Dodaj do ulubionych

Doki - zbyt niski HDL

IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.12.03, 19:45
Doki - poziom HDL 27mg/dl
LDL - 86 \mg/dl
Cholesterol 165 mg/dl
Trojglic -261 mg/dl
Meżczyzna 44 lata.Pozostale wyniki OK.
Jak podwyższyc frakcję HDL , obnizajac zarazem TG?
Moj "dottore" wypoczywa w ciepłych krajach, a ja "gore"
Gajowy
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Doki - zbyt niski HDL IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 01.12.03, 23:47
      Najprostszy sposob na podwyzszenie HDL to regularny wysilek fizyczny, ale tego
      gajowemu chyba nie brakuje? No i rzucenie palenia. Dieta ubozsza w tluszcze
      nasycone (oho, Hydrogen sie zbliza, czuje to...), zamiast tego tluszcze
      wielonienasycone (roslinne, ryby). Jesli cukry, to zlozone (wiec nie slodycze,
      raczej nie ziemniaki ani biale pieczywo).

Zwraca uwage w tych wynikach niezbyt wysoki poziom takze frakcji LDL, co kaze
      myslec o cukrzycy lub chorobie watroby.
      • Gość: Gajowy Re: Doki - zbyt niski HDL IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.12.03, 16:40
        Witaj, Doki - z ruchem to u mnie raczej kiepskawo
        Enzymy wątrobowe leciutko podwyższone - prawie na granicy normy.Dwa lata temu
        były wysokie( 2-3 x norma)Cukier 78 mg/dl.( pol roku temu bylo 112)Zero cukru w
        moczu - jedynie ślady acetonu.Bilirubina 0,6 mg.I dalej jestem krugom durak.
        • Gość: Doki Re: Doki - zbyt niski HDL IP: *.219-200-80.adsl.skynet.be 02.12.03, 17:46
          Enzymy watrobowe niewiele mowia np o stluszczeniu watroby. Slady acetonu przy
          braku cukru wskazuja na diete wysokotluszczowa.
          Czyzbys byl po prostu otyly?
          • Gość: Gajowy Re: Doki - zbyt niski HDL IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.12.03, 18:26
            Prorok , czy co;-)?
            Lekko się spasłem , ale do otylosci jeszcze daleko - slady stłuszcenia watroby
            były 4 lata temu - podwyzszone GGTP - odstawiłem radykalnie alkohol i jest OK.
            Jak w takim razie podciagnąc HDL?
            I dzięki z ainformacje - Doki,
            • Gość: Teresa Re: Doki - zbyt niski HDL IP: *.devs.ac-net.pl 02.12.03, 20:48
              HDL - na jego podniesienie dobre sa ryby tluste, takie jak: losos, makrela,
              sledzie, sardynki, tunczyk, takze oliwa, olej z pestek winogronowych, surowa
              cebula
              ryby i owoce morza, tran, czosnek, fasola - obnizaja poziom trojglicerydow
              (tran obniza radykalnie)
              • Gość: jasio Re: Doki - zbyt niski HDL IP: 192.85.16.* 03.12.03, 09:15
                Tranem obniżyłem trójglicerydy z 420 na 185. w okresie zimowym zażywam go
                regularnie. Odczuwam także poprawę wzroku ze względu na wit.A. Gdy zażywałem
                syntetyczną w kapsułkach lub 'wynalazek' tran w kapsułkach poprawy nie było.
                jedynie działa tran w postaci płynnej
                pozdrawiam
                • Gość: atm Re: Doki - zbyt niski HDL IP: *.icpnet.pl 04.12.03, 14:24
                  Poczytaj na www.kardiologia.prv.pl/hdl.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka