Dodaj do ulubionych

chirurg w Warszawie

13.05.08, 15:08
poszukuje dobrego chiruga w Warszawie (moze byc prywatnie). Chodzi o
wrastajace paznokcie i o to, zeby mi je dobrze oczyscil, a nie od razu chcial
ciac i zrywac. Mzoecie kogos polecic?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: chirurg w Warszawie 13.05.08, 22:41
      Na wrastające paznokcie najlepsza metoda, to lekkie poważenie miejsca gdzie
      wrasta, i włożenie tam odrobiny waty, którą następnie nasącza się
      jodyną.Paznokieć nie ma gdzie wrastać i w rezultacie "prostuje się".
      Drugi sposób na bezbolesne usunięcie mocno wrośniętego paznokcia, to nałożenie
      na kilka dni z rzędu, na paluch "piętki" od cytryny, zawinięcie i nie zdejmowanie.
      Po jednym, góra dwóch zabiegach paznokieć odłazi od ciała bez bólu, krwi i
      problemu, po jakimś czasie rośnie następny.
      • wadera3 errata 13.05.08, 22:42
        "to lekkie podważenie miejsca "
      • aniezze Re: chirurg w Warszawie 14.05.08, 10:56
        noooo ale jak to? cały paznokiec mi zejdzie po tej piętce od cytryny? Przeciez
        to jak zerwanie paznokcia! Ja nie chce zrywać paznokci, tylko je oczyscić, bo
        jestem po cięzkim stanie zapalnym i pedicurzystka nie mogla mi ich dobrze
        oczyscic, a one po prostu wrastaja i zaczynają bardzo bolec. Dlatego sie
        obawiam, ze bez chiruga sie nie obejdzie :(
        • wadera3 Re: chirurg w Warszawie 14.05.08, 21:00
          aniezze napisała:

> noooo ale jak to? cały paznokiec mi zejdzie po tej piętce od cytryny?

No tak to, paznokieć mocno wrastający zejdzie na pewno, a jaki chirurg będzie Ci
          paznokcie czyścił?
          Jeśli nie chcesz zdejmować paznokcia, to wypróbuj metodę z jodyną, też działa.
          Co do piętki od cytryny, to metoda jest całkiem bezkrwawa i równie niebolesna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka