Dodaj do ulubionych

BÓL PO WYRWANIU ZĘBA

IP: *.bluu.net / *.bluu.net 25.11.03, 14:10
Ile czasu po wyrwaniu zęba ( szóstka dolna ) może boleć to miejsce.
Wyrwałam zęba tydzień temu i nadal mam trochę opuchliznę na dziąśle między
wyrwaną szóstką i dobrą piątką i ciągle mnie to boli ( biorę ibuprom, żeby
trochę to złagodzić). Czy to jest normalne czy raczej zgłosić się ponownie
do stomatologa?
Obserwuj wątek
    • Gość: gonia Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 25.11.03, 17:25
      ja jak mialam wyrywana osemke (mialam nawet szycie) to bolalo mnie tylko
      pierwszej nocy ale to naprawde mocno, nastepne dni to juz bylo spoko nie
      musialam brac tabletek przeciwbolowych. wedlug mnie powinnas udac sie do
      lekarza bo po tygodniu to powinno sie juz chyba zagoic. ja bym poszla do
      lekarza. pozdrawiam
    • lola211 Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA 25.11.03, 19:32
      Dziewczyno, i tyle czasu sie meczysz? idz do stomatologa, da ci lek prosto w
      zebodól, na pewno ulzy.
      • Gość: Artur Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA IP: *.sdh.ca 25.11.03, 20:20
        Wymagasz kontroli. Mogl np wytworzyc sie "suchy zebodol". Dentysta powinien
        zobaczyc i jak pisze przedmowca moze wymagasz leku lokalnego podawanego wprost
        do zebodolu.
        • Gość: Aa Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA IP: *.bluu.net / *.bluu.net 26.11.03, 10:11
          Dzięki za odpowiedzi, dzis umówiłam się na wizytę, zobaczymy co powie lekarz.
          Moim zdaniem wygląda to miejsce po wyrwaniu jakoś dziwnie, takie białawe.
          • Gość: Aa Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA IP: *.bluu.net / *.bluu.net 26.11.03, 10:20
            A co to jest ten "suchy zębodół", czym to się objawia??
            • Gość: Artur Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA IP: *.sdh.sk.ca 26.11.03, 22:33
              Moze ktos wie lepiej bo ja nie jestem stomatologiem (mam za soba jeden kurs ze
              stomatologii), ale czasem przy wyrwaniu na skutek urazu nie dochodzi do
              prawidlowlowego ziarnicowania i gojenia. Problemem jest nie utrzymanie skrzepu
              w zebodole, ktory zamiast tego jest pusty. Gojenie jest bardzo uposledzone i
              zwolnione.
          • lola211 Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA 26.11.03, 22:05
            Tez tak miałam, podanie laku do zebodołu zniwelowało ból od razu.
    • Gość: paraplucha Re: BÓL PO WYRWANIU ZĘBA IP: *.hva.nl 26.11.03, 11:50
      e tam, strasza cie, niekoniecznie musi to byc od razu cos patologicznego. ja
      mialam wyrywane trzy osemki, po jednej bolalo mnie godzine, a w przypadku dwoch
      pozostalych bite dwa tygodnie. czasem bol utrzymuje sie tak dlugo i nie ma na
      to rady. ale owszem, wizyta u dentysty nie zaszkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka