Gość: tomaszek IP: *.acn.pl 13.11.03, 21:19 Powtarzające sie bóle w klatce piesiowej w okolicy mostka.Serce badane jest ok więc co to może być?Czy w ten sposób może sie także objawiac zgaga? tomaszek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajowy2000 Re: boli klata 13.11.03, 22:25 Możliwości sporo - od problemoe żoladkowych, refluksu - do różnego rodzaju nerwobóli/ nuralgii/lub nawet zmian reumatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: boli klata IP: *.raytheon.com / *.raytheon.com 14.11.03, 19:27 > Powtarzające sie bóle w klatce piesiowej w okolicy mostka.Serce badane jest ok > więc co to może być?Czy w ten sposób może sie także objawiac zgaga? > > tomaszek Jezeli bole sa bardzo intensywne (uczucie tak jakby cos rozpieralo Tobie klatke od srodka) i wystepujace przewaznie w porze wczesnego ranka to moze to byc bakteria H. Pylori. Mozna to latwo zwalczyc antybiotykami. Ja sie meczylem z tym kilka ladnych lat a wystarczyla tygodniowa kuracja. Diagnoza to badanie krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya.s Re: boli klata IP: *.ap.plala.or.jp 15.11.03, 01:56 Mialam i nadal czasem mam podobny problem. Ciezko oddychac i bol klaty, ktory troche malal gdy sie lezalo. Czasem trudno sie bylo wyprostowac, nie mowiac o normalnym funkcjonowaniu. Przeswietlenie zmian na plucach nie wykazalo, na ekg byly male odchylenia od normy, ale lekarz stwierdzil ze nie sa regularne, wiec to nie to. Okazalo sie ze ze jako astmatyczka mam rozrosniete zebra, czy chrzastki miedzyzebrowe (? tak zrozumialam bo diagnoza byla po japonsku) i one powoduja ucisk i bol. Mam kilka silnych przeciwbolowych lekow na wypadek, ale przewaznie zaciskam zeby, bo duzo jest roboty ciagle i nie ma czasu na chorowanie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś