kadwa3 11.04.08, 17:48 proszę o informacje jaka jest norma aso u dzieci,poniewaz w internecie znajduje sprzeczne informacje na ten temat.moj syn ma 8 lat to jego wyniki: MCV 76 MCH 24.2 RDW 14.9 ASO 323 reszta w normie.prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelka123 Re: poziom aso u dzieci 12.04.08, 09:37 Napisz z jakiego powodu byly wykonywane te badania (norma aso u dzieci to 333 jednostek ) Odpowiedz Link Zgłoś
kadwa3 Re: poziom aso u dzieci 12.04.08, 10:06 badania byly wykonane profilaktycznie,chociaz syn ma czesto nawracajace zapalenie gardla i krtani oraz katar ropny. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: poziom aso u dzieci 12.04.08, 19:38 z tego co ja pamiętam to norma to 200 jako dziecko miałam zawsze bardzo podwyższone, nawet do 600 ale wszystko jest ok więc nie martw się:) no ale leczyć trzeba, u mnie też chodziło o anginy jesli chodzi o pozostale wyniki- stężenie i ilość hemoglobiny nieznacznie obniżona, wydaje mi się że nie jest to nic poważnego szczególnie jeśli pozostałe wyniki są w normie. ale tak czy siak trzeba do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś