Dodaj do ulubionych

ostrzyknięcie

03.11.10, 10:22
Czym Wasze dzieci były ostrzyknięte, bo moje dziecko zostało ostrzyknięte vurduxem zamiennikiem defluxu. Dowiedziałam się o tym dopiero przy wypisie,a podobno ma on inny skład.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: ostrzyknięcie 03.11.10, 12:16

Vurdex jest podobnym preparatem jak deflux.
      Ja jednak znalazlam u Marka Górniaka cos takiego
      "Moje osobiste rozczarowanie tańszymi substytutami Defluxu występującym w Polsce pod nazwami Vurdex i Urodex znalazło potwierdzenie w referacie prof. Schwentnera przedstawionym 24 września 2010 roku na 4 Warszawskiej Konferencji Urologii Dziecięcej. Okazuje się, że nie tylko mają one odmienną budowę chemiczną ale zawierają substancje o potencjalnie szkodliwym działaniu. Co ciekawe, preparaty produkowane rzekomo w Niemczech, nie zdobyły tam w ogóle rynku. Ilustracje referatu do pobrania tutaj (wielostronnicowy plik .TIF, długi czas pobierania, najlepie "zapisz element docelowy jako...")." (www.marekgorniak.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=16)
      • agulak12 Re: ostrzyknięcie 03.11.10, 14:48
        Ten sam artykuł czytałam i nie wiem co robić .
        Moje dziecko 17 listopada ma mieć drugi zabieg
        ostrzyknięcia vurdexem , gdyż w naszym szpitalu
        w Kielcach tego właśnie używają . Lekarz twierdzi ,
        że jest dopuszczone i mogą tego używać .
        Ja jednak jestem pełna obaw .
        • madziulec Re: ostrzyknięcie 03.11.10, 22:13
          Spokojnei mozesz napisac do dr Gorniaka, jest z nami w pewien sposob zarzyjazniony, i zapytac o jego zdanie na ten temat.

Mysle jednak, ze skoro jeden zabieg robilo sie jakim s preparatem to drugi trzeba tym samym, ale moge si emylic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka