Dodaj do ulubionych

zapalenie stawów

23.09.08, 20:46
od dziecka choruje na łuszczyce przed trzydziestym rokiem zaczeły
boleć mnie stawy bóle nasilały się coraz bardziej okazało się że mam
łuszczycowe zapalenie stawów, teraz mam 33lat i już miałam leczenie
metotreksatem raz w tygodniu 60mg przerwa była po leczeniu 2
miesiące i znowu miałam ten lek i tak przez trzy lata w tym
przeróżne inne leki bardzo dużo teraz biore poltram 200 nieraz są
takie dni że biore nawet 400 i inne leki mam zniszczone chyba już
wszystkie organy wewnętrzne .Mam dwie córki które też chorują na
zapalenie stawów prosze poradzić co mam robić żeby nie cierpieć i
żeby nie być taką sztywną ,słyszałam o leczeniu biologicznym że to
pomaga pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: marischa Re: zapalenie stawów IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.08, 18:55
      Leczenie biologiczne pomaga i jest skuteczne.Jest bardzo kosztowne,nie wiem czy
      kasy w Polsce pokrywaja tak wysokie koszty.Mieszkam w Niemczech.RZS od roku 2003,

Leczenie biologiczne pomaga,ale jest bardzo kosztowne.Czy kasy w Polsce tak
      drogie lekarstwa pokrywaja?Mam RZS od 2003,biore codziennie wiele lekarstw i co
      10 dni Humira-biologika.Dzieki niej moge sie swobodnie i bez bolu
      poruszac,prowadze normalne zycie,jestem aktywna,jezdze na rowerze,chodze
      tanczyc.Nie pracuje,z powodu reumatyzmu na rencie.Mnie sie wydaje,ze jestes
      poprostu zle leczona.Np.MTX nawet jak jest 100% poprawa trzeba brac nadal,dawki
      sa za wysokie,dlatego zniszczone organy.Wiem,ze ciezko znalezc porzadnego
      reumatologa.U nas jest tak samo.Spruboj dostac sie do kliniki tam dalej
      pokieruja terapia.Ja w roku 2006 bylam az 8 razy w roznych klinikach
      reumatycznych.Dzisiaj jestem zadowolona i ciesze sie kazdym dniem bez
      bolu.Pozdrawiam

• Gość: marischa Re: zapalenie stawów IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.08, 19:11
      Leczenie biologiczne pomaga,ale jest bardzo kosztowne.Sa rozne preparaty,w
      zaleznosci od organizmu i genow.Nie wiem czy kasy w Polsce pokrywaja tak drogie
      lekarstwa.Mieszkam w Niemczech,od r.2003RZS w najgorszym wydaniu.Biore codzienne
      wiele lekarstw i co 10 dni Humire-biologika.Prowadze dzisiaj normale
      zycie,jestem aktywna,jezdze na rowerze,chodze tanczyc itp.Ale nie pracuje,z
      powode RZS na rencie.Mysle,ze jestes zle leczona,np.MTX nawet jak jest 100%
      porawa trzeba brac nadal.Dawki sa za wysokie,dlatego zniszczone organy.Bylas juz
      w klinice,jesli nie spruboj sie tam dostac,tam pokieruja dalsza terapia.Ja w
      roku 2006 bylam 8 razy w roznych klinikach,mam dobra reumatologin,dostaje
      najlepsze i najdrpzsze lekarstwa , dzisiaj stoje na nogach,ciesze sie kazdym
      dniem bez bolu.Zycze szczescia i pozdrawiam
    • kamodeczek Re: zapalenie stawów 25.11.08, 19:55
      Domisiu5!
      Ja też zaczęłam mieć problemy ze stawami od ok. 6 mies.Podejrzewają łuszczycowe
      zap.stawów. Na razie biorę dicloberl, nie za bardzo mi pomaga. Coraz więcej
      stawów mnie boli i coraz silniej...Mam 32 lata i 3 letnią córeczkę, bardzo się o
      nią boję, żeby ją też nie dopadła ta okropna choroba... Czy Twoje dziewczynki
      też mają łzs?
      Pozdrawiam cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka