Dodaj do ulubionych

nadżerka w żołądku!

12.07.08, 09:35
Witam! Już kiedyś opisałam swój przypadek, dziś (wkońcu po 2 miesiącach)
miałam gastroskopię. większość prawidłowe jedynie "W antrum śluzówka
zaczerwieniona, obrzęknięta z nadżerką na ścianie przedniej". Pobrali mi
wycinki o h.pylori dowiem się w poniedziałek, pobrali też wycinki do badań
których wyniki będą dopiero za miesiąc, więc chciałabym się dowiedzieć czym to
może być spowodawane a co najważniejsze co to jest ta nadżerka? biorę lek
Controloc 20 dziękuję
Obserwuj wątek
    • aleksha Re: nadżerka w żołądku! 12.07.08, 23:54
      i mam pytanie czy ból żołądka po gastroskopii jest normalny po rano miałam i
      wciąż mnie męczy koszmarny ból :s
      • minniemouse Re: nadżerka w żołądku! 13.07.08, 01:09
        chyba boli cie ta nadzerka chociaz pewnie jakis lekki bol moze byc
        i od samej gastroskopii. ta nadzerka to pewnie po prostu wrzod.

Minnie
        • tyrtum Re: nadżerka w żołądku! 13.07.08, 16:53
          Ja wypiłem za radą kolegi pół szklanki wódki/białej wymieszanej z łyżką
          zmielonego czarnego pieprzu. 12 LAT I SPOKO. A już wymiotowałem krwią.
          • aleksha Re: helicobacter pylori 13.07.08, 20:58
            mam pytanie, a jesli test wyjdzie negatywnie, i wyjdzie że nie mam h. pylori to
            co mam sądzić, co by mogło u mnie to wszystko spowodować? rok temu byłam w
            szpitalu na ból brzucha, ale wysłali mnie na wyrostek, lecz miałam bóle żołądka
            dosyć podobne, takie ugniatanie. tam nie jadłam przyjmowałam tylko kroplówke i
            okłady z lodem na brzuch i mi przeszło, i mam wrażenie, że wtedy było to samo.
            Niewiem czemu lekarze zawsze mówią co innego, gdy im mówię, że boli mnie żołądek
            oni podejrzewają wyrostek, niestrawność czy infekcje jelit w moim przypadku. 3
            miesiące - 7 pudełek z tabletek na różne objawy, 4 lekarzy, a nie mogli tak
            poprostu zrobić gastroskopię odrazu...tylko ładować we mnie wszystko, mówię Wam
            jak boli was brzuch to do prywatnego gastrologa, bo nikt inny nie pomoże, będą
            tylko zgadywać...
            • modalverb Re: helicobacter pylori 10.09.08, 17:15
              mialem gastrofiberoskopie i okazaloa sie ze mam bakterie HP oraz nadzeke sluzowki, na przelyku i na sciankach zoładka. Powiedzcie mi od czego takie cos sie robi? i co mozna jesc a czego nie
              dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka