Dodaj do ulubionych

Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach

23.07.08, 20:22
a dokładniej w Katowicach ligocie, czy któraś z was była tam z synkiem na
operacji albo się wybiera? my jedziemy w październiku na konsultacje i jestem
bardzo ciekawa opini na ten temat lekarzy itp b ędę wdzięczna za wszelkie
informacje
Obserwuj wątek
    • kasia281075 Re: Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka w Katowi 24.07.08, 08:37
      Wiem, że będę nudna pisząc i polecając cały czas ten link:
      uronef.pl/forum/forum.php/forum15.htm
      Znajdziesz tam informacje o tym lekarzu i szpitalu na 100%.
      Pozdrawiam
      Kasia
      /synek operowany w tym roku w W-wie/
      • kasia281075 Re: Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka w Katowi 24.07.08, 08:38
        uronef.pl/forum/forum.php/forum15.htm
    • klo-cki Re: Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka w Katowi 24.01.09, 19:20
      Oj pisać byłoby można dużo na temat CZDwK... Nie powiem diagnoza jak
      najbardziej OK,ale personel? pożal się Boże! Można skwitować to
      tylko w jeden sposób NIE DASZ ŁAPÓWKI-JESTEŚ ŚMIECIEM! Tak też nas
      traktowano,bo nie daliśmy. Widziałam jak inni "wspomogli"
      pielęgniarki i lekarzy,wiec opiekę mieli wyśmienitą. Zgroza!!! To
      nie o dorosłych ,a o dzieci tu chodzi-JAK MOŻNA TRAKTOWAĆ MALEŃSTWA
      PATRZĄC PRZEZ PRYZMAT "KIESZENI". Jest tam pewna p. doktor jak się
      nie mylę z kardiologii ,bardzo tęga w okularach. Jej zachowanie i
      wygląd,oraz podejście do pacjętów przypomina "buldożer". Ta pani o
      mniemaniu najinteligętniejszej,wszystkowiedzącej wyroczni traktuje
      wszystkich jak pleps! Reasumując UWAŻAJCIE I NIE DAJCIE SIĘ
      POMIATAĆ!!
      • znowuniedziela Re: Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka w Katowi 26.04.09, 11:47

Witajcie. Moj Synek byl operowany w GZDIM z Ligocie i jestem
        zadziwiona opinia poprzedniczki. Moim zdanie personel fantastyczny
        operowal go Dr Kudela-rewelacyjny pan dfoktor!! I nie dalismy
        lapowki !!
        • kami2004 Re: Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka w Katowi 22.05.09, 12:52
          Mój syn również był operowany przez dr Kudelę i nic złego na niego powiedzieć nie mogę. Wręcz przeciwnie, wspaniały specjalista i człowiek. Na wieczornej wizycie (operacja miała być rano)odpowiedział na wszystkie moje pytania i wątpliwości. Podobne zdanie mam o pielęgniarkach - wyły ok.
          • jastrzebianka0 Re: Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka w Katowi 17.06.09, 12:41

My dopiero bedziemy ustalali termin ale juz bardzo sie boje jak
            synek zniesie narkoze i czy nie bedzie komplikacji,przetok....chce
            byc dobrej mysli
          • jastrzebianka0 kami2004 i znowuniedziela 17.06.09, 22:25

Pokrzepiacie moje serce.A co mozecie powiedziec na temat r
            Mikosinskiego?Akurat on przyjmowal nas w przychodni.
            Aha w jakim wieku sa wasi synowie i czy lekarze Katowiccy ciesza sie
            małą powikłannościa pooperacyjna?Boje sie przetok....

Bylabym wdzieczna za odpowiedzi.
            • dotinka77 Re: kami2004 i znowuniedziela 19.06.09, 01:08
              My w końcu zdecydowaliśmy się na operację w klinice Mościckiego w
              Chorzowie, Konradka operował dr.Koszutski, który jest eż w Ligocie,
              operacja się udała. Synek operowany był we wrześniu zeszłego roku
              miał wtedy 13 miesięcy.
              • jastrzebianka0 dotinka 19.06.09, 09:45

to super,macie to za soba i jak rozumiem teraz jest w porzadku :)

Boje sie ale tez chcialabym to juz miec za soba
                • menka-s Re: dotinka 18.08.09, 11:11
                  Witam serdecznie
                  jestem mamą 6-letniego synka ze spodziectwem prąciowym. Czekamy na
                  wyznaczenie terminu operacji, ale mnie cały czas męczą myśli, czy ta
                  operacja jest w ogóle konieczna, czy synek nie poradzi sobie w
                  dorosłym życiu bez operacji??? Strasznie boję sie operacji, narkozy,
                  powikłań. Może mozna życ ze spodziectwe, może stres mój i synka nie
                  jest konieczny??? Może mi ktoś udzielić odpowiedzi???
                  • dotinka77 Re: dotinka 18.08.09, 22:24
                    Konradek był operowany kiedy miał 13 miesięcy więc nie był jeszcze
                    na tyle świadomy, ale wszystko się udało i teraz siusiaczek jest
                    ładny i prosty. Ja też miałam ogromne obawy ale uważam że tka
                    operacja jest konieczna bo kiedy mały dorośnie to będzie miał
                    ogromne pretensje o to że nie został zoperowany i pozostanie mu
                    wielki uraz. Ja oczywiście nie chcę do niczego namawiać ale takie
                    jest moje zdanie u nas operacja była rok temu a teraz mały nic już
                    nie pamięta, tylko czasmi jeździmy na kontrolę. Wszystko będzie
                    dobrze a narkoza naprawdę nie jest taka straszna chociaż sama bardzo
                    się bałam kiedy usypiali małego.
                    • jastrzebianka0 Re: dotinka 19.08.09, 08:19

dotinka jeszcze przed operacja wyslalam na twoje priwa wiadomosc:)
                      teraz jestesmy p operacji,ale niestety siusiaczek przecieka i jestem
                      zalamana z powodu tej przetoki.....
                      Cudownie ze Wam udalo sie za pierwszym razem
                      JAKUB www.suwaczek.pl/cache/39bb7a0df0.png[/image][/link] MAJA
                    • menka-s Re: dotinka 19.08.09, 13:07
                      Dziękuję za odpowiedź. Termin operacji bedziemy mieli wyznaczony po
                      7 września. Wtedy lekarz, który bedzie operował synka, wróci z
                      urlopu i zadzoni do mnie z terminem. Mam jeszcze czas na
                      przygotowanie się, ale mysli mnie zabijają. Jakie wyniki zrobić
                      oprócz morfologii, krzepliwości i badania moczu?? Chcę iść do
                      kardiologa żeby sprawdził serce synka... Co jeszcze powinnam
                      zrobić???
                      • dotinka77 Re: dotinka 08.10.09, 14:33
                        menka-s jesteście już po operacji? napisz czy wszystko się udało.
                        • dotinka77 Re: dotinka 15.10.09, 15:47
                          My niestety 3 listopada mamy kolejny zabieg, wczoraj byliśmy na kontroli i niestety tak jak przypuszczałam zrobiła się przetoka. Strasznie się załamałam bo liczyliśmy, że mamy już to wszystko za sobą siusiaczek prosty ładnie się zagoił, boję się znowu to wszystko jeszcze raz przechodzić ale nie ma wyjścia.
                        • menka-s Re: dotinka 21.10.09, 11:57
                          Nie jesteśmy jeszcze po operacji. Przewidziana jest na styczeń 2010.
                          7 października byliśmy u kolejnego lekarza, tym razem nie u nas w
                          regionie, tylko w warszawie u dr Śmigielskiego w BIOS-ie. On tez
                          będzie operował Kubusia, jeśli do tego czasu nie spanikuję i nie
                          zrezygnuje z operacji. Podrawiam, skarpetko@buziaczek.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka