misiek121319 13.10.08, 15:12 Co sadzicie na temat jedzenia zdognie ze swoja grupa krwi. CZy te diety sa skuteczne? Czy efekt przytycia osiagne faktycznie jedzac produkty "zakazane" z listy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tata.zbiggy Re: Dieta grup krwi 13.10.08, 18:33 wg mnie to bullshit efekt przytycia uzyskasz najpewniej podnosząc sobie poziom insuliny, czyli np. jedząc co godzinę batonika, a oprócz tego jedz sute posiły :) Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: Dieta grup krwi 14.10.08, 16:37 misiek121319 napisała: > Co sadzicie na temat jedzenia zdognie ze swoja grupa krwi. CZy te > diety sa skuteczne Zobacz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=57778164&a=57779193 Skuteczna na krotki okres moze to byc nawet dieta pokrzywowo-trocinowo-mleczna albo wierzbowo-korowo-buraczano-sojowa. Z nonsensu -> cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
rozbef Re: Dieta grup krwi 14.10.08, 21:12 Scept89 napisał; <<Skuteczna na krotki okres moze to byc nawet dieta pokrzywowo- trocinowo-mleczna albo wierzbowo-korowo-buraczano-sojowa.>> Na krótki okres? Ja stosuję dietę grup krwi od 2000 roku -mniej lub bardziej rygorystycznie- i nie mam żadnych problemów zdrowotnych;)) Efekty? Utrata wagi o ok.10 kg - waga przez 8 lat niemal idealnie bez zmian, odstawienie prochów na nadciśnienie - po odstawieniu ciśnienie rzędu 110-115 na 65-70, całkowite ustąpienie bólów brzucha ,które trapiły mnie od dziecinstwa, wspaniałe samopoczucie. Czy to mało? Nie dbam o podstwy naukowe( co jakis czas nauka zmienia "poglądy') mnie to pomogło i nie mam zamiaru stosować się do diet "jedynie naukowo słusznych" Piramida zywieniowa ,ta która od wielu lat była niewzruszona ,teraz zmienia się nieco .... A jaki przyjmie kszałt? Nikt tego nie wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: Dieta grup krwi 15.10.08, 11:47 rozbef napisał: > Scept89 napisał; > > <<Skuteczna na krotki okres moze to byc nawet dieta pokrzywowo- > trocinowo-mleczna > albo wierzbowo-korowo-buraczano-sojowa.>> > > Na krótki okres? Slyszalem o gosciach na 'diecie' skladajacej sie z 6 puszek Coca-Coli (ok 600kcal) i tabltce Multivitaminy na dzien. Jak kazdy niedobor kaloryczny zadziala jesli sie takowe wariactwo stosuje. > Ja stosuję dietę grup krwi od 2000 roku -mniej lub bardziej > rygorystycznie- > i nie mam żadnych problemów zdrowotnych;)) Nie musisz. Eskimosi na typowej dla nich diecie nie jedzacy rzodkiewek, mango i orzechow kokosowych tez nie maja problemow zdrowotnych po kilku latach takowej diety. > Nie dbam o podstwy naukowe( co jakis czas nauka zmienia "poglądy') Jak zmieni poglady ze istnieja rolnicze szympansy to dostaniesz Nobla. > mnie to pomogło i nie mam zamiaru stosować się do diet "jedynie > naukowo słusznych" A ja nie mam zamiaru prppagowac oczywistych naukowych debilizmow (patrz wplyw grup krwi na rodzaj diety). Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Dieta grup krwi 15.10.08, 12:47 z ciekawosci poczytalam sobie o tej diecie, ja mam najczesciej wystepujaca grupe A i wg tej diety nie powinnam w zasadzie niczego jesc. ja podziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek121319 Re: Dieta grup krwi 20.10.08, 15:18 w necie, w roznych zrodlach nic nie ma o skutecznosci tej diety. Czy to naprawde bzdura? W sumie myslalam, ze znajde jakies dowody naukowe, a tu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.zbiggy Re: Dieta grup krwi 20.10.08, 22:14 bzdurą jest rekomendowanie określonych zestawów żarcia w zależności od grupy krwi, natomiast całkiem możliwe jest że niektóre (a może i większość) z tych zestawów będą korzystnie oddziaływać na osoby które wcześniej stosowały np. tzw. SAD (Standard American Diet) czyli mięso z frytkami w tłuszczach trans na obiad i cukier z mąką na deser. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Dieta grup krwi 21.10.08, 09:55 no cos w necie o tym jest www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=dieta+grup+krwi&lr=&btnG=Szukaj+w+Google ciezko mowic o skutecznosci bo same zalozenia na tyle zniechecaja, ze chyba malo kto decyduje sie ja stosowac. tak jak wspomnialam ja mam grupe A i wg tych zalecen niewiele w ogole moglabym jesc a przeciez nie o to chodzi by ograniczac sie do minimum (bo na moj rozum(ek) nie jest to dieta zbilansowana). Odpowiedz Link Zgłoś