Dodaj do ulubionych

Żylak nad lewym jadrem

IP: *.pl / 212.160.76.* 25.11.03, 13:36
mam od kilku lat zylaka nad lewym jadrem.Nie przeszkadza mi on szczegolnie
ale obawiam sie ,ze moze on negatywnie wpływac na potencje.Czy to prawda? Czy
powinienem go usunac? Jezeli tak to jak wyglada zabieg,czy to operacja? czy
sa jakies metody nieinwazyjne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bugi Re: Żylak nad lewym jadrem IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 26.11.03, 13:42
      mam podobny problem tez chcielbym wiedziec czy powinienem go usunac.
      • Gość: Romeo Re: Żylak nad lewym jadrem IP: 141.2.208.* 28.11.03, 19:03
        to nie zart,prosze doradzcie cos.zastanawiem sie czy nie isc do urologa.
        • Gość: jooo Re: Żylak nad lewym jadrem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:36
          Wizyta u urologa to nie koniec świata. On widział już tysiąc ptaszków i nie
          zrobi to na nim wrażenia. Jest małe ryzyko, że może on powodować z czasem
          większe dolegliwości. Prywatna wizyta kosztuje 80 zł, może ewentualnie wykonać
          usg - nic wielkiego.
    • Gość: AgaAga Re: Żylak nad lewym jadrem IP: *.speed.planet.nl 30.11.03, 22:12
      Zylak, oprocz tego,ze moze powodowac rozne dolegliwosci, to moze byc rowniez
      przyczyna meskiej nieplodnosci. Usuwa sie go operacyjnie lub laparoskopowo. Nie
      jest to skomplikowane i nie wylacza na dlugo z normalnego funkcjonowania. Po
      operacji trzeba uwazac, zeby nie pojawily sie komplikacje (najczestsza jest
      wodniak jadra)i np. nie wolno dzwigac. Wiecej na ten temat mozecie znalezc na
      www.nasz-bocian.pl
      • Gość: Bugi Re: Żylak nad lewym jadrem IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 01.12.03, 11:55
        A czy zylak moze rowniez nagatywnie wplywac na potencje? Co to jest
        laparoskopia?
        • michal.ch Re: Żylak nad lewym jadrem 15.12.03, 09:11
          Gość portalu: Bugi napisał(a):

> A czy zylak moze rowniez nagatywnie wplywac na potencje? Co to jest
          > laparoskopia?

Podbijam wątek tak z ciekawości. Co to jest ta laparoskopia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka