Dodaj do ulubionych

bemer - czy warto zainwestowac ???

19.05.08, 19:49
Witam , zmagam sie ze zdrowiem juz ponad 4 lata i wciaz szukam przyczyny zlego
samopoczucia? Jestem w trakcie badan hormonalnych, mam problemy z koncetrancja
i inne.Czy ktos moze korzystal z bemera i komus pomogl? Zastanawiam sie nad
zakupem tego urzadzenia.Prosze jak cos o infi na skrzynke aby nie reklamowac
jak cos
dzieki
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 19.05.08, 21:33
      doorman napisał:

> Czy ktos moze korzystal z bemera i komus pomogl? Zastanawiam sie
      nad
      > zakupem tego urzadzenia.

Pierwsze slysze o bemerze, ale zarowno zakres jego dzialania jak i
      cena dzialaja odstraszajaco.
      Nie ma lekow na wszystko i urzadzen poprawiajacych wszystko.
      Rozumiem desperacje, ale 1000 zl to droga lekcja. Moze lepiej wydac
      np. na psychoterapie?
      Gdyby urzadzenie bylo skuteczne, z pewnoscia byloby stosowane w
      medycynie akademickiej.
      • doorman Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 21.05.08, 19:44
        Pewnie , ze nie ma lekow na wszystko... Nikt z niego nigdy nie korzysta l czy
        tez podobnego urzadznia? Rezurekcja piszesz o psychoterapii a do czego ona mi
        mialaby byc potrzebna ? Mi zalezy na zdrowiu fizycznym, w zdrowuym ciele zdrowy
        duch.Stosuje od 1 maja miksture oczyszczajaca z propolisem ,ale efekty jak na
        razie mizerne.Czekam na wyniki badan hormonalnych bo lekarz podejrzewa
        pheochromocytome lub tez jakies inne schorzenie zwiazane z kora
        nadnerczy.Poczekamy zobaczymy...
        Pozdr
        • rezurekcja Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 21.05.08, 22:30
          doorman napisał:

> Nikt z niego nigdy nie korzystal czy tez podobnego urzadznia?

To jest chyba cos bardzo swiezego na rynku medycyny alternatywnej.

> Rezurekcja piszesz o psychoterapii a do czego ona mi
          > mialaby byc potrzebna ? Mi zalezy na zdrowiu fizycznym, w zdrowuym
          ciele zdrowy
          > duch.

Tak, ale wiele chorob somatycznych (ciala) bierze sie ze zlego
          stanu ducha (psyche). Np. problemy z koncentracja.
          Stres, przemeczenie, chroniczne niewyspanie, przeciazenie
          obowiazkami, brak wypoczynku, bylejakie odzywianie , zle relacje w
          domu lub w pracy, to wszystko ma wplyw na stan psychiczny, a ten
          rzutuje stan fizyczny. Moze jakies wydarzenie z przeszlosci.
          Znasz zapewne powiedzenie "zes.al sie ze strachu". Strach to stan
          ducha, ktory ma taki mocny wplyw na cialo. Albo "umarl ze zgryzoty".

Poniewaz, jak piszesz, u CIebie sprawa jest przewlekla, moze
          przyczyna nie jest soma lecz psyche. Moze zastanow sie nad
          czynnikami, elementami nieprzyjemnymi w swoim zyciu. Moze wlasnie
          psychoterapeuta pomoze Ci spojrzec z boku na swoje zycie.

Oczywiscie, nalezy tez sprawdzic mozliwie dokladnie stan fizyczny
          i zrobienie roznych badan jest bardzo celowe.

> Stosuje od 1 maja miksture oczyszczajaca z propolisem ,ale efekty
          jak na
          > razie mizerne.

Propolis nie antybiotyk, ne zadziala od razu. Moze nawet w ogole nie
          zadziala.
          MOja mama stosowala jakis cudowny aparat leczacy wszystko...
          Niestety, niczego jej nie wyleczyl, wcisnela go gdzies w kat i dala
          sobie spokoj.
          Pozdro.
          • doorman Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 22.05.08, 12:26
            A wiec rezurekcja , na dzien dzisiejszy nie mam zadnych stresow, jestem na
            zwolnieniu i siedze sobie w domku.Czynniki psychologiczne nie wplywaja na moje
            samopoczucie.Wszystko mam poukladane od A do Z , tylko zdrowia brakuje.Jestem w
            trakcie serii roznych badan, lekarz rodzinny podejrzewa pheochromocytome albo
            jakies inne zaburzenie zwiazane z hormonami.Czekam na wyniki, we wtorek maja byc
            , zobaczymy do wyjdzie...

Nawet nie wiesz co to za mikstura a juz negujesz jej dzialanie wiadomo, ze na
            efekty trzeba poczekac kilka miesiecy a antybiotykow to nie radze brac w ogole
            bo tylko pogarszaja sprawe.Jest to wymysl firm farmaceutycznych... Lepiej
            zapodac sobie naturalne antybiotyki(czosnek,propolis i wiele innych)

Jaki aparat stosowala Twoja mama i w jakim celu?

Czytalem opinie na temat bemera w innych krajach i przekonuje mnie , tylko
            dlaczego w Anglii kosztuje 1500 funtow a u nas prawie 10000zl, czyzby znowu z
            nas Polakow zdzierali kase , a to zlodzieje!!!!

pozdr
            • rezurekcja Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 22.05.08, 22:22
              doorman napisał:

> na dzien dzisiejszy nie mam zadnych stresow,

a wczoraj? Czasem wazne jest to, co bylo wczoraj.

> Czynniki psychologiczne nie wplywaja na moje
              > samopoczucie.

Rozumiem,ze odnosisz sie do swojej konkretnej sytuacji, ktora byla
              i jest dobra.

> trakcie serii roznych badan, lekarz rodzinny podejrzewa
              pheochromocytome albo
              > jakies inne zaburzenie zwiazane z hormonami.

Porzadny leakrz, ze nie leczy na oko.

> Nawet nie wiesz co to za mikstura

Zazywalam propolis w roznych konfiguracjach. Rozmawialam nawet z
              autorka badan nad propolisem.
              Moze za malo chora bylam, dlatego nie moge powiedziec o
              wyzdrowieniu dzieki propolisowi.

> a juz negujesz jej dzialanie wiadomo, ze na
              > efekty trzeba poczekac kilka miesiecy

Nie neguje. Czasem propolis stosuje.
              Jest tylko jedno ale, o ktorym wspominala autorka prac nad
              proplisem, zabij a nie przypomne sobie nazwiska, Ewa miala na imie,
              z SGGW. Otoz, zawartosc roznych skladnikow w propolisie nigdy nie
              jest taka sama, zmieniaja sie bowiem warunki jego produkcji.
              Jest to przeszkoda włączenia propolisu do grupy lekow, moze byc
              tylko wspomagaczem.

> Lepiej
              > zapodac sobie naturalne antybiotyki(czosnek,propolis i wiele
              innych)
              >

Leczylam sie w ten sposob na angine. Nie udalo sie. Pomogl
              antybiotyk i oklady z kolderki.

> Jaki aparat stosowala Twoja mama i w jakim celu?

Nie moge i nie chce reklamowac.
              W celu poprawy zdrowia, tarczyca, woreczek, krazenie itd.

> Czytalem opinie na temat bemera w innych krajach i przekonuje
              mnie , tylko
              > dlaczego w Anglii kosztuje 1500 funtow

Funt tanieje. Jesli jestes zdecydowany, to moze sprowadz z Wysp?

Aha, jeszce borelioza, ona podobno daje rozne objawy a nie wychodzi
              w standarowych badaniach.
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
    • michal_3miasto1 Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 22.05.08, 12:38
      Korzystałem z bemera ale żadnych zmian nie zauważyłem.Jedyne co mogę Ci poradzić to spróbuj serii zabiegów na tym urządzaniu przed jego zakupem.Z bemera można skorzystać n.p. w Centrum Rehabilitacji w Sopocie.
      • doorman Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 22.05.08, 13:23
        Michale w jakim celu go stosowales,jak dlugo i ile razy dziennie?
        • michal_3miasto1 Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 24.05.08, 16:37
          Z bemera korzystałem w czasie rehabilitacji ambulatoryjnej z powodu dolegliwości związanych ze zwyrodnieniami kręgosłupa.Stosowano wówczas dwie sesje : jedna na łóżku a druga aplikatorem w okolice lędźwiowe po kilka minut.Otrzymałem dwa razy po dziesięć zabiegów (nie tylko bemer) w czasie dwóch lat.Bemer stosowano ze względu na działanie ogólnoustrojowe.
      • wiedzanaukaswiat Re: bemer - czy warto zainwestowac ??? 03.07.18, 11:21
        Z ciekawość ile korzystałeś z BEMERA i jak ,co dokładnie robiłeś?
        Zgadzam się najpierw skorzystaj u specjalisty...
    • grycan1 Nie warto! 23.05.08, 03:31
      Po co wydawać kasę na jakieś niewiadomej skuteczności urządzenia, gdy w zasięgu
      ręki masz lekarstwo na najcięższe choroby? Gdy darmo możesz wyleczyć się sam,
      bez żadnych sztucznych specyfików, na których robią majątek ich producenci.
      Niestety, metoda ta jest tępiona przez tych, którzy poszliby z torbami gdyby
      wszyscy ją zaczęli stosować. Przez mafie lekarskie, aptekarskie, przez koncerny
      farmaceutyczne. Poczytaj sobie o urynoterapii, spróbuj, a zapomnisz o wszystkich
      bemerach, chorobach i lekarzach.
      • doorman Re: Nie warto! 23.05.08, 13:43
        Grycan czytałem o urynoterapii i moze kiedys zastosuje , tylko ze u mnie problem
        jest bardzo zlozony bo jestem wyniszczony psychicznie i fizycznie.Jak na razie
        stosuje MPO(udoskonaloną miksture oczyszczającą z propolisem - polecam
        www.bioslone.pl - jest tam tez forum) i akupresure.

Rezurekcja jesli jestes anginowcem to taka miksturka oczyszczajaca jest dla
        Ciebie jak najbardziej wskazana plus suplementy (cynk plus selen
        podstawa).Rowniez sugeruje kupic pioktanine w aptece i pedzlowac gardloi
        migdalki jak Cie tylko cos zacznie lapac, na mnie dzialalo rewelacyjnie za
        mlodego.Jesli mozesz rezurekcja wyslac mi na priva ten aparat , ktory stosowala
        Twoja mama , bo jestem ciekawy co to za sprzet, bylbym wdzieczny.Dzieki za info
        o boreliozie , na pewno tez sprawdze , pasuje bardzo duzo objawow, zobaczymy.A
        co do bemera to sie jeszcze nie zdecydowalem, na prawde nie ma nikogo kto jest w
        posiadaniu tego urzadzenia, wiec moze to jakas sciema , poczekam jeszcze.

pozdr
        • rezurekcja Re: Nie warto! 23.05.08, 22:14
          doorman napisał:

> akupresure.

to chyba placebo?

> Rowniez sugeruje kupic pioktanine w aptece i pedzlowac gardloi
          > migdalki jak Cie tylko cos zacznie lapac,

Piochtanina chyba wysusza?

> Jesli mozesz rezurekcja wyslac mi na priva ten aparat , ktory
          stosowala
          > Twoja mama

Nie, poniewaz nie rozpowszechniam urzadzen medycyny alternatywnej,
          ktore dzialaja wylacznie na kieszen pacjenta.

> co do bemera to sie jeszcze nie zdecydowalem, na prawde nie ma
          nikogo kto jest w
          > posiadaniu tego urzadzenia, wiec moze to jakas sciema , poczekam
          jeszcze.
          >

Urzadzenie jest koszmarnie drogie, a chorzy niebogaci.
          • pia.ed Bio-Elektro-Magnetyczna-Regulacja -Energii ... 23.05.08, 23:38
            Takiego BEMERA powinna zakupic Kasa Chorych. Wtedy za jednym
            zamachem wyzdrowialoby kilka milionow Polakow, a rencisci i
            inwalidzi powrociliby do pracy!
            I niech mi ktos powie, dlaczego nie kupuje skoro to takie
            skuteczne???

Magnetostymulacja BEMER 3000 - energetyczne wspomaganie organizmu
            "BEMER, czyli Bio-Elektro-Magnetyczna-Regulacja-Energii.

doradca...certyfikowany przez Akademię Bioenergetyki w księstwie
            Lichtenstein ...

• wiedzanaukaswiat Re: Bio-Elektro-Magnetyczna-Regulacja -Energii .. 03.07.18, 11:14
              Witam wszystkich którzy szukają opinii na temat BEMER czyli Fizykalnej Terapii Naczyniowej
              Na wstępie warto napisać że niema żadnej maty w zestawie tylko ,aplikator ...
              Od waszych wypowiedzi wiele lat za nami i wiele się zmieniło .Nie ma już BEMERA 3000 są dwa nowe URZĄDZENIE BEMER SET ,nowa technologia ...nowe możliwości. Mam okazję mieć do czynienia z jedną i drugą.

Każdy zastanawia się czy działa hmm?
              Nie na wszystko ale czy 15 klinik sportowych w Szwajcarii które stosują tę technologie pomyliło się?
              Czy zrost złamanych kości w 14 dni zamiast wielu tygodni to przypadek?
              Czy zrost tkanek mięnkich i regeneracja do 2/3 szybciej to też przypadek?
              Czy unikanie amputacji stopy cukrzycowej to cud ?
              możemy tu wiele pisać .....

Należy zrozumieć jedną rzecz wiedza jak prowadzić TERAPIE BEMER jest tylko dla lekarzy ,terapeutów kiedy mają pod kontrolą nas jako pacjentów/klientów.

Wielu oczekuje w warunkach domowych cudu , na to trzeba wielu tygodni !
              Drogo :) ile wydajemy na leki ,ile wydajemy na doposażenie samochodu Ile kosztuje 1 dzień w przeliczeniu na cenę urządzenia ? Gdzie znajdziecie opiekę medyczną za ... dziennie

Policzmy urządzenie 2950 euro 3 lata(czas gwarancji) to około 1000 dni to około 2,95 euro dziennie drogo?
              zakładając że w rodzinie 3 osoby korzystają wybaczcie żart ? 1 euro to tle co piwo.

Z tego co wiem urządzenie można wypożyczyć za 2000 zł to nie majątek.

Cena zabiegu to średnio 1 aplikacja 50 zł (nie mylić z zabiegiem) no cóż tej wiedzy nie kupicie w zestawie zamawiając BEMER to lata nauki i doświadczenia lekarzy ,terapeutów ...

Czy warto kupić ? Tak ale najpierw odpowiedz sobie co chcesz osiągnąć w warunkach domowych ,na pewno najpierw warto skorzystać u specjalisty i przekonać się jak na Ciebie działa.

Pamiętaj ,tego urządzenia nie zaszufladkujesz jest to jedyne w swoim rodzaju ,ma 5 patentów i umowę z NASA

• snajper55 Re: Bio-Elektro-Magnetyczna-Regulacja -Energii .. 03.07.18, 14:56
                wiedzanaukaswiat napisał:

> Pamiętaj ,tego urządzenia nie zaszufladkujesz jest to jedyne w swoim rodzaju
                > ,ma 5 patentów i umowę z NASA

Urządzenie ma umowę z NASA? Że też ludzie się na takie brednie nabierają! Ale cóż, gdyby nie było naiwnych, to by nie było oszustów. A tych ostatnich pełno i niezłą kasę trzepią na chorych i ich rodzinach.

A jeśli chodzi o leczenie, to polecam miedziane obrączki pokropione wodą z cudownego źródełka w Synarewie. Cudowna woda wzmacnia prozdrowotne działanie miedzi i leczy wszystkie choroby. Te obrączki też mają umowę z NASA a także z NATO, ONZ oraz CBA. Anna Karolak miała raka trzustki, ale po tygodniu noszenia obrączek rak zniknął a lekarze nie mogli uwierzyć w jej uzdrowienie. Adam Kryszak stracił nogę w wypadku. Po miesiącu noszenia obrączek noga mu odrosła i dziś gra w piłkę. Te świadectwa przekonają każdego niedowiarka. W sprawie ceny uzdrawiających obrączek, mających umowę z NASA, NATO, ONZ i CBA proszę pisać do mnie na priva.

S.
                • h.czechowska8 Re: Bio-Elektro-Magnetyczna-Regulacja -Energii .. 18.07.18, 15:41
                  Po co ta ignorancja o współpracy z NASA? Urządzenie Bemer to w istocie wysoce zaawansowana technologia. I prawdą jest, że NASA podpisała kontrakt z firmą BEMER na wykorzystanie tej technologii dla kosmonautów, by usprawnić mikrokrążenie w ich organizmach, gdy np.: pracują na orbicie okołoziemskiej. Jest wielu Polaków pracujących w NASA, jeśli ktoś zna taką osobę można sobie to sprawdzić. A to, że setki firm posiadających pseudo terapeutyczne urządzenia posługują się sloganami w tym stylu i pozostają bezkarne nie świadczy, że należy wszystkich "mierzyć tą samą miarą".
                  Jeśli czegoś nie wiesz, nie komentuj bezpodstawnie, zainteresuj się tematem, a gdy faktycznie go poznasz to wówczas się wypowiadaj. Mam Bemer, jest najlepszą rzeczą jaką można mieć, gdy kocha się własne zdrowie i kocha się swoich najbliższych i chce się o nich również dbać jak o siebie samego.
                  Polecam wszystkim. Prawda jest taka, ze kosztuje niewiele w stosunku do tego co daje. A daje mi ZDROWIE i OSZCZĘDZA MOJE pieniądze, których nie wydaję na leki, wizyty w gabinetach, zabiegi itp. , lecz zarabiam i z przyjemnością wydaję na SWOJE zachcianki i pasje.
              • koziorozka bemer 03.07.18, 16:39
                wiedzanaukaswiat napisał:
                > tego urządzenia nie zaszufladkujesz jest to jedyne w swoim rodzaju
                > ,ma 5 patentów i umowę z NASA

Hmm, ma umowę, ale taką, jak ponad tysiąc innych firm, którym NASA nic za "act agreements" nie płaci. I nie używa Bemera.
                Tu jest dokładnie wyjaśnione
                www.bemer3000review.com/bemer-and-nasa.html

Na podstronie o mikrocyrkulacji ciekawie o miłorzębie Ginkgo biloba. Polecam :)))

• h.czechowska8 Re: bemer 18.07.18, 16:07
                  Proszę się nie wypowiadać nie znając tematu. Link jest do nieaktualnej technologii sprzed 10 lat, a współpraca z NASA obejmuje najnowszą postać rozwiązania technologicznego zastosowanego w najnowszym Bemerze. Mikrocyrkulacja - mikrokrążenie to nowa dziedzina medycyny, wykładana obecnie zaledwie na 3 uczelniach medycznych na świecie. Nie wierzycie zapytajcie studiujących medycyne lub fizjoterapię ile godzin jest poświecone na wykłądy o mikrokrażeniu?!!! Jeśli ktoś chce się naprawdę dowiedzieć rzetelnych informacji niech poszuka kontaktu do obecnych dystrybutorów Bemera w Polsce - tylko nie przypadkowych handlarzy lecz dobrze wyedukowanych , bo to ogromna różnica. Pamiętajcie do urządzenie medyczne, a nie sezonowa ściema! Nie mniej jednak, jak w wielu biznesach, można spotkać rzetelnych i nierzetelnych - czynnik ludzki !!!
                  Życzę zdrowia!
                  • koziorozka Re: bemer 18.07.18, 17:10
                    h.czechowska8 napisała:
                    > Jeśli ktoś chce się naprawdę dowiedzieć rzetelnych informacji niech poszuka kontaktu
                    > do obecnych dystrybutorów Bemera w Polsce
                    (...)
                    > Jest wielu Polaków pracujących w NASA, jeśli ktoś zna taką osobę można sobie to sprawdzić
                    ---------------------

1. Dystrybutor urządzenia jest wiarygodnym źródłem informacji? On ma zareklamować i sprzedać!" Certyfikat" skuteczności wydają w Polsce 3 niezależne jednostki badawcze www.urpl.gov.pl/pl/wyroby-medyczne/jednostki-notyfikowane
                    Proszę o link do atestu.

2. Nie muszę pytać Polaków, znam j. angielski, więc czytam u źródła.

3. Piszesz, że to "urządzenie medyczne", bo tego określenia można w Polsce używać bezkarnie. Jakoś nikt ze sprzedających różne "cud maszynki" nie używa określenia "sprzęt medyczny lub wyrób medyczny". Bo wie, że złamałby prawo, że nie ma go w rejestrze Urzędu Rejestracji.

• wiedzanaukaswiat Re: Nie warto! 03.07.18, 11:18
        Stuknij się kolego w głowę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka