Dodaj do ulubionych

slipie choruje mi

15.03.09, 14:28
Mam grype i od jakiegos czasu leci mi poskudny sluz z oka (taki jakby wielki,
zoöty "spioch") piecze i skleja mi slipie. Co to moze byc? Jakies oklady mam
robic, czy lekow nie jesc, czy jakas alergia? Czy ktos juz tak mial? Chwilowo
jestem za granica, na wiosce, do lekarza tu nie pojde.
Obserwuj wątek
    • no1teresa Re: slipie choruje mi 15.03.09, 15:57
      to jest sposob oczyszczania sie organizmu z flegmy(sluzu), moglas/mozesz tez
      miec stan zapalny(zolty kolor)np. w obrebie zatok
      z takich domowych sposobow polecam chrzan, ma swietne wlasciwosci anybiotyczne i
      antywirusowe, rozrzedza tez sluz - zjadac 1 lyzeczke startego (najlepiej
      swiezego,ale wez jaki bedzie dostepny) chrzanu rano i wieczorem przez dluzszy
      czas, nawet kilka tygodni;
      dobrze tez jednoczesnie inhalowac sie tymze chrzanem wielokrotnie w ciagu dnia
      • ciekawska-3-1 Re: slipie choruje mi 15.03.09, 16:08
        dziekuje Ci bardzo za info. Gdybys mogla jeszcze napisac jak dlugo utrzymuje sie
        taki stan, bo szczypie jak diabli.
        • no1teresa Re: slipie choruje mi 15.03.09, 17:51
          tego, ile potrwa, nie wiem, powinien Cię jednak obejrzeć lekarz, bo jakikolwiek
          ropny stan zapalny w obrębie głowy to poważna sprawa
          na oczy łagodząco zawsze robią okłady ze świetlika, z herbaty, z rumianku,
          dobrze jest też płukać/omywać oczy wodą miodową (miodu na koniec noża, rozpuścić
          w 1/4 litra wody i zagotować przez 3 minuty)
          jeśli masz świeży biały ser, to okład z niego ponoć świetnie wyciąga gorączkę i
          złe, zepsute materie
          zawsze też zdrowo jest robić kąpiel oczom w świeżej, zimnej wodzie: zanurzyć
          czoło i oczy i mrugać powiekami przez kilka sekund - oczyszcza oczy i wzmacnia wzrok
          wszystko to Ci posłuży, ale lekarz i tak jest niezbędny, bo jeśli masz jakąś
          poważną infekcję, to niedoleczenie jej może mieć skutki fatalne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka