Gość: oldri IP: *.acn.waw.pl 04.09.03, 14:29 Mam niskie tętno w granicach 42-52.Dodam, że nie uprawiam sportu zawodowo.Przeważnie raz na tydzień dwie godziny.Do tego mam podwyższone ciśnienie na granicy nadciśnienia.Co może oznaczać tak niski puls ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: Niskie tętno IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 16:31 Może to oznaczać, że masz bradykardię. Idź do kardiologa. Być może kwalifikujesz się do wszczepienia stymulatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Niskie tętno IP: *.rumia.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 17:21 zanim wpadniesz w panike... naprawde nie warto się jeszcze martwić. Należy iść do kardiologa, na pewno założą Ci holtera, zrobią EEG. Ale to nie oznacza że kwalifikujesz się już na rozrusznik! Ja mam w dzień 47 - 60 w nocy spada mi do 38, byłem u kilku kardiologów, miałem wiele badań... i okazało się że taka już moja natura i nikt żadnego rozrusznika nawet mi nie proponował! I też nie uprawiam spotru. Do kardiologa iść trzeba, ale spokojnie, dopiero po wnikliwych badanich można będzie coś ustalic. Pozdawiam! Odpowiedz Link Zgłoś