ktore
        moze dojsc do kontaktu z krwia.... innych przypadkow nie odnotowano, no moze ze
        lykniesz beczke spermy to moze by cos bylo bo takich prob nie robiono
        no kurfa nie rozumiem tej prowokacji
        wez ty sie przebadaj z chlopakiem na hiv a potem juz ile wolita
        i bez takich mi tu prowokacji wiecej
        • Gość: test Re: sprawdzam cie IP: *.ny325.east.verizon.net 02.09.03, 16:11
          Gość portalu: blebleble napisał(a):

> to jakas prowokacja, czy ta kobietka jest rzeczywiscie taka nierozgarnieta?
          > "a ponoć podczas pieszczot członka nie korzysta się z prezerwatywy" DUH!
          > ryzyko jest takie, tylko kiedy na czlonku sa jakies otwarte rany, przez ktore
          > moze dojsc do kontaktu z krwia.... innych przypadkow nie odnotowano, no moze
          ze
          >
          > lykniesz beczke spermy to moze by cos bylo bo takich prob nie robiono
          > no kurfa nie rozumiem tej prowokacji
          > wez ty sie przebadaj z chlopakiem na hiv a potem juz ile wolita
          > i bez takich mi tu prowokacji wiecej
    • Gość: Artur Re: Seks oralny a bezpieczeństwo - pytanie IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 18:19
      Najlepiej poradź się lekarza.Jedni laicy mówią,że można łykać spermę do woli
      bez ryzyka zarażenia się,inni ostrzegają,że połknięta sperma przedostaje się do
      krwioobiegu,więc można się zarazić.
      Acha,nie licz na to ,że podczas obciągania nie będziesz miała kontaktu ze
      spermą bo możesz się nie zdążyć wycofać zanim tryśnie Ci do buzi.
      Miłego uprawiania seksu oralnego i gdyby nie smakowała Ci sperma poproś go
      żeby jadł więcej np.pomarańczy.
    • Gość: Artur Re: Seks oralny a bezpieczeństwo - pytanie IP: *.sdh.ca 02.09.03, 18:26
      Zalecenia amerykanskie sa nastepujace(cytuje z pamieci):
      Przez pierwsze 3 miesiace kazda forma seksu z kondomem (sa specjalne do seksu
      oralnego albo specjalny prostokatny kawalek blony dla seksu oralnego mezczyzna-
      kobieta). Jezeli pozostajecie sobie wierni przez caly okres czasu to wtedy po 3
      miesiacach mozecie zrobic sobie oboje badania na HIV i jezeli sa ujemne to
      odrzucic te wszystkie kondomy etc. Warunkiem bezpieczenstwa jest oczywiscie
      dalsze dochowywanie sobie wiernosci.
      Nigdy nie nalezy wierzyc na slowo swoim partnerom bo badania sugeruja, ze w
      tych sytuacjach ludzie zbyt czesto klamia.
    • ahorn Re: Seks oralny a bezpieczeństwo - pytanie 02.09.03, 21:21
      Pewne niebezpieczeństwo seksu oralnego polega ma możliwości kontaktu spermy z
      Twoją krwią, choćby np. poprzez uszkodzenia w jamie ustnej - skądinąd chyba
      rzadkie, ale możliwe - oraz w przewodzie pokarmowym, do którego dostanie się
      połknięta sperma. Przy założeniu, że jesteś zdrowa i żadnych uszkodzeń
      przewodu pokarmowego nie masz, ryzyko zakażenia wg mnie - nielekarza, jest
      chyba znikome.
      • Gość: Asia Re: Seks oralny a bezpieczeństwo - pytanie IP: 80.51.236.* 02.09.03, 21:31
        A z tego co gdzieś tam i kiedyś tam czytałam to sperma jest wydalana w małych
        ilościach juz przed wytryskiem.
        • dr.esiarz A jak jest z mezczyznami? 02.09.03, 21:34
          Czy kobieta moze mnie zakazic robiac...hm....tego no,loda?
          • Gość: MM Re: A jak jest z mezczyznami? IP: *.ny5030.east.verizon.net 02.09.03, 23:59
            gorzej jak ci go odgryzie
            :P
            • Gość: Kasia Dziękuję za pomoc i wyrozumiałość IP: *.miedzylesie.waw.pl 03.09.03, 11:36
              Witajcie ponownie,

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i wszelkie wskazówki, które pomogły mi
              rozwiać wątpliwości. Zanim zamieściłam ten wątek, długo zastanawiałam się, czy
              nie zostanę wyśmiana. Co prawda tylko jedna osoba zarzuciła mi stosowanie
              prowokacji, ale wiedzcie, że nie ma mowy o żadnym fałszywym chwycie z mojej
              strony. Czy młoda, niedoświadczona dziewczyna nie ma prawa zapytać o coś, co
              jest bardzo istotne dla zdrowia a może nawet życia? Czy to źle, że troszczy
              się o siebie i partnera? Na szczęście większość z Was potraktowała ten temat
              bardzo poważnie i za to z całego serca dziękuję.
              Mówi się, że Internet jest kopalnią wiedzy. I rzeczywiście. Przekonałam się o
              tym szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Znalazłam bardzo obszerną
              i - przede wszystkim - profesjonalną stronę poświęconą sprawom seksu,
              antykoncepcji i bezpieczeństwa współżyjących ze sobą osób. Adres to
              www.thebody.com (potrzebna znajomośc angielskiego). Tam też przeczytałam
              najnowsze wyniki badań, które pozwoliły mi rozwiać wszelkie wątpliwości. Teraz
              już wiem, co można robić w pełni bezpiecznie, a z czym należałoby uważać w
              łóżku z drugą osobą. Mimo wszystko jeszcze raz dziękuję za Waszą pomoc.
              Trzymajcie się ciepło...no i bezpiecznie :-)

Pozdrawiam,
              Kasia
              • dr.esiarz A co z moim pytaniem? 03.09.03, 14:20
                • Gość: test Re: alez oczywiscie IP: *.ny325.east.verizon.net 03.09.03, 14:26

alez z ciebie swintuch
                • Gość: Kasia Re: A co z moim pytaniem? IP: *.miedzylesie.waw.pl 03.09.03, 15:24
                  Witaj dr.esiarzu,

Na Twoje pytanie również zdołałam znaleźć odpowiedź na wspomnianej przeze mnie
                  stronie internetowej (www.thebody.com). Według najnowszych badań i zebranych
                  doświadczeń udało się ustalić, że podczas uprawiania seksu oralnego
                  niebezpieczeństwo zakażenia wirusem HIV ma praktycznie wyłącznie osoba aktywna
                  w seksie (czyli w Twoim przypadku kobieta, pieszcząca Twój członek, bo ona ma
                  kontakt z Twoim płynem ustrojowym - wydzieliną zawartą na żołędzi). Oczywiście
                  ślina, zawarta w ustach również należy do płynów ustrojowych, lecz stężenie
                  wirusa jest w niej tak małe, że dotąd nie odnotowano zakażenia tą drogą.
                  Acha..jeszcze jedno. Jak twierdzą lekarze, ważne jest, by podczas stosunku
                  oralnego mężczyzna nie miał żadnych skaleczeń lub ran na członku. W przeciwnym
                  razie otwiera się furtkę, przez którą bakterie i wirusy mogą bez problemu
                  wniknąć do jego organizmu.
                  Hmmm....no nieźle zdążyłam się już wyedukować. Mimo wszystko myślę, że warto
                  posiadać taką wiedzę. Nie wiadomo, kiedy może się przydać, prawda?

Trzymajcie się ciepło, zdrowo i bezpiecznie,
                  Kasia
                  • dr.esiarz Re: A co z moim pytaniem? 03.09.03, 15:43
                    Dzieki za odpowiedz.No to teraz bede uzywal.
                    • Gość: test Re:jestes podly IP: *.ny325.east.verizon.net 03.09.03, 16:43
                      • dr.esiarz Re:jestes podly 03.09.03, 16:49
                        Nie rozumiem,dlaczego niby jestem podly?
                        • Gość: test Re:jestes podly IP: *.ny325.east.verizon.net 03.09.03, 17:31
                          dr.esiarz napisał:

> Nie rozumiem,dlaczego niby jestem podly?

uzywaj sobie bez dziewczat
                          • dr.esiarz Re:jestes podly 03.09.03, 17:34
                            Co to za odpowiedz? O co Ci w ogole chodzi? Dlaczego mam byc niby podly?
                            • Gość: test Re:jestes podly IP: *.ny325.east.verizon.net 03.09.03, 17:36
                              dr.esiarz napisał:

> Co to za odpowiedz? O co Ci w ogole chodzi? Dlaczego mam byc niby podly?

Widze, ze sie na mnie przyczailes
                              • dr.esiarz Re:jestes podly 03.09.03, 17:42
                                Chce uzyskac odpowiedz na pytanie-dlaczego jestem,Twoim zdaniem,podly. Nie
                                mniej,nie wiecej.
                                • Gość: test Re:jestes podly IP: *.ny325.east.verizon.net 03.09.03, 18:11
                                  dr.esiarz napisał:

> Chce uzyskac odpowiedz na pytanie-dlaczego jestem,Twoim zdaniem,podly. Nie
                                  > mniej,nie wiecej.

Powyzej zostalo napisane: UZYWAJ SOBIE BEZ DZIEWCZAT

Po Twoim stwierdzeniu :

>>"No to teraz bede uzywal."

Po takich chorych postach na wymioty sie zbiera.

• dr.esiarz Re:jestes podly 03.09.03, 18:15
                                    jak to bez dziewczat? Dziwne te Twoje posty.
                                    • Gość: test Re:jestes podly IP: *.ny325.east.verizon.net 03.09.03, 18:21
                                      dr.esiarz napisał:

> jak to bez dziewczat? Dziwne te Twoje posty.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka